Tuesday, October 16, 2012

Macam-macam ada

Salam

Dah beberapa minggu nie Acik Alyn alwizz bz aje. Banyak perkara yang nak di settlekan. Di pihak Acik Alyn dah clear, tang nak tunggu kelulusan tu yang adoi maha lambat banyak. Terperuk lama kat dalam bilik big boss. Terpaksa la menunggu.

Acik Alyn rasa tersangat la pelikz nyer ble orang datang kerja tapi tak buat kerja. Adoi bukan sekadar berbukit-bukit malah bergunung-gunung. Tak faham betoi. Tapi kalau pasal nak 'blame' orang dialah juaranya. Acik Alyn baru 6 bulan buat servise nie berbanding selama berpuluh2 tahun buat admin. Memang amat berbeza....Yang pastinya kat sini Acik Alyn kurang kerja. Bukannya x de kerja langsung tapi Acik Alyn memang plan siap2 apa yang Acik Alyn nak buat. Ini tak....kalau ada benda kecik pun satu bandar M***N tau. Sendiri mau ingat la beb. 

 Truly Acik Alyn cakap kat sini adalah tempat yang paling x banyak kerja berbanding dengan 2 tempat kerja Acik Alyn sebelum nie. Entah lah may be diaorang nie x pernah kerja kat tempat beso2 kot. Office x de la besar mana pun tapi berpuak2 dia, hanya Allah saja yang tahu. 

Acik Alyn bukannya pandai pun cuma berdasarkan pengalaman-pengalaman sebelum nie aje. Banyak perkara yang kene diperbetulkan. Tapi kalau big boss buat bodo aje, anak buah apatah lagi kan...he...he. Masing2 berlagak sebab dah jadik senior kat tempat tu, maka masing2 nak tunjuk kuasa. Dulu boleh sekarang kenapa dah x boleh. Kekadang rasa sakit je bijik mata tengok situasi kat sini tang bab orang2 nya tapi tang kerja memang Acik Alyn rasa tempat paling best sebab Acik Alyn kurang kerja #ke aku buat kerja cepat sangat, sedangkan orang lain......masing2 berperangan dalam FB. Rasa kelakar aje.

Nasib baik la kat sini Acik Alyn mempunyai seorang sahabat yang memahami, yang sudi menadah telinga mendengar celotehku dan kami masing2 berkongsi rasa. TQ my frenz.
 




Post a Comment