Wednesday, February 26, 2014

Rabu Yang Sepi

Assallamualaikum


Tuesday, February 25, 2014

Kisah telinga Adam

Assallamualaikum

Al-hamdullilah sekarang ni dah ok. Bayangkan benda alah tu aka nama kampungnya kutu babi dah berbulan-bulan stay kat dalam telinga Adam. Masalahnya bukan tak p klinik...siap p klinik swasta 2x dan klinik gomen pun 2 kali. Cuma kebetulan hari tu Adam sakit perut jadik Acik Alyn terus tanya kat doktor pakar tu apa masalah Adam dah 2 bulan asyik sakit telinga aje. Dah banyak kali p klinik tapi tak ok2 jugak. Doktor cek n bagitau ada something dalam telinga. Dia terus bagi refer ke hospital. Bila p pakar kat hospital memang ada benda tu dah berkampung. Kesian anak ibu... 





Saturday, February 22, 2014

Anak Sulung itu saya :)

Assallamualaikum
#sekadar suka-suka

FAKTA ANAK SULUNG! Kajian daripada Doktor Ustaz Fadzilah Kamsah
1. senang memaafkan orang.
2. garang macam harimau.
3. kalau gelak tak ingat dunia.
4. sensitif,hati lembut.
5. ramai peminat.
6. mudah menyayangi orang lain.
7. sukar melupakan orang yang dia syg.
8. selalu menjadi tumpuan orang ramai.
9. senyuman tetap dibibir walaupun sedih.
10. sentiasa mengingati kawan lamanya.
11. manja.
12. suka haiwan.
13. peramah.
14. mudah nangis.
15. lemah dalam percintaan..

Wednesday, February 19, 2014

Wordless Wednesday

Assallamualaikum


Tuesday, February 18, 2014

Tak semudah itu nak ucapkan selamat tinggal

Assallamualaikum

Selamat tinggal. Sebenarnya bukannya mudah nak mengucapkan selamat tinggal. Acik Alyn dah 2X mengalaminya. Walaupun dalam hati gembira bagai nak rak tapi sebenarnya dalam hati terselit rasa gundah gulana yang tak boleh nak dizahirkan. Memang mudah kalau setakat nak ucap selamat tinggal tapi untuk meninggalkan kenangan tu perit jugak terutamanya kalau kita ada BFF yang bisa diangkut ke hulu ke hilir, kongsi makan minum, kongsi suka duka dan geng mengumpat. Walaupun kat mulut kita cakap kita suka tapi dalam hati tetap ingat mereka-mereka yang yang pernah kita benci terutamanya. Tetiba miss MINDEF n HSDG la pulak #sambil lap air mata. Memang kita akan dapat jumpa kawan-kawan yang baru tapi sesungguhnya yang baru tu tak sama dengan yang lama. 

Nie majlis perpisahan dengan boss lama yang dapat bertukar ke Jabatan Kesihatan Negeri. Seorang boss yang baik al-hamdullilah. Semoga terus maju jaya di tempat baru.


 Amanat terakhir dari Doktor Iskandar



Nota Betis:
When you have Allah, you have everything. When you have everything, you shouldn't worry about anything. Ingatlah sesuatu bila kita buat kat orang kita akan dapat balik balasannya. Lambat ngan cepat je.

Monday, February 17, 2014

My Monday

Assallamualaikum


Thursday, February 13, 2014

Khamis dah

Assallamualaikum

#share

Wednesday, February 12, 2014

Rabu tanpa Kata

Assallamualaikum


Selfie Ibu n Adam :)


Wednesday, February 5, 2014

Wordless Wednesday

Assallamualaikum

my #homesweethome

Tuesday, February 4, 2014

Sepetang di Esplanade, Kuantan

Assallamualaikum

Sebenarnya dah lama sangat Acik Alyn tak ke mari. Mungkin dah lebih 10 tahun kot. Kebetulan minggu lepas p sane jalan-jalan membawa sikenit tu la. Ish dah cantik tempat nie...Banyak lagi tempat kat Kuantan nie yang belum pergi. Kena list satu-satu nanti nak pergi.





Nota Betis:
Opsyen done. Ye rasa hapi setengah bulan..yeepieee


Monday, February 3, 2014

Bila Januari dah berlalu

Assallamualaikum

Hari nie dah 3hb Februari 2014..sekejap je masa berlalu. Januari dah berlalu dengan pantasnya. Banyak kerja pun x abes-abes lagi nie. Blog pun tersadai je. Idea nak mengarang pun dah sangat berkurang2an. Cuma sekarang nie Acik Alyn rajin update kat instagram je. Selfie pun dah kurang... bukan kurang sikit kurang banyak. Sampaikan member watsap 'woi idup lagi ke?'.Bukan niat nak menyepi diri atau buat-buat senyap je tapi entahlah...cam malas...sume pun naik malas.  Faktor usia kot.

 My sikenit Adam semalam

Nota Betis:
Di mana kamu ketika hati saya gundah gulana..peeps!!!