Tuesday, March 29, 2011

Tragedi di Air Terjun Chamang

سْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ
Assallamualaikum

Semasa Acik Alyn n d gang tgh bersuka ria kat Air Terjun tu, tetiba ada sorang budak  dalam umur lebih kurang 9 tahun hanyut. Dah la air kat air terjun tu memang deras gile. Nasib baik la sorang dari  Acik Alyn pye gang sanggup mengadaikan nyawa p menyelamatkan budak tu. Kalau tak memang tempah cover depan paper kosmo la jawabnya. Bukannye pe, budak sebesar itu dibiarkan mandi sorang2. Yg ada time tu kakak dy je kot. 

Kitaorang tanye kakak dy tu, mak ayah mne. Pas tu kakak dy bagitau ayah p toilet. Tolong la jaga anak memasing kalau nak p tempat cenggitu. Jauh jugak budak n si penyelamat tu dihanyutkan air. Sampai dah tenggelam timbul dah Acik Alyn menengok. Tengok la gambar kat bawah. Nasib baik panjang umur lagi budak tu. Mak ayah budak yang diselamatkan tu x de la pulak datang nak ucapkan time kasih sebab selamatkan nyawa anak dy....ish rase cam x patut je kan. Sekurang2nya ucapkanlah "terima kasih sebab telah selamatkan anak saya".

Pas pada tu kitaorang x brani pun nak mandi....cme basah2 badan sket2 je. Takut

 Si penyelamat tgh memegang budak tu.....di tengah2 arus air terjun tu. Pas tu reramai pegang tangan untuk sambut budak tu.

 Tu dia budak tu...dah la x pakai baju.
tu Huda tengah bagi ceramah free kat budak tu....sebab dy yg memula tengok budak 2 tenggelam timbul.

Nota Betis:

*Apasal la "BIG10X  BOSS" tu asal naik office je nak meroyan..tetambah ngan aku. Ish x faham la. Malas nak layan kekadang tu. Tapi kalau x layan sgt mula la dy cakap aku macam2. Kalau dy cakap kasar gle x sedo tp ?????....mula la macam2. X faham aku la beb!!!Ko tu suka sgt cakap kasar ngan orang. Kite nie sebagai yg muda kene jugak hormati orang tua, bukan la asyik nak cakap melenting aje. Macam la semua perkara yg ko buat tu ko sorang je betul. Kenapa orang lain OK je padahal diaorang lagi pangkat besar dari ko.
Post a Comment