Friday, August 17, 2012

Saya dan Fareeda Nyata Jelita aka FNJ

Salam

Masih berada kat office untuk hari terakhir ini. Rasa nak balik awal...agak2 bleh x? Ala umah mak sekangkang kera aje dari office, sibuk jugak nak balik awal..he..he.

Alhamdullilah setelah peristiwa barang-barang persiapan untuk menyambut hari raya habis dicopet oleh si pencuri, semalam sudah menyettlekan aka sopink semula beli barang2 untuk sambut raya.Syukur ke hadrat Allah kerana masih lagi murah rezeki. X pe lepas raya nanti nak meng'QADA' sopink semula khasnya tentang tudung FAREEDA tu. X pe la tahun nie x de rezeki nak beraya dengan tudung FAREEDA seperti tahun2 sebelumnya...hu...hu. X pe redha aje dan mendoakan si pencuri tu mendapat keredhaan dari Allah di bulan Ramadhan yang mulia ini.

Panjang tau Acik Alyn beratur nak dapatkan tudung fareeda itu. Tahun nie tudung fareeda begitu glamer sehinggakan kene beratur panjang. Tahun lepas x macam nie pun.

Hanya tinggal kenangan. Buat pejam mata dan buat lupa-lupa ingatan...ha..ha #padahaldalamhatiTuhansajayangtahu. Teringat kata my officemate 'kak depan Terminal banyak tudung yang macam Fareeda tu jual. Harga pun murah aje.' Bukan nak berlagak ke apa ke...Acik Alyn memang x minat kalau tudung yang jual ala2 Fareeda tu. Acik ALyn kenal Fareeda yang ori ngan yang x ori. Entah la x berkenan sungguh dengan tudung yang ala-ala Fareeda tu. Entah la kenapa....Acik Alyn memang dari dulu lagi memang dah membeli tudung fareeda nie. Memang la mahal 'sikit' tapi Acik Alyn rasa berbaloi aje.


 






Tadi pun masa tengah tengok tenet 'We luv Fareeda'....officemate tu datang kat Acik Alyn n cakap 'kenapa layer dia banyak sangat ek n warna warni yek. Tak minat saya......Acik Alyn senyum aje, padahal dalam hati Acik Alyn berkata-kata 'x suka sudah la yang penting aku suke...

Nanti lah Acik Alyn ambik gambar ngan koleksi baru pulak ek.

Post a Comment