Friday, September 7, 2012

Jumaat yang best walaupun...............

Salam

Best sebab hari nie dah hari Jumaat. Esok cuti....yeeeeeee. Hari nie puasa lagi. Tu la last minutes nak buat puasa 6. Terpaksa la kejar kan..next week hari Khamis dah la nak wat open office kat sini. Pas tu Syawal dah abess dah. Harap2 sempat la habiskan.

Rasa geram hari nie ngan seseorang. Sampaikan kat wall FB Acik Alyn pun tulis macam nie....
Pandai2 la cermin diri sendiri sket ek. X payah nak cari salah orang lain sebab nak tutup salah awak....Renung dan nilailah apa yang orang lain dah buat untuk awak. Dah bagi masa pun still dalam mood *tak sedar diri lagi ke? — at benci kat orang yg x mengenang budi dan mungkir janji..
 
dah banyak kali dah "orang tu" buat Acik Alyn macam2 tapi selama nie Acik Alyn bersabar banyak2 aje.  Tak pe masih di tahap bersabar lagi nie. Semoga Allah akan memberikan petunjuk dan hidayah untuk "orang tu". Kita yang banyak tolong dia, macam2 pulak dia cakap kat kita. Hangin aje.
 
My Adam pagi2 dah bangun. Pas tu mula la sibuk nak ikut ibu pegi kerja. Sejak ada gigi nie, dah pandai menggunakan gigi itu sepenuhnya. Asyik nak mengigit orang aje kerja. Haip karang. My Adam dah pandai dah tunjuk anggota badan. Tanya mana tangan, mana kaki, mana rambut pacak, sumenya dah pandai tunjuk. Semoga anak ibu yang sorang nie jadik anak yang soleh dan bijak. Sayang anak ibu.
Bagi naik kereta dulu..

Nota Betis:
-Semua SMS yang dihantar dan diterima ada saya simpan. X payah la nak cari silap saya. Takut nanti terkena batang hidung sendiri. Saya x kisah sebab saya di pihak yang benar. Ada aku kesah!!!!! sapa awak dan apa hak awak nak suruh saya buat macam2. Punya la nak tutup salah sendiri sampai tahap macam tu sekali. Bravo teruskanlah selagi mampu. Nak tengok jugak sejauh mana mampu nak buat macam nie kat saya. berani kerana benar takut kerana salah..Ingat lah hidup kat dunia bukannya lama pun...Fikir sendiri la. Kalau umur dah tua tapi tahap pemikiran masih macam budak2 get lost la. Semoga Allah sentiasa bersama saya sampai bila2. Cukup2 lah tu bertaubatlah sebelum terlambat. Tunaikan dulu janji2 tu sebelum menuding jari ke arah saya nie.....Selama nie saya dah cukup BANYAK berbuat baik dengan awak dan menolong awak macam2..kesudahannya ini yang awak bagi kat saya.....tunggulah kalau langit di atas kepala awak tu sentiasa tinggi. Cuba la renung dari mula hingga sekarang. X kan la itu pun x boleh nak fikir. Kalau hati tu penuh dengan maksiat memang la macam tu.......Sebelum becakap pasal hak seperti yang awak bagitau, renungkan lah dulu. Berapa banyak hak yang telah awak laksanakan. Menerima hak adalah menerima tanggungjawab. X usah la bercakap pasal hak kalau satu tanggungjawab pun tak pernah nak terbuat. Takut di alam kubur nanti di tanya, apa nak jawab. Tanggunglah dosa2 itu sampai ble2. Saya betul2 marah nie sebab dah lama sangat saya bersabar. Tak malukah awak bercerita tentang keburukan saya di atas sebab nak menutup keburukan awak. Saya rasa orang dapat menilai yang mana betul dan yang mana salah. Daripada cara awak itu memang dah nampak sangat awak bersalah. Tutuplah selagi awak boleh tutup...sampai bila bangkai gajah dapat di tutup sampai masa akan berbau busuk jugak.... #moodluahkanperasaanyangterbuku.
Post a Comment