Thursday, July 28, 2011

Teluk Intan with ♥

سْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ
Assallamualaikum


Sebenarnya dah lama Acik Alyn x pulang ke tempat kelahiran Acik Alyn iaitu Teluk Anson aka Teluk Intan. Hari tu ada kenduri umah sedara kat kampung maka kami adik beradik plus mak dan abah berkonvoi 3 kereta balik ke kampung. Apalagi jadik jejak kasih la pulak...maklumlah dah lama x jumpa. Teringat dulu zaman kecik2..



Wednesday, July 27, 2011

bicara tanpa kata

سْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ
Assallamualaikum

++Nobody can go back and start new beginning, but anyone can start today and make a new ending++


Nota Betis:
*Time ketiduran mula kelam kabut......try d best untuk Adam :)

Tuesday, July 26, 2011

main netball

سْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ
Assallamualaikum

Dah lama betul x melompat2 menangkap bola....skill dah lme dah hilang, dah x de ape pun. Banyak sangat yang dah lpe pun. Oleh kerana nak 'menguruskan badan' sedikit maka acik Alyn sudi untuk menjoinkan diri dalam pasukan Netball sepital. Dengan training hanya 5 hari kat court tenis sebelah blok A Kuaters....memang x de kemudahan. Tak pe lain kali kita request yek dengan Pengarah..Tapi yang paling best dua hari x doq kat office..he..he pekerja cemerlang la katakan.



Nota Betis:
*Menghadapi perubahan dengan tenang....

Monday, July 25, 2011

kisah dongeng kita

Assallamualaikum


++hu..hu sungguh lama Acik Alyn x hapdet blog...ngeeee sampaikan member bagitau ' wei ngape ko x apdet blog ko. Aku baca asik citer tu aje. Sebenarnya berusaha nak update blog tapi tu la pasal.......++

Banyak perkara berlaku dalam dua tiga minggu nie. Nanti akan share sikit2. Coming soon Acik Alyn dah jadik mama Alyn la pulak. Rezeki yang tidak diduga :). Jaga baik2 amanah yang telah diberikan dengan sebaik2nya.  Tu la kekadang kita sangka dugaan hidup kite dah teruk tapi rupa2nya dugaan hidup orang lain lagi mencabar sangat2. Untuk orang tu 'terima kasih kerana sudi tolong saya. Terima kasih yang amat banyak-banyak dan banyak'. Kehadiran yang amat bermakna di saat aku kehilangan.

Muhammad Adam Harith 

Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

19 Julai 2011-hari sedih aku yang akan dikenang sampai ble2...

Wednesday, July 6, 2011

Wordless Wednesday

Assallamualaikum

 Setelah sekian lama meninggalkannyer...kini aku kembali seketika bersamamu....tapi dengan team yang berbeza....