Wednesday, June 27, 2012

Wordless Wednesday




Thursday, June 21, 2012

Rindu serindu rindunya.....

Rindu my blog sgt2. Banyak cerita tapi huruf M besar2 amat menghalang...wink...wink.Syukur kerana masih bernafas sehingga ke hari ini. Tinggal 30 hari lebih je nak puasa. Semoga dipermudahkan segalanya. Kerja kat umah pun dah settle banyak. Fikiran pun tenang aje.....ha...ha.


Minggu-minggu seterusnya stat bz ngan hal-hal personal. Anak buah nak kawin, exam n nak p kursus. Kursus pun belum cukup 7 hari lagi nie. Cam ne nak cukupkan 7 hari. Kalau kat 'tempat jauh lagi dikenang', bisa diadjustkan semuanya. Teringat kenakalan lalu beb

Hari Senin lepas, dengan selambanya Acik Alyn memakai baju 'koporat' office lama. Iyalah dulu kita yang pilih kale tapi hajat tak sampai untuk merealisasikan impian untuk bersama-sama memakai baju tersebut secara berjemaah. Maka secara solonya Acik Alyn memakai baju itu di tempat baru Acik Alyn.Terima kat member seunit yang sudi mengeposkan secara laju-laju baju tersebut. Dah la FREE...opsssssssss.



Nota Betis:
-Jika ingin diri anda disayangi, sayangilah diri anda terlebih dahulu. Jika ingin diri anda dihormati, hormatilah hak anda terlebih dahulu. Jika ingin diri anda dihargai, hargai juga diri anda terlebih dahulu. Mana mungkin anda akan disayangi, dihormati dan dihargai jika anda sendiri gagal menyayangi, menghormati dan menghargai diri anda sendiri...

Sunday, June 17, 2012

♥♥

Selamat berhari minggu ♥♥



Friday, June 15, 2012

Perihal Mee Kari

Selamat hari Jumaat. Sangat best sebab esok dan esok cuti. Hari yang di nanti2kan setiap minggu. Minggu nie plan nak baca novel. Dah banyak novel yang pending. Asyik bertambah aje, bacanya tidak. Kat KL pun ada lagi novel yang x sempat nak baca. Kalau tengok review geng-geng novel best, maka Acik Alyn nie akan membeli la novel tersebut. Bayangkanlah..... X pe ada masa nanti baca la. Koleksi semakin hari semakin bertambah. Nantilah Acik Alyn akan kongsikan berapa banyak novel yang sudah Acik ALyn miliki.

Hari Selasa tu, Acik Alyn pergi makan bawak my lil. Ala mahu mencuba makan mee kari yang ramai orang perkatakan kesedapannya. Sebenarnya dah 3X kali Acik Alyn pergi tapi ketiga-tiga kali Acik Alyn pergi gerai tu asyik tutup aje. X de rezeki namanya. Terkebetulan hari Selasa tu ada rezeki maka terterjah la gerai mee kari tu. Ramai orang kata Mee Kari kat  Gerai Along, Simpang MEC Gambang nie sedap. Acik ALyn order Mee Kari Cendawan+Lychee kang ais. Setelah Acik Alyn mencubanya....review Acik Alyn tentang kesedapan mee kari tersebut, tang bahan-bahan yang ada dalam mee kari itu memang bagi ***** 5 bintang tapi tang rasa bagi Acik Alyn kurang sikit. May b selera orang lain-lain kan. X pe nanti kita cuba makan kat tempat lain pulak yek.







Nota Betis:
-Rindu nak makan Ayam Penyet kat Wong Solo.

Thursday, June 14, 2012

Adam@11 bulan

Ye...budak kecik nie dah 11 bulan dah. Dah macam2 songeh. Banyak perkara dah pandai.... Sayang anak ibu ketat2.




Wednesday, June 13, 2012

Wordless Wednesday


Tuesday, June 12, 2012

Senyum saja lah

Kerja semakin dibuat semakin bertambah...hu..hu. Namun buat kerja secara laju-laju. Baru la terpikir memang keje under KKM nie banyak sangat perkara yang ada 'TARIKH TUTUP'. Patut la dulu masa kat HSDG, member kat servis terkejar2 nak hantar surat n bagitau hari nie tarikh tutup. Tapi Acik Aln tetap datang n balik keje sharp time. Nan hado la nak stay back samaada hari2 ataupun weekend. X kuasa la. Time lepas pukul 5.00 dan cuti hanyalah time untuk family...he..he.


Semakin lama kat sini, semakin banyak yang dipelajari. Bukan lah nak jadik perfect sangat pun, sebab sedar diri ini masih x mampu namun cukup lah buat kerja kerana Allah SWT.


Cuti sekolah dah pun berakhir. Budak debab dah pun dihantar semula ke pangkuan ibu dia kat Segamat. Rindu jugak kat budak debab tocang tu....sebab nya Acik Alyn kan suka ngusik dia. Terngiang2 kat tinge nie dia panggil Acik Alyn ......ayen...ayen...ayen. Petang2 bawak dia jalan keliling umah sambil dukung my lil Adam. Terkedek2 la budak debab tu sambil  sebut ayam...ayam..kok...kok. Miss all. Senyum la sokmo.

Jalan kat Teluk Chempedak masa cuti sekolah hari tu. Ramai sungguh manusia....sampaikan parking kat tepi jalan tu semua penuh. Sedap sungguh MPK menyaman :(. Nasib baik x kene.

Nota betis:
Setiap kali ada masaalah yg terlalu banyak, henti sekejap dan mula fikir benda yg kita boleh bersyukur. lihat bagaimana hidup berubah-Prof Muhaya

Monday, June 11, 2012

Terpikat dan tergoda

Salam hari Isnin. Biasa la Isnin gini agak lemau sikit.


Acik telah terpikat ngan tergoda kat baju-baju kat sini....Tangan nie gatal je nak mengorder.




Saturday, June 9, 2012

Sepetang di Sungai Lembing

First time tau Acik Alyn pergi ke Sungai Lembing nie sepanjang duduk kat Pahang dah 20 tahun plus+plus....My adik la yang beriya sangat promote..ha..ha. Tempat cantik tapi kemudahan macam toilet ke, tempat salin baju x de. May b kalau pergi pagi2 best la mandi sungai kot. Pergi sekejap je pun sebab panas....












Friday, June 8, 2012

Budak Domok

Budak domok nie ibu dia tinggalkan kat kampung seminggu....hu...hu. 


Thursday, June 7, 2012

Ada aku kesah!!!!

Mengenang kisah lalu.......Walaupun Acik Alyn hanya 3 tahun bersama mereka namun Acik Alyn hapi plus+plus kerana mereka sekepala ngan Acik Alyn. See kat gambar. Nie gambar Jamuan raya Sepital Tahun 2010. Jangan la cakap Acik Alyn sombong sedangkan 'KO' tegur Acik Alyn pun tidak....he..he. 'KO' kenali la Acik Alyn dulu sebelum judge yang bukan2 kat Acik Alyn nie. Masalahnyer 'KO' sorang aje yang kata Acik Alyn gitu. Ada aku kesah....Orang lain OK what!!!Ke 'KO' jeles kat Acik Alyn....ha...ha


Ke sebab Acik Alyn malas nak dengar cerita2 'KO'. Tak payah la nak mintak simpati dengan orang lain atas masalah yang kita hadapi. Simpanlah selagi boleh simpan. X semua orang  akan faham dengan kita. Mungkin depan kita mereka seolah-olah simpati habis dengan kita tapi kita tidak tahu belakang kita mereka macam mana.


Lepas tu x payah la nak cakap macam2 kat orang lain....lepas tu cerita yang bukan2 tentang seseorang kepada orang lain supaya orang lain itu turut sama membenci seseorang yang lain. Faham x nie...berbelit2 kan. Acik Alyn malas nak layan k. Tak payah la cerita yang bukan2 kat Acik Alyn. Kita malas nak dengar. Biarlah....


Bukannya x suka tapi malas nak ambik port......dalam hati cakap ala tempat kecik gini pun ada macam2 'konterebesiiiii'. Acik Alyn nie bukanlah orang yang baik dengan orang nie, pas tu baik pulak ngan orang lain, bercerita pasal orang tu. Itu bukan Acik Alyn yek. Sori bebanyak!!!!






Nota Betis: 
Let go of all your: worries, past, toxic people, anxieties, anger, hate, stress and resentments so you can shine!

Wednesday, June 6, 2012

Dah Jun dah

Lama sudah tak menulis di sini...rindu wei!!! Tuan pye tanah bz likes bee. Al-hamdullilah hari ini berkesempatan sikit nak menulis. Sekarang sudah bulan Jun. Tingga beberapa hari aje lagik nak tiba bulan Ramadhan. Lepas nie Acik Alyn x payah nak sibuk2 nak menyemakkan lagi Lebuhraya Karak dan Lebuhraya Pantai Timur sebab nak balik kampung. Already dah kat kampung.

Dengan tibanya bulan Jun jugak usia nie dah naik ke setangga lagi. Semakin berusia dah Acik Alyn nie aka dah kertu. Terima kasih kat kawan2 yang wish my birthday.

gambar hiasan