Thursday, April 21, 2011

Luahan hati berlagu pilu

سْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ
Assallamualaikum

hari nie nak melangkah ke OFFICE pun bagaikan satu penyeksaan walaupun dalam hati x sabar nak mengetahui tentang peristiwa semalam dengan lebih lanjut lagik. Sampai office terus kawan2 cerita pasal peristiwa semalam. Oh rupenyer aim utama adalah Acik Alyn. Wah hebat sangat Acik Alyn kan. Kalau x puas hati dengan Acik Alyn panggil je la Acik Alyn....x payah la nak gune orang perantara untuk menyampaikan kepada Acik Alyn. Kte pegawai beso sangat. 

Masih ingat kta2 nie "kami nie pegawai dan kami mempunyai kuasa". Tak payah cakap pun Acik Alyn tau diaorang tu pegawai BESO2 kat Sepital...itu sume orang tahu. Tapi paling pantang Acik Alyn kalau tuduh orang tanpa usul periksa. Panggil la Acik Alyn, tanye Acik Alyn. Jawatan Acik Alyn cume KULI batak aje..tapi kalau bercerita macam2 pasal Acik Alyn memang la buat Acik Alyn BENGANG sangat2. Be profesional la.....

Kesian kawan2 Acik Alyn....Acik Alyn rse bersalah sangat2. Rse nak mengalir je air mata nie. Disebabkan kesalahan yang kecik macam tu, segala macam perkara keluar. Siap cakap Acik Alyn nie dalam perhatian. Tunggu masa aje nak postingkan. macam la Acik Alyn nie buat kesalahan besar. Banyak perkara yang buat Acik Alyn bengang sgt2. Antaranya:-


+Kate pegawai BESO tu, saya malas nak bagi keje kat korang sebab bile sye nak bagi keje kat korang suruh korang buat, korang buat muke. Persoalannye rsenyer x pernah lagi keje yg dy bg kitaorang x buat...macam ISO, dengan gigihnya Acik Alyn dan kawan2 buat. Kalau tau macam nie TOBAT Acik Alyn dan kawan2 x MOO buat. Acik Alyn rse sume keje yg yg dy suh Acik Alyn buat....Acik Alyn buat dengan JAYANYA.

+Lagi pegawai BESO tu cakap, Kak Baiyah tu x hormat MR.angguk2. Please la dalam meeting *yang sepatutnya x perlu la Acik Alyn yang hanya KULI BATAK nie masuk*, Mr. Angguk2 tu cakap yang Unit kitaorang nie orang komplen ANGKUH, SOMBONG, BERLAGAK.....Wah sudah melebey2 beb!!! Pas tu Acik Alyn ada cakap "Kalau encik x puas hati ngan kitaorang, buat je resuffer". Salah ke cakap macam tu.....rsenya x salah. Kalau dah kitaorang nie macam tu, tukarkan je la.....mesti unit tu jadik unit yang terbaik kan. Acik Alyn pun tak tau la tang mana yang Unit kamiorang nie melayan orang tahap ANGKUH, SOMBONG, BERLAGAK. Setahu Acik Alyn diaorang selalu cakap yang "Unit kita orang nie unit yang happi selalu". See sje je nak carik pasal.

+Kekadang tu panggil Acik Alyn masuk meeting tapi dalam meeting tu x berkaitan pun dengan Acik Alyn. Dah la nak mengadap muka si BANGANG tu. Setahu Acik Alyn la, boss beso kene bagi tau boss kecik lepas tu boss kecik bagitau la kitaorang nie yang kuli2 nie.....itu pun x faham ke?

+dalam kejadian semalam kenapa x panggil mse Acik Alyn ada kat office? Kenapa harus benda nie terjadi semasa Acik Alyn x de?  itu yang Acik Alyn x faham.....hari nie Acik Alyn memang menunggu aje mse untuk dipanggil tapi..................Stail Acik Alyn, kalau Acik Alyn betul Acik Alyn akan cakap...kenapa nak berpura2. Bukannye Acik Alyn buat kesalahan besar sgt pun....

+Pasal SI BANGANG tu ANGAU, Acik Alyn NO KOMEN...X nak ambik tau. Tapi please la jangan bz body pasal life Acik Alyn la. Jangan la nak buat spekulasi yang bukan2.....Acik Alyn masih ada maruah diri.Hormat la sket privasi life orang lain. Jaga life sendiri sudah...x yah nak sibuk2 hal orang.

+pas tu pegawai BESO tu, puji sgt la "adik" dy tu. Please tengok dengan mata la.....orang lain keje banyak x nampak. Orang tu buat menda alah tu AJE dah dipuji melambung. Wah ini sudah melampau.



Sya sayang kamu sume.......kamu lah penyeri hidupku...eceh
*Ina, Kak L n Shikin.....sebenarnya sye rse amat BERSALAH ngan korang sume tau. Terima kasih kerana memahami. Saya bangga mempunyai kawan macam korang. Tapi korang kena tahu nie bahawa saya telah menambah 2 orang manusia lagik dalam koleksi "ORANG YANG SAYA SANGAT BENCI  -AMAT2 SANGAT-  DI SEPITAL". Hanya korang je yang tahu.*
Berbakul2 hari nie Acik Alyn mengutuk. Rse nak ngalir je air mate. Iyala orang buat kite cam nie...sedih wooo. Mesti ada orang yang BERTEPUK TANGAN kan melihat Acik Alyn macam nie. X pe la Acik Alyn redha aje.

Wednesday, April 20, 2011

Hari ini saya sangat sedih

سْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ
Assallamualaikum

Sedih gle Acik Alyn ari nie.  Benda yang dah lme pun nak ungkit2 lagik. Acik Alyn tau angkara spe....Please la...banyak lagik benda nak pk pasal hospital la boss oitttt, takkan la sebab tak  bagi jase sikit aje nak tengking2 kitaorang. Tau la kitaorang nie kuli batak je kat hospital 2 tapi agak2 la kitaorang pun ada perasaan jugak.

:
:
:
:
:
:
:
:
V





Selama nie kitaorang tolong je semua, x pernah nak berkira pun tapi bila kami x tolong yang nie kecoh satu dunia. Bengang betol. Acik Alyn memang rasa yang si bangang tu memang x puas hati dengan hati dengan Acik Alyn. Tapi tolong la jangan melibatkan kawan2 Acik Alyn.Yang si biol sorang lagik pun same....Fikir la dulu.

Tuesday, April 19, 2011

Terapi minda

سْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ

Assallamualaikum
Minggu lepas memang sepanjang minggu MOOD Acik Alyn ke Laut Teluk Cempedak....jadik Acik Alyn telah berjaya mengkhatamkan 2 novel. 

Memula Acik Alyn baca novel M.A.I.D. Cerita dy memang best. Sampaikan acik Alyn gelak sorang2. Pas tu senyum2 menghayati watak Noorul dan Mr.F. I like wei.

Lepas tu Acik Alyn baca plak novel Aku yang kau tinggalkan. Novel nie sedih sikit. Meleleh air mata Acik Alyn baca novel nie memikirkan pengorbanan yang telah dibuat oleh Nia untuk Zaril Ikhwan.

Acik Alyn x kesah pun orang nak kte ape. Dah kertu pun still baca novel ke?. ala kalau dah minat tu memang dah x boleh nak elakkan. X sume orang suke bce novel. Tapi sekurang2nya Acik Alyn boleh release tension ngan baca novel nie. Tak sabar nak pergi Pesta Buku Antarabangsa yang mula Jumaat nie. Ada siap listing novel yang nak beli.


Nota Betis:
*Kenapa la "si bangang" tu sibuk pasal life aku. Life aku ikut suka aku la. Sesungguhnya aku benci sangat. Tolonglah jangan nak jadik bz body sgt. Jaga life sendirik sudah la.
*Adik gula tu wujud tau...*___*

Monday, April 18, 2011

Hari ini dalam sejarah

سْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ

Assallamualaikum

Hari ini dah la hari Senin, pastu pepagi lagik dah hujan....Mood MALAS tu meme' la melanda diri. Tapi gagahkan jugak diri nak ke off. Benda nie memang teringat sejak dari minggu lepas lagik tapi alahai TERLUPE.....dah pepagi tadi carik bala la. OMG maman untuk kursus tu. Acik Alyn sampai off je terus capai buku n call suplier tu. Oh alangkah hampanya hatiku dan ramalanku benar belaka. Terkujat jap. Rse macam dah x de perut dah Acik Alyn ari nie.
Akhirnya setel jugak walaupun dengan seribu kepayahan. Kene marah pun sama jugak. Moral of d story...berhati2 buat keje. Check list n follow up tu perlu wei.

"senyum dalam kesedihan"

Nota Betis:
*X perlu sume tu...yg sudah...sudah lah

Sunday, April 17, 2011

Kasut di mana2

سْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ

Assallamualaikum

Mood Acik Alyn di hari minggu nie adalah mood MALAS. Cume nak share sikit gambo yg sempat di photog semasa hari kejadian itu.

 Kasut pink nie cantik
 Nie boleh tempah. Rasanya company nie wat beading kat kasut.
 chumel je kasut nie....rse mcm nak beli, cute. Tapi memikirkan usia yg dah kertu bak kata Aznil jadik lupakan saja la.
Nie kasut rekaan Jimmy Choo....banyak tul batu-batuan. Pas tu berinci2. Kalau Acik Alyn pakai kasut nie, mau tergolek je sebab tinggi nor.


Nota Betis:
*Cerita pasal kasut semalam tambah lagik koleksi kasut.

Saturday, April 16, 2011

Cerita@Pesta Kasut Antarabangsa

سْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ

Assallamualaikum

Minggu lepas......urm minggu lepas ke ek, betullah minggu lepas, Acik Alyn p berjale2 kat Pesta Kasut Antarabangsa atau name orang putihnye 'Malaysia International Shoe Festival' kat PWTC. Acik Alyn park kete kat parking SOGO tuh pas tu p naik LRT. Fuh..lme x naik LRT sejak keje kat Serdang nie. Kalau dulu keje kat Mindef tu la kenderaan rasmi Acik Alyn hari2.





Nota Betis:
*Hujan lebat gle kat cni...sedap nie sambung golek2
*We are family.....masih ke?

Tuesday, April 12, 2011

Makan sup d tengahari buta

سْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ

Assallamualaikum

Hari nie ubah selera sket makan tengahari. Makan sup kat sebelah balai polis Kg Abu Bakar Baginda. Ikut bebudak nie g makan kat sne. Esok katenyer nak makan kat Sup letup lak. Macam2 sup ada kat sini. Acik Alyn makan nasi putih ngan sup daging je pun.... Ok jugak. Sekali sekala layan selera. Kalau x asyik makan kat kafe sepital je...naik buhsan. Kalau dapat makan ikan keli bakar macam kat depan sapura tu bestnyer....terliur lak nie.
 




Nota Betis:
 *Baca novel M.A.I.D lak sekarang :)
*X perlu pun sikap 'ambik berat' tu. Bukannyer nak berlagak tapi aku rse ianya x perlu la sesangat. Kenapa sekarang?

Monday, April 11, 2011

^_____^

سْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ

Assallamualaikum

"Kalau Allah kata jadi, maka jadilah ia sebagaimana yang diinginkan. Walau berliku berliku mana pun hulu sungai itu, pasti akan sampai ke laut masin juga. Begitu juga hidup ini. Ada naik, ada turunnya. Sehebat mana kita merancang pun... destinasi akhirnya telah ditulis awal-awal lagi olehNya".


Nota Betis:
*Al-hamdullilah dah berbuka puasa tadi...