Wednesday, March 23, 2016

Wordless Wednesday

Assallamualaikum

Apa-apa pun jangan lupa untuk bersyukur.

Lot of love #elsugihemaslegacy


Friday, March 18, 2016

Aktiviti hari ini

Assallamualaikum

Berikutan untuk mewujudkan Warga Aktif Warga Produktif, setiap hari Jumaat office aku akan mengadakan aktiviti. Aktiviti hari ini adalah senamrobik bersama kakitangan. Berpeluh-peluh jugak la. Harap-harap banyak la kalori yang burn hari nie.



Thursday, March 17, 2016

Belajar sesuatu dari masa lalu itu

Assallamualaikum

Tadaaaaaa. 

Kembali mencari mood untuk menulis. Kena kembali belajar menulis. Abam kata wajib belajar menulis dan tulislah yang positif. Dah guana tu? Tak baik untuk melawan sifukan. Sejak berkawan dengan kawan-kawan abam nie, banyak benda yang dipelajari. Patut la orang kata jangan berhenti untuk belajar. Yup aku dapat sesuatu dari itu. Terima kasih banyak-banyak.

Berkata hanya yang baik-baik.
Berfikir hanya yang baik-baik.
Menulis hanya yang baik-baik.
Berbuat hanya yang baik-baik.
Insyaallah yang datang pun baik-baik.

Amin-amin.
 


Ada satu perkara yang amat aku kesalkan satu ketika dulu. Hurmmmmm.....itulah perkara yang paling memberi erti dalam hidup. Namun sebab perkara itu aku belajar benda yang paling berharga dalam hidup. Iyalah pada ketika itu, mungkin keadaan memaksa, mungkin fikiran tidak tenang...tapi....
lupakanlah. Bagi aku sekarang nie, teruslah pandang ke depan. Tak ke mana masa lalu yang pahit itu. In shaa Allah, Allah ada.

 

Sunday, March 6, 2016

:)

Assallamualaikum

Selamat berhujung minggu :)


Saturday, March 5, 2016

My Sabtu

Assallamualaikum

Selamat berSabtu day :)


Friday, March 4, 2016

GWS sayang

Assallamualaikum

Hello Mac. Sekejap aje dah Mac....huhuhu. Aku pun asyik tenggelam timbul je update blog. Kalau dulu sehari 2-3 entri, sekarang nie ya ampun malas yang melebih-lebih. Kalau dulu tak uodate satu hari pun rasa macam serba tak kena. Perubahan itu seiring dengan usia. Usia yang semakin meningkat senja.

Minggu nie seminggu my Adam tak ke sekolah. Demam plus selsema. Bila cakap kat dia "esok adik kena pegi sekolah tau. Cikgu dah rindu". Dia jawab " adik tak boleh nak pegi sekolah lagi. Adik kan demam".
Dia kalau demam siap pakej dengan muntah tu. Takut jugak dia muntah kat sekolah karang.. Nasib baik sekarang makan ubat dah okay. Tak payah la nak berkejar lagi. 

Cepat sembuh adik. Ibu luv u alwizz :)



Nota Betis:
-Ish korang tetiba mengenang kisah lalu....maka teringatlah kisah kau dan aku :). Terima kasih atas kenangan itu. Miss korang