Tuesday, March 1, 2011

2 tahun sudah

سْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ


Assallamualaikum

Pada tarikh hari nie lah 2 tahun yang lepas, Acik Alyn telah melangkahkan kaki keluar dari BA dan bersedia untuk berkhidmat di HSDG. Setelah 9 tahun mengisi sume memori kat BA tup2 kne kuar plak. Dah la kuar jauh pulak tu. Tapi x jauh mne pun.....masih dalam lingkungan KL-Selangor ja. 

Selama 2 tahun kat HSDG nie banyak kenangan manis+suka+duka yang telah dilalui. Still lagi kat Unit Pentadbiran [muka dah cop muke admin kot]. Banyak perkara baru yang belajar kat sini terutamanya tentang perangai manusia. Still ngat member2 kat BA n MINDEF lagi sampai ble2 walaupun dah ada kawan2 baru kat cni.....Al-hamdulillah ada kawan2 macam Shikin, Iena dan Kak L yang telah menceriakan hari2 Acik Alyn. Semoga kita terus kuat ek!!!!

Sepatutnya semakin lama kita bekerja, semakin banyak pengalaman kerja yang boleh kita aplikasikan untuk lebih memajukan diri sendiri bukannya semakin lama kerja, semakin x mooo buat kerja....Usah diukur tahap berapa lama orang tu bekerja atau banyak unit seseorang tu kerja , sedangkan kerja2 yang dibuat macam baru kerja 1 hari.....Fikir2kanlah. 

Acik Alyn harap Acik Alyn x tergolong dalam golongan tersebut. Amin.


Nota Betis:
*X pe la ko buat aku cenggitu+cenggini. Harap2 x la jadik kat salah sorang family ko plak sebab sekarang nie Allah akan bayar cash.
*X yah la bz body pasal idup aku....sebab aku xperlukan kebz bodian ko tu.
*My flend..........mulut jgn cam longkang @ radio bergerak. Sudah2 lah 2. Jagan diri sendiri sudah.
Post a Comment