Thursday, March 31, 2011

Ngidam nak makan

سْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ

Assallamualaikum

Akhirnya dapat jugak Acik Alyn makan Nasi Kerabu. Entah nape ari nie nak sgt makan benda alah nie. Balik keje tadi terus singgah gerai akak tu beli.....dan dah bedal pun. Sanggup skip lunch semata2 nak makan nasi kerabu. X boleh tidak memang kene g beli jugak ari....nak sgt2 makan. Al-hamdullilah dah kenyang pun.



Nota Betis:

*Ish pasal ape la kap lam ya nga tu asyik cri pasal je ngan aku...Bengangnyer sampai x de MOOD sgt ari nie.
Please la personal aku ikut ske aku la yg ko nak tebeng2 tu buat pe......buat semak kepala hotak aku je. X yah la nak email2 bagai kat aku......I hate U.
*TP kenakan aku tadik....menci

Wednesday, March 30, 2011

sate 5 hengget

سْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ

Assallamualaikum

Unit tempat Acik Alyn keje x lah ramai sgt..cume 10 orang aje +bos besar+bos kecik. Hari ini dalam sejarah sebab makan sate 5 hengget. Bukannye pe...bendahari club kutip duit 5 hengget nak p beli sate..he..he. Ada pulak gang yg layankan. Sanggup p Kajang beli sate Haji Samuri. Jadinya menu lunch kitaorang hari nie ---------> sate 5 hengget, putu piring, cekodok UNITEN dan air sirap mak syikin. 

 pic kredit kat pcik google

Hari nie seronok dengar sorang member lagi akan melangkah kaki ke alam bahagia. Akak akan doakan kebahagian korang ek. 
Nota Betis:

*terasa ngan sesuatu...may b bukan my rezeki kot tapi kan kenapa sekarang nie baru nak laluinya.






Tuesday, March 29, 2011

Tragedi di Air Terjun Chamang

سْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ
Assallamualaikum

Semasa Acik Alyn n d gang tgh bersuka ria kat Air Terjun tu, tetiba ada sorang budak  dalam umur lebih kurang 9 tahun hanyut. Dah la air kat air terjun tu memang deras gile. Nasib baik la sorang dari  Acik Alyn pye gang sanggup mengadaikan nyawa p menyelamatkan budak tu. Kalau tak memang tempah cover depan paper kosmo la jawabnya. Bukannye pe, budak sebesar itu dibiarkan mandi sorang2. Yg ada time tu kakak dy je kot. 

Kitaorang tanye kakak dy tu, mak ayah mne. Pas tu kakak dy bagitau ayah p toilet. Tolong la jaga anak memasing kalau nak p tempat cenggitu. Jauh jugak budak n si penyelamat tu dihanyutkan air. Sampai dah tenggelam timbul dah Acik Alyn menengok. Tengok la gambar kat bawah. Nasib baik panjang umur lagi budak tu. Mak ayah budak yang diselamatkan tu x de la pulak datang nak ucapkan time kasih sebab selamatkan nyawa anak dy....ish rase cam x patut je kan. Sekurang2nya ucapkanlah "terima kasih sebab telah selamatkan anak saya".

Pas pada tu kitaorang x brani pun nak mandi....cme basah2 badan sket2 je. Takut

 Si penyelamat tgh memegang budak tu.....di tengah2 arus air terjun tu. Pas tu reramai pegang tangan untuk sambut budak tu.

 Tu dia budak tu...dah la x pakai baju.
tu Huda tengah bagi ceramah free kat budak tu....sebab dy yg memula tengok budak 2 tenggelam timbul.

Nota Betis:

*Apasal la "BIG10X  BOSS" tu asal naik office je nak meroyan..tetambah ngan aku. Ish x faham la. Malas nak layan kekadang tu. Tapi kalau x layan sgt mula la dy cakap aku macam2. Kalau dy cakap kasar gle x sedo tp ?????....mula la macam2. X faham aku la beb!!!Ko tu suka sgt cakap kasar ngan orang. Kite nie sebagai yg muda kene jugak hormati orang tua, bukan la asyik nak cakap melenting aje. Macam la semua perkara yg ko buat tu ko sorang je betul. Kenapa orang lain OK je padahal diaorang lagi pangkat besar dari ko.

Monday, March 28, 2011

Air Terjun Chamang

 
سْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ

Assallamualaikum

Pada hari Sabtu ari tu, Acik Alyn n d gang p Air Terjun Chamang kat Bentong. Lame dah Acik Alyn x ke sana. Dulu2 p ngan membe2 Kelab Rekreasi MINDEF ber'camping' kat sne. Teringat pulak memory lme ek.....

Kitaorang beramai2 p ke sane sebab nak meraikan birthday Syarul. Pada mulanya plan nak p ke Janda baik [x sampai hajat Acik Alyn nak ke sne, next trip k]. Namun ketidakjoinan Dato' Am ke majlis kitaorang nie tase la jugak sebab dy kan kaki kutuk penglipur lara. Tapi kitaorang tetap HAPPY walaupun ada satu peristiwa yang terjadi. Nanti la Acik Alyn akan kongsi di next N-3.







like lorrr photo kat bawah nie......muah...muah
:
:
:
:
:
:
:
:
:


Terima kasih kawan2 di atas kenangan yang terindah ini. Korang memang beh sesangat.

Nota Betis:
*X moo pk pasal hal 2 lagik. Biar la. 
*"Rapuh"

Saturday, March 26, 2011

Hapi double2


سْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ

Assallamualaikum

Hapi sungguh hari ini sebab Acik Alyn p berjimba ngan kawan2 kat Air Terjun Chamang, Bentong Pahang. Lepas selesai xtiviti kat sne terus zuuppp balik ke FLH3. Sekarang nie sedang bersiaran kat kampung la n Acik Alyn suke sangat2. Esok2 la nak citer pasal xtviti tadi sebab keadaan bb Acik Alyn sedikit slow motion nak uplod gambo.


Nota Betis:


*X yah la nak add kite dlm FB....Kita x rela. X yah susah2 nak ambik tau pasal idup kte lagik....:(

Thursday, March 24, 2011

Di lema

سْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ
Assallamualaikum

Kekadang dalam hidup nie kita akan dilanda di lema. Macam Acik Alyn la. Sampaikan Acik Alyn terbawa menda alah tu dalam mimpi. Fikir macamana nak bagitau orang tu tanpa sakitkan hati dy. 

Tapi dek kerana terpaksa hari nie Acik Alyn dah bagitau.....Fuh lega rasenya. Citernyer begini, Acik Alyn dapat memo from my big boss pasal one supplier yg bgi services nie. Very bad. My big bos suh 'black list' supplier tu. Sebelum ambik tindakan tu, Acik Alyn siasat la jugak. Acik Alyn call si pengadu....hu...hu. Kekadang kita beriya sangat nak tolong orang lain terutamanya orang Melayu ni tapi cam gitu lah. Tolong la buat perkhidmatan yg terbaik. awak x kan rugi apa2 malah kadang2 tu Acik Alyn siap rekemen kat orang lain lagik. Kalau wat service yang x sepatutnya sapa yg rugi...awak jugak kan. Dah la kene 'black list' lagik. Terpaksa la Acik Alyn buat kerana "saya yang menurut perintah".



Hari nie bz sket [sket ke?] kat office. Banyak sgt LO yg nak kene settlekan. Tak pe dah itu keje yang diamanahkan memang la kene buat. 

Tadi Acik Alyn masuk meeting 'review audit ISO' gantikan boss kecik Acik Alyn yg terpaksa g kursus. Terkesima ngan seseorang. Masuk aje bilik meeting 'orang tu' tanye " B, cam ne ngan kite pye prosedur pasal kenderaan?". Wah se macam BERAPI aje. Sebab 'orang tu' la masa mula2 dulu unit kitaorang kene byk NCR. Dy wat prosedur entah copy paste kat mne tah, boleh plak cakap "kita ISO kan apa yg kita buat". 'Orang tu' tak tau ke berapa banyak yg dah Acik Alyn n d gang pinda. Bukannye pe, memang nampak sgt dy wat copy paste, pas tu tunjuk pandai. Ish silap tul lah. Seb bek 'orang tu' dah tukar unit kalau x mau tekencing dy jawab audit atas apa prosedur yg dy dah wat. Al-hamdullilah kene wat pindaan sket lagi. Susah jugak kalau wat sekali banyak prosedur. Seb baik jugak la Acik Alyn ada la little2 so pengalaman wat ISO masa kat office lama. Kira leh la wat jadik xperience sket. Bayangkan unit Acik Alyn saje wat 6 prosedur sekaligus. Hangen jugak. Patutnya ari tu, wat sket2 dulu la. Xkan sume nak ISOkan. nanti wat la tambahan pulak. Kat office lama dulu Unit Acik Alyn wat 2 je dulu. Tapi 'orang tu' memang terlebey pandai la, telebey pandai COPY PASTE....pas tu x diaplikasikan pun. Dalam meeting cakap memang la banyak tapi HAMPEH. Actuaaly Acik Alyn x nak involved pun tapi terpaksa jugak. 

Nota Betis:

*Akan ke tempat kenangan lme ngan kawan2 seiring sejln.
*Minggu nie nak balik kg. Best...best
*Tgh baca novel di bius cinta *__*

Wednesday, March 23, 2011

Hot Belon

سْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ

Assallamualaikum

Acik Alyn nak cer citer tentang kesedihan Acik Alyn menuju ke Hot Belon Putrajaya ari tu. Acik Alyn p hari Ahad selepas Acik Alyn p Plaza Shah Alam sebabnya budjet bagus je n bagitau acara dy habis kol 9 la....sempat lagik nie. Maka bergegas la kami ke sana. Dalam perjalanan ujan je.... 

Di pendekkan citer kami sampai jugak ke sana. Ingatkan banyak sangat la belon panasnya. Hampe+hampeh x doooo apo dah. Belon satu abuk tu x de. Terlepas la hajat nak berphotogedik ngan belon doremon tu. Upenyer akak office cite, masa dy p pagi tu pun dah x byk belon pun. Acik Alyn tye dy" kak ade belon doremon x?". Akak office cakap "Mne ade". Adoyai hampa hatiku. Maka sesungguhnya taun depan kne p awal2 la jgn last minutes....kan dah rugi. Tapi patutnya pihak penganjur kene la tulis acara tu habis pukul 7.00 petang ke jgn la tulis pukul 9.00 malam, bukannya pe kalau orang yg jauh2 tu datang kan sia2 aje. Acik Alyn nie dokek je n terpaksa redha....ngeeee


 Dapat la jugak gambo ngan benda alah nie....

 Posing2 jap sebelum balik ngan keciwanya:(
 [Gambar di atas menunjukkan mood kerinduan ngan MINDEF]

Nota Betis:

*Akak, lupakan aje  orang i2. X yah dah nak bazirkan air mata untuk orang yg tidak berguna seperti dy.  Kesimpulannya BUAT BODO. May b ada hikmah sebaliknya. X pe may b seorang yg dah x sayang kat akak tpi kat tepi akak ada lagi orang lain yang sanggup sayang dan bersusah payah demi akak. B strong k.

Tuesday, March 22, 2011

Grand Final Fareeda


سْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ

Assallamualaikum

Hari Ahad Acik Alyn p Plaza Shah Alam sebab nak grab tudung Fareeda yang bersales2 tu. Lagipun masa time Acik Alyn p tu tengah wat Grand Final untuk pencarian Model tudung Fareeda. Layan kejap. Dapat la grab tudung2 yg cantik itu. 

Acik Alyn tgh posing.......sudah tambah kg lemak...hu..hu
 
bersama Duta Fareeeda..Mawar. Cantik sungguh mawar nie tau.

Para pemenang pada hari itu.

:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
Hasil 'grab' hari tu. Berbaloi2


Nota Betis:
*Belajar untuk lebih pentingkan diri sendiri.....belajar jadik kejam dengan orang lain.
*Ble la meja kat off nak clear seclearnya.
*Ada jugak yang nak kne luku power nie.
*Buhsan