Monday, February 28, 2011

bee happy


سْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ


Assallamualaikum
Ala.....hari Ahad dah berakhir. Pagi sok kene wat rutin harian cam besa. 
Tadi tengok citer perempuan kat TV2.  Best jugak citer tu. Penuh dengan pengajaran yang harus dijadikan sebagai panduan. Padan la citer tu menang anugerah kat Anugerah Sri Angkasa baru2 nie. Mantap lakonan Dira.
Berdoa semoga Acik Alyn pun tabah macam Dia Nur tu ek. 
Pagi sok Isnin......harap2 x la mad monday, mau hapi2 aje walaupun................tet. Tapi x apelah semuanya kene berjalan seperti biasa. Buat keje cam biasa, tunaikan kewajipan cam biasa.
Plan 10 tahun tu mesti diteruskan. 10 tahun yang dah lepas dah ada kemajuan, maka 10 tahun akan datang mesti berusaha untuk mencapainya. Kejayaan itu bukannya mudah untuk digapai. Mesti ada banyak cabaran dan jadikan pengalaman itu sebagai titik tolak untuk mencapai semua yang diimpikan.



Nota Betis:
*Banyak perkara yang nak diselesaikan....tidak boleh tidak kene selesaikan jugak walau apa pun yang terjadi.
*Ada hati yang x suke!!!!

Friday, February 25, 2011

Acik Alyn marah la


سْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ


Assallamualaikum


Ari nie mau test tulisan original from my blog.....setelah di adjust sne di adjust sini. Selalunya Acik Alyn akan draft segala bagai isi kandungan nak tulis tu kat Word n publish dari sne. Tukar mood la 2day sama ngan mood Acik Alyn yang kurang segar ari nie.
Bengang betul Acik Alyn ngan "tut" ari nie.......ish x bek tau buat Acik Alyn cam tu. Acik Alyn wat keje Acik Alyn ngan betul, tetiba "tut" ngadu ngan my boss plak. Boss Acik Alyn memula nak bantai Acik Alyn tapi Acik Alyn yang nek hangen dulu...baru ko tau "tut" tu silap orang la nak ngadu domba bagai. Please la....lu ada utang ngan Acik Alyn wei....X pe la nanti Acik Alyn akan tuntut. Siap la ko wahai "tut". Mentang2 bek ngan boss Acik Alyn.....meluat tol sampaikan ari nie Acik Alyn balik lewat 1/2 jam tau, marah la x leh nak drive...he...he
Ape la kan Acik Alyn nie cepat nor sentapnyer.....sume orang akan marahkan. Tapi tu la susahnya nak jadik yang terbaik, buat salah, tak buat lagik la salah. 


Kesudahannya.....x tau nak wat pe lagik????!!!




Esok ade perarakan sempena Sambutan Maulidur Rasul kat Sepital tapi kan Acik Alyn x join pun. Jadik ari nie Acik Alyn telah menyebokkan diri 'mengacau' mereka2 ini membuat banner untuk perarakan esok.
T, tapi tadi serius woo aku cakap pasal warna bunga tu...he...he. Korang memang akui kan. Esok korang ambik la gambar banyak2, nyanyi la lagu nasyid tu kuat2.....Chaiyok2 Bahagian Pengurusan. Kalau korang menang sok aku tumpang gembira sket n kalau dapat adiah nak tuntut share wei...


Nota Betis:
*ala nak wat benda alah tu pun nak tolong ke....dulu kite wat sorang2 je. Kalau kene caranya sekejap je. Tapi kalau tak bertanya sesat jalan wooooo.
*serba salah...di sini kawan dan di sana pun kawan :(

Thursday, February 24, 2011

Pameran Pengantin@Shah Alam

سْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ

Assallamualaikum

Hari tu Acik Alyn p teman adik Acik Alyn tengok+ronda2 kat pameran pengantin@SACC Exc. Centre, Shah Alam. Cute betoi dy pye tema – pink affair.  Acik Alyn pun rse gedik2 jugak la feeling2 ngan tema ala2 garden ngan dipenuhi bunga2an pink karer. Tapi Acik Alyn tetap setia ngan kaler purple dulu, kini dan selamanya.

Lawakan benda alah nie…..


“Seandainya kita sudah berada di langit yang ke 7, usahlah lupe kepada bumi yang pernah dipijak”-Kesimpulannya haruslah senantiasa sedar diri.
Kita nie sebagai manusia seringkali lupa, lalai dan tidak ingat jasa orang lain yang telah banyak berjasa kat kite. Seandainya satu hari nanti kita telah berjaya up sket ingatlah sapa yang sering menolong kite. Janganlah mudah lupe selupa2nya. Apasal ek Acik Alyn karat tetibe nie? Bukannya pe ini untuk peringatan Acik Alyn jugak.

Jgn jadik seperti orang itu……. Semoga Allah akan membalas segalanya.

Nota betis:
*Jgn nakal2. Ngat2 sket. Tapi sesungguhnya x pernah nak bawak ke hati pun.
*Niat cume nak gembirakan hati sendiri.

Wednesday, February 23, 2011

Arep kawen

سْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ

Assallamualaikum

Hari nie dah Rabu…pas tu Khamis gaji gomen…pas tu Jumaat….pas tu Sabtu Ahad. Kijam betul, nak cuti aje. X aaah…keje tetap keje..cuti tu yang pasti. Minggu nie dah plan nak membesarkan pewut.

Pada 13 Februari 2011 bersamaan hari Ahad, Acik Alyn telah berkonvoi ngan bebudak sepital p kenduri kawen Arep kat Palong, N9. Kamiorang konvoi 9 kete. Acik Alyn macam jakun jap sebab jalan Bukit Putus tu dah x kona2. Lame dah Acik Alyn x lalu ikut jalan tu…..X de dah la poning2 lalat bilo lalu jalan tu. Janji melayu hari tu pukul 10 sharp time jalan…hu..hu x de maknenye….11.30 jugak jalan. Hangen dah ketua konvoi….X pe la janji perjalanan kita sampai ke destinasi.

Untuk Arep dan Intan “Selamat Pengantin Baru”.


Hati Acik Alyn tengah pedih wooo. Acik Alyn dah delete se’folder’ gambo…kalau delete ala2 x pe jugak tapi Acik dah delete tewus…hu…hu. Ada banyak moment with my family kat ctu. Acik Redha walaupun dalam hati masih lagik terkilan. Dah try wat system restore pun dah x leh….Terpaksa relakan ianya pergi. Selalu kalau Acik Alyn masukkan gambo dari memory card Acik Alyn x delete terus gambo kat ctu tapi kali nie entah la macam mana Acik Alyn delete terus la pulak…orang kata terlajak perahu boleh diundur tapi kalau terlajak buat….dah x de maknenya.

Nota Betis:
*Ish kekadang pelik ngan pangai manusia nie….Mudah2an Allah akan sentiasa tetapkan iman aku dalam menangani segalanya. Selagi punya akal dan fikiran insyaallah….
*Ada sesuatu yang tersirat  di dalam hati…sukar nak ditafsirkan.