Thursday, April 9, 2015

Simposium Keusahawanan POWERGOLD

Assallamualaikum

Di hari Khamis yang mulia ini, ku gagahkan diri untuk mengupdate blog kesayangan beta nie..hehe. Start hari nie x nak dah guna Acik Alyn nak tukar ke aku pulak. Nampak kasar tapi rasanya itu lebih mesra. Cheewah.

Bulan lepas bersamaan dengan 28 Mac 2015, aku menghadirkan diri ke Simposium Keusahawanan Powergold di SIRIM, Shah Alam. Dekat je kan dengan Puchong. Mula2 cam fikir jugak nak pakai baju apekan, maklum la simposium. Takut jugak kot2 la orang lain bergaun bagai, tempah baju ngan designer ke sedangkan aku cuma nak pakai blouse dan jeans je..hahaha. Excited sebenarnya nak pergi ke sini. Nak jumpa orang2 yang kaya emas nie. Dah nama pun bisnes emaskan. 

Alhamdullilah pandangan pertama saya sangat silap rupanya. Ingatkan mereka2 yang dah kaya emas nie pakai gaun2 bagai. Rupanya tidak..mereka pun macam aku jugak. Simple sangat2. Bayangkan orang yang incomenya 24K setiap 15 hari pun, pakaian pun macam aku jugak.  Pendek kata kebanyakkannya adalah orang biasa yang sangat luar biasa. Ramai pulak yang pakai niqab. Aku sangat respect. Ulang suara yek sangat respect.

Pas tu pengisian simposium tu jugak sangat menarik. Ada dari LHDN, Pusat Zakat, Ustaz dari UITM. Matlamat semakin jelas di depan mata. Bukan setakat nak kaya emas sahaja, iman pun mesti kaya jugak. Dari sini aku melihat golongan2 yang 'biasa' aka macam aku,  berusaha untuk menabung emas di samping mahu jadi pembayar zakat emas. Terbaik. Kalau tak mulakan sekarang bila lagi kan :)

Paling berkesan bila CEO En Din cakap, x pe kalau orang tak nak menyimpan emas dengan kita....ini bermakna belum masanya dia nak kaya bersama POWERGOLD. Kaya EMAS. Terus terang cakap sangat respect. Sebab apa Powergold 100% Bumiputera dan yang paling penting Islam.


Peace....Dengan 1 gram EMAS 1 BULAN untuk tabungan anda.
Penuh 1 dewan. Aku dapat jadik penjaga pintu exit je..hebat betul aura emas nie.
Kak Mas..suara dia sedap.hehehe. Khabarnya bekas leader produck H***.
Top Leader yang dapat kambing gemuk2...bestnya kan dapat free dinar tu. One day In shaa Allah
CEO En Din..low profile

Aku n Cikgu Rina aka Rinakayaemas.
Aku n LogamBesi. Hebat anak muda ini.

Ustaz Hilmi from Zakat. Dia cakap kalau pompuan pakai emas, awet muda. 

Aku n insan2 istimewa. Nana dan Noni Powergold. Mereka berdua nie istimewa sangat2. Kedua-dua mereka OKU (pekak dan bisu) tapi sangat respect dengan mereka sebab mereka adalah rakan hati di POWERGOLD.
Nie lagi orang hebat...income 24K tapi sangat friendly. Saragold.....hanyalah surirumah tangga je...tapi beliau hebat. 

Pendek kata POWERGOLD nie memang hebatlah. Produk pun EMAS.  Suruh orang simpan EMAS je pun.. Fikir-fikirlah adakah anda akan rugi bila membuat tabungan emas...xpayah tengok ke depan-depan sangat pun, sekarang nie pun dah untung. Hari tu masa aku beli 1 gram emas bulan Februari harga 1 gram RM151..sekarang dah RM160. Kan dah kata untung sangat2.

++bierichgolds 011 2115 1933++

Nota Betis:
-Aura emas menjalar2
-bierichgolds 40 kali sebut jadi kenyataan kan. 
Pas tu pulak ambik nama anak pulak tu untuk warisan. #adamqalgoldbiz legacy. YES!!!

 

Post a Comment