Sunday, October 30, 2011

Ahad saya

Acik Alyn buat ini....banyak lagi yang belum siap...hu...hu

Saturday, October 29, 2011

Sabtu yang beh!!!!!

Selamat pagi Sabtu. I loike sesangat. X sabar nak balik next week, balik raya Korban.... Oleh kerana raya Korban jatuh pada hari Ahad maka Isnin pun cuti umum jugak. Sebenarnya bercinta nak balik Kuantan, confirm Karak Highway jem gle2 sangat. Biasa kalau balik Kuantan 3 jam confirm jadik double pye. Adam sayang tunggu ibu balik tau...miss u like crazy. ♥♥♥. Jap g nak sambung jahit langsir untuk umah my mak. Harap dapat disiapkan segera sebab 2 minggu lagik nak p berkursus kat Morib...hu...hu. Takut x sempat siap sebelum majlis.

Berhati-hatilah jika kamu membuatkan seorang wanita menangis, kerana Allah swt mengira air matanya. Wanita datang dari tulang rusuk lelaki, tidak dari kakinya untuk berjalan di atasnya, bukan dari kepalanya untuk menjadi lebih degil, tetapi dari sisinya untuk menjadi sama, di bawah lengan untuk dilindungi dan di sebelah sisi hatinya untuk disayangi. Bila seorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

Sesungguhnya Allah swt Maha Mendengar Lagi Maha Mengetahui.

Friday, October 28, 2011

:(

Sedang melalui situasi yang sukar
Di mata itu tergambar segalanya

Thursday, October 27, 2011

hari yang berlalu

Khamis 27.10.2011
sungguh cepat masa berlalu
dah nak bulan 11 dah nie
banyak lagi yang belum terlaksana dan dilaksanakan
ermmmmmmmm
sekarang nie hati selalu x tenang 
nape ekkk
kadang-kadang rasa nak marah2, rasa nak jerit kuat2
tapi masih dapat tenangkan diri
semoga Allah sentiasa bersama Acik Alyn


Wednesday, October 26, 2011

ngeee

Tulisan tangan kiri Acik Alyn...bolehlah n still boleh dibaca lagi.....tapi tahap kelajuan menulis memang out la.


-Masa kursus personaliti-

Monday, October 24, 2011

harapan

Aku harap kau rasa apa yang ku rasa......
Aku harap kau mengerti apa yang aku kehendaki.....
Berfikirlah selagi kau boleh berfikir......



Saturday, October 22, 2011

tak de tajuk

Kadang kala x dapat nak sembunyikan rasa duka di hati.....
namun x mampu
kadang kala mau gembira selamanya.....namun x mampu jugak
aaaaahhhhh macam orang putus asa la pulak
Tak akan mengaku kalah sebelum perjuangan
walaupun perjuangan masih belum selesai
sekurang-kurangnya masih ada sinar 
TERIMA KASIH
dan semoga tidak terlewat 
doa akan mengiringi.


Friday, October 21, 2011

Jumaat yang indah

Best hari nie dah hari Jumaat. Hari yang amat di tunggu2 setiap minggu...ngeeee

Tadi Jabatan Oftalmologi buat pemeriksaan mata untuk staff HSDG. Al-hamdullilah disahkan tidak mengalami sebarang kompilasi mata....tapi masa doktor isi ubat titik kat mata tu mak aiiii pedih mata den...tanye member lain ada x dr. masukkan ubat titik tu.....diaorang x pulak. Agaknyer mata Acik Alyn nie kecik aka sepet sangat kot sampai terpaksa isi ubat tu..Alamat bertambah terperap la cermin mata dalam hand bag. Teringin nak pakai contact lens bagai...tapi takut la pulak. Sekali sekala nak jugak ubah warna mata nie..versi berangan. Nanti mesti nak cbe jugak :).


 Nina gomok n Adam

++sedang ngiau dengar lagu nie...best n thumb up++


Kenapa cinta kita
Selalu saja diduga
Bagai ada tak merestu
Kita berdua bersatu

Atau mungkin kau dan aku
Ditakdir untuk berpisah
Walaupun melawan arus
Kita berdua bersatu


Seringkali ku mendengar
Patah tumbuh hilang berganti
Tetapi ku tidak mahu
Cinta selain darimu


Jika denganmu salah
Ku tak mahu yang benar
Jika denganmu rebah biarlah ku tercalar
Walau dilanda badai


Ku sanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu

Jika denganmu kabur
Ku tak mahu yang jelas
Jika denganmu hanyut
Biarlah aku lemas


Walau dilanda ribut
Ku sanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu


Nota betis:
-terima kasih kerana sudi memberi pengharapan dan doa akan mengiringi segalanya. Semoga akan kembali.

Thursday, October 20, 2011

Al-hamdullilah

Setelah diberikan tahap kesihatan yang tidak mengizinkan, kini Acik Alyn kembali. Al-hamdullilah sudah semakin sihat walaupun belum sihat sepenuhnya....yang bestnye berat badan turun 5 kg. Syukur sangat2. Ujian yang Allah berikan kene terima dengan redha. Ini mungkin ujian kecik yang perlu di lalui, may b di masa akan datang ada lagi ujian yang lebih besar akan menanti. 


Andai dapat Acik Alyn nak tenung dinding sampai tembus.....aduh mana mungkin kan. Terasa diri berada di awang2an...Adakah itu tandanya semakin parah atau sebaliknya. 


Mungkinkah masih ada lagi harapan di depan mata......



Nota betis:
-Lega rasenya dapat luahkan apa yang ada kat hati nie....why jadik cam nie aku pun x tahu.....sampaikan aku pun x faham dengan diri aku sendiri. Dulu x pun macam nie, tapi kenapa sekarang.....

Wednesday, October 12, 2011

Wordless Wednesday

situasi saya sekarang

Tuesday, October 11, 2011

Rindu budak botak

X sabar nak tunggu hari Jumaat nie nak balik LH3 jumpa ngan budak otak nie...Rse rindu sgt2. Dah seminggu Ibu x jumpa Adam. Ibu belikan Bumbo seat untuk Adam, nanti Adam boleh duduk puas2. Adamkan x ske baring2.....Luv u my dear.

Saturday, October 8, 2011

Syukur

Salam pagi Sabtu.

Hari cuti yang amat dinanti2kan. Rasa lega je kalau cuti. Alangkah bestnye kalau x yah p HSDG tapi duit masyu tiap2 bulan.....ngeeeee verangan aje lebey aku nie. Al-hamdullilah jugak dengan budget semalam. Bersyukur sangat2. Dapat bonus dapat naik gaji lagik. Syukran...syukran tapi yang x sokong Acik Alyn x mooo keje sampai umur 60 tahun. Bagi la can kat orang lain plak keje kan :).

 
Al-hamdullilah jugak anak buah 'gebus' Acik Alyn dah setahun.

Nota Betis:
*Road tax kete sye mau abes bulan nie. Jangan la ada saman wei.

Thursday, October 6, 2011

kl-jb-kl

Minggu lepas Acik Alyn p JB...jenjalan sambil tengok anak buah baru. Al-hamdullilah selamat sampai ke jb dan selamat jugak kembali ke kl semula.

miss ini budak gondol....ngeeee

Niyaz Rafiqi...anak buah Acik Alyn yang terbaru.
Adam n Niaz

Monday, October 3, 2011

Dah Oktober pun

Hu...hu sekejap je dah masuk bulan Oktober. Lagi 2 bulan dah masuk tahun 2012. Acik Alyn x suka akhir tahun sebab budjet dah x de....susah nak buat keje. Siap nak kejar masa sebab nak kuarkan baucar nak bayar payment supplier. Itu yang paling x suka setiap tahun. Susah hati!!!

Bulan nie banyak benda nak buat....Adik bongsu Acik Alyn nak naik pelamin bulan Disember nie maka double triple keje nak buat. First2 nak buat langsir...2 minggu lepas dah p Nilai beli sekodi kain langsir. Aduh susah hati sekali lagi nak menggodek mesin jahit yang dah lama terperam tu. Skill dah hilang, kene bukak buku resipi sekali lagik la nie.



Nota betis:
*Awak x payah la nak susah hati sebab saya dah lpe awak untuk selama2nya.