Monday, October 29, 2012

Bebelan hari Isnin

Salam

Setelah bersenang lenang di rumah selama beberapa hari,  hari ini macam biasa la 'berkhidmat untuk negara'. Pepagi lagi dah bizi dengan kerja office. X pe separuh dah settle. Walaupun dah separuh settle, tapi ada banyak lagik yang menanti. Semuanya ada due date. Setiap sesuatu tu ada ganjarannya.Sabar...sabar

Acik Alyn dah bekerja di 3 tempat yang berlainan dalam tempoh 12 tahun. Dah bermacam-macam pengalaman yang Acik Alyn perolehi dan juga bermacam-macam ragam manusia. Bak kata peribahasa 'jauh perjalanan, luas pemandangan'.
 


Suka mendengar lagu nie....janganlah kita jadikan sesuatu tu sebagai alasan untuk kita ke depan. Jadikanlah kekurangan itu sebagai satu semangat untuk terus hidup. Maka jadikanlah masa lalu itu sebagai pedoman. 

Ketika kau ucap kata selamat tinggal
Ku sangka diriku kan hancur oh, oh
Nestapa menyiksa membuat aku sedar
Hanya aku yang bisa mengubah arah hidup

Lihatlah, lihatlah aku buktikan padamu
Walaupun ku jatuh tapi tak tersungkur
Biarkan, biarkan ku berdiri sendiri
Kerana ku yakin masih lagi mampu
Bernyawa dengan sebelah jiwaku oh

Ku tahu kau mahu melihat aku sugul

Tapi tak akan ku menzahirkannya oh, oh
Meskipun hatiku berderai bagai kaca
Ku kutip serpihannya dan cantumkan semula

Lihatlah, lihatlah aku buktikan padamu

Walaupun ku jatuh tapi tak tersungkur
Biarkan, biarkan ku berdiri sendiri
Kerana ku yakin masih lagi mampu
Bernyawa dengan sebelah jiwaku oh

Takkan ku biarkan mata mengalirkan air mata kecewa oh, oh, oh

Kini ku berani lebih berdikari yeah, yeah, yeah...."


    *sentiasa berdoa -cepat la naik pangkat-he..he
     
    My kenit sekarang nie dah banyak sangat akalnya. Acik Alyn sangat suka. Luv u sayang. Semoga jadik anak ibu yang terbaik dunia dan akhirat. Dah pandai menyebut beberapa perkataan. Sekarang nie Adam suka sangat panggil Acik Alyn.....emak...emak. Ish budak nie...panggil ibu la sayang. 

    Pas tu Acik Alyn suka bukakan youtube ABC with song, saluran OASIS, azan, ajar kira, ajar ABC, save gambar binatang kat lappy dan tunjukkan kat dia. Sweet je tengok dia.

    Adam suka sangat mengigit. Kalau suruh dia cium, confirm la dapat sedas gigitan sampai menjerit ibu dia nie..he...he.


    Nota Betis:
    Bulan 11 nie ramainya member2 kawin. Insayallah akan menghadirkan diri seandainya panjang umur.

    Post a Comment