Sunday, February 26, 2012

Biru pun cantik jugak

Walaupun x cukup korum kerana pada senarai asalnya orang di Unit Pengurusan yang menghantar nama untuk menyertai program ini ala-ala ramai, kami teruskan jugak. Merasalah berjalan sambil berselawat mengelilingi satu Hospital....jauh jugak tu. Berpeluh2 jugak terutamanya tang naik bukit berhampiran ED Department. Lepas tu setelah berselawat beramai-ramai, program diteruskan di Auditorium. Di mulakan dengan ucapan aluan2an, lepas tu ada bacaan Al-Quran berserta dengan terjemahan Surah Al-hujurat, lepas tu persembahan nasyid dari anak-anak kakitangan hospital dan di akhiri  dengan ceramah dari Ustaz Nik Mohd Sukiman dari ILIM. 


Berakhir lah program tersebut dengan makan tengahari yang 'superb' from kitchen krew hospital. Memang sedap habis.

 Amie, Ieja n Me dalam blue karer tapi kite suka pepel more n more
 Keliling sepital
 Mengah naik bukit kat ED Department....ngeeeeeee
Lunch hari tu...meme' superb'. Makan banyak Acik Alyn tau sampai lupa dah nak diet...
---------------------------------------------------

Sekadar renungan
 

"Ingαtlah bαhαwα αpα yang kitα rαsα terbαik itu belum pαsti
menjαnjikαn yang terbαik untuk kitα.

Ðαn setiap yang menyαkitkαn itu tidαk semestinyα pαhit di hujungnyα. Selαlu ingαt bαhαwα αpα yg Allαh buαt untuk kitα, αdαlαh yang terbαik untuk kitα.

Ðαri situ kitα αkαn mulα belαjαr erti redhα. Kitα tidαk mαmpu
mengαwαl αrαh tiupαn αngin, kitα hαnyα mαmpu mengαwαl
kemudi pelαyαrαn kitα".

"Biarlah DIA yang menjaga hati ini..dan sehingga tiba masa..
DIA menghalalkan hati ini untuk berkongsi cinta dengan dia yang dipilih-NYA.."

Nota betis:
-Semalam petang dah p tengok properties tu....yakin nak ambik. Semoga dipermudahkan segalanya. Kalau ada rezeki lebih lagi di masa akan datang, insaayallah, akan menambahkan lagi. 
-Ya Allah lorongkanlah jalan yang benar untuk aku terus mendampingiMu dunia dan akhirat.
Post a Comment