Wednesday, February 23, 2011

Arep kawen

سْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ

Assallamualaikum

Hari nie dah Rabu…pas tu Khamis gaji gomen…pas tu Jumaat….pas tu Sabtu Ahad. Kijam betul, nak cuti aje. X aaah…keje tetap keje..cuti tu yang pasti. Minggu nie dah plan nak membesarkan pewut.

Pada 13 Februari 2011 bersamaan hari Ahad, Acik Alyn telah berkonvoi ngan bebudak sepital p kenduri kawen Arep kat Palong, N9. Kamiorang konvoi 9 kete. Acik Alyn macam jakun jap sebab jalan Bukit Putus tu dah x kona2. Lame dah Acik Alyn x lalu ikut jalan tu…..X de dah la poning2 lalat bilo lalu jalan tu. Janji melayu hari tu pukul 10 sharp time jalan…hu..hu x de maknenye….11.30 jugak jalan. Hangen dah ketua konvoi….X pe la janji perjalanan kita sampai ke destinasi.

Untuk Arep dan Intan “Selamat Pengantin Baru”.


Hati Acik Alyn tengah pedih wooo. Acik Alyn dah delete se’folder’ gambo…kalau delete ala2 x pe jugak tapi Acik dah delete tewus…hu…hu. Ada banyak moment with my family kat ctu. Acik Redha walaupun dalam hati masih lagik terkilan. Dah try wat system restore pun dah x leh….Terpaksa relakan ianya pergi. Selalu kalau Acik Alyn masukkan gambo dari memory card Acik Alyn x delete terus gambo kat ctu tapi kali nie entah la macam mana Acik Alyn delete terus la pulak…orang kata terlajak perahu boleh diundur tapi kalau terlajak buat….dah x de maknenya.

Nota Betis:
*Ish kekadang pelik ngan pangai manusia nie….Mudah2an Allah akan sentiasa tetapkan iman aku dalam menangani segalanya. Selagi punya akal dan fikiran insyaallah….
*Ada sesuatu yang tersirat  di dalam hati…sukar nak ditafsirkan.

Post a Comment