Thursday, March 24, 2011

Di lema

سْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ
Assallamualaikum

Kekadang dalam hidup nie kita akan dilanda di lema. Macam Acik Alyn la. Sampaikan Acik Alyn terbawa menda alah tu dalam mimpi. Fikir macamana nak bagitau orang tu tanpa sakitkan hati dy. 

Tapi dek kerana terpaksa hari nie Acik Alyn dah bagitau.....Fuh lega rasenya. Citernyer begini, Acik Alyn dapat memo from my big boss pasal one supplier yg bgi services nie. Very bad. My big bos suh 'black list' supplier tu. Sebelum ambik tindakan tu, Acik Alyn siasat la jugak. Acik Alyn call si pengadu....hu...hu. Kekadang kita beriya sangat nak tolong orang lain terutamanya orang Melayu ni tapi cam gitu lah. Tolong la buat perkhidmatan yg terbaik. awak x kan rugi apa2 malah kadang2 tu Acik Alyn siap rekemen kat orang lain lagik. Kalau wat service yang x sepatutnya sapa yg rugi...awak jugak kan. Dah la kene 'black list' lagik. Terpaksa la Acik Alyn buat kerana "saya yang menurut perintah".



Hari nie bz sket [sket ke?] kat office. Banyak sgt LO yg nak kene settlekan. Tak pe dah itu keje yang diamanahkan memang la kene buat. 

Tadi Acik Alyn masuk meeting 'review audit ISO' gantikan boss kecik Acik Alyn yg terpaksa g kursus. Terkesima ngan seseorang. Masuk aje bilik meeting 'orang tu' tanye " B, cam ne ngan kite pye prosedur pasal kenderaan?". Wah se macam BERAPI aje. Sebab 'orang tu' la masa mula2 dulu unit kitaorang kene byk NCR. Dy wat prosedur entah copy paste kat mne tah, boleh plak cakap "kita ISO kan apa yg kita buat". 'Orang tu' tak tau ke berapa banyak yg dah Acik Alyn n d gang pinda. Bukannye pe, memang nampak sgt dy wat copy paste, pas tu tunjuk pandai. Ish silap tul lah. Seb bek 'orang tu' dah tukar unit kalau x mau tekencing dy jawab audit atas apa prosedur yg dy dah wat. Al-hamdullilah kene wat pindaan sket lagi. Susah jugak kalau wat sekali banyak prosedur. Seb baik jugak la Acik Alyn ada la little2 so pengalaman wat ISO masa kat office lama. Kira leh la wat jadik xperience sket. Bayangkan unit Acik Alyn saje wat 6 prosedur sekaligus. Hangen jugak. Patutnya ari tu, wat sket2 dulu la. Xkan sume nak ISOkan. nanti wat la tambahan pulak. Kat office lama dulu Unit Acik Alyn wat 2 je dulu. Tapi 'orang tu' memang terlebey pandai la, telebey pandai COPY PASTE....pas tu x diaplikasikan pun. Dalam meeting cakap memang la banyak tapi HAMPEH. Actuaaly Acik Alyn x nak involved pun tapi terpaksa jugak. 

Nota Betis:

*Akan ke tempat kenangan lme ngan kawan2 seiring sejln.
*Minggu nie nak balik kg. Best...best
*Tgh baca novel di bius cinta *__*
Post a Comment