Thursday, November 28, 2013

Cara yang paling mudah tukar PDF ke MsWord

Assallamualaikum

Acik Alyn nie ketinggalan zaman la sikit. Oleh kerana banyak sangat nak nak convert pekeliling baru nie maka kene cari satu alternatifkan dan inilah penyelesaiannya.

http://www.pdfonline.com/ 

 Pekeliling yang banyak inilah yang perlu di convert terutamanya tang nak sign opsyen tu...*hu banyak keje yang nak dibuat nanti.
 First download dulu fail yang nak diconvertkan tu
 bukak http://www.pdfonline.com/ n klik kat Upload a File to Convert
 Cari balik fail yang dah kita save tadi
 buat options
 tunggu
 Tadaaaaa.....dah siap
 Pilih download Word File n tunggu
 Open dulu
Dah puas hati baru save kat MsWords. SIAP.

Sangat mudah, sangat puas hati dan sangat membantu.


Wednesday, November 27, 2013

Rabu yang malas

Assallamualaikum

My hero, my soul n my superman...wink *____*

Tuesday, November 26, 2013

:[

Assallamualaikum

Di saat hati sedang gundah gulana



 
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui." - surah Al-Baqarah ayat 216

Wednesday, November 20, 2013

Rabu saya tanpa kata

Assallamualaikum




Thursday, November 14, 2013

Dia dah 28 bulan dah

Assallamualaikum

Al-hamdullilah:)



Tuesday, November 12, 2013

10K langkah kakiku

Assallamualaikum
10 ribu langkah, itu sangat sinonim tahun nie. Ini merupakan salah satu agenda bagi Program Warga Aktif Warga Produktif (WAWP) dan pengisiannya adalah untuk orang-orang yang obesiti. 

Huwa......x lama lagi in shaa Allah akan keluar dari status itu. Amin.
Hos bagi 10 ribu langkah berjalan kaki nie bersamaan dengan 7km ialah Klinik Kesihatan Jengka 22. Al-hamdullilah telah berjaya mengenal tempat orang dan agaknya ada lemak-lemak yang dah berkurangan.





Nota Betis:
Kekadang hidup nie jangan la terlalu nak menyalahkan orang lain sangat.....Please tengok diri sendiri jugak.

Friday, November 8, 2013

N3 pertama dalam November

Assallamualaikum

Fuh..bapak malasnya nak update blog. Tolong p jauh2 yek.

Minggu lepas cuti 4 hari, Sabtu+Ahad+Isnin+Selasa..sangat best. Destinasi x ke mana pun,cume p KL je. Hasil p KL kantoi diet Acik Alyn full satu hari. Macam-macam bedal..huwaaa. Nasib baik timbang x naik cume turun sikit je kalau x sia2 je diet. Usaha teras kejayaan. :)




Selfie Ibu n Adam. Adam nie macam ibu dia la..suka kamera. 

Nota betis:
-Banyak kerja nak buat kat pejabat. Tambahan pulak last year nie macam2 nak clearkan. Semoga Acik Alyn mampu nak lakukan semuanya tanpa stress-stress.