Wednesday, January 19, 2011

sudah be + domok kah aku?

Assalamualaikum
Ish sekejap je dah nak cukup satu minggu…..cepat benor waktu berlalu kan. Bulan Januari 2011 pun dah sampai ke 19 hb. 

Depa kata aku dah chumel domok la. Kene giat  nie turunkan berat badan. Adakah kene berjog setiap arie. Cam x mampu je. Oh kat umah ada alat senaman yang beli kat Ogawa tu.  Kene gunakan nie. Sebenarnya jiwa merana,  tu yang kuat makan….he…he

Kat Office tensen la sekarang nie. Banyak sangat konspirasi…..Macam2.  Tambahan pulak ada hamba Allah tu yang aku x ske dah doq kat Unit aku. Bengang habis….Actually x bek benci orang kan tapi entah lah x leh nak hindar sangat perasaan tu. Tu yang membuatkan jiwa x tenang melihatkan perangai dy…..cukup meluat+meloyakan.  Tu la sekarang nie perasaan nak bekerja tu luntur dan x de semangat langsung tapi demi untuk mencari rezeki yang halal kne jugak kerja kan. Ala lepas nie buat2 x nampak sudah…teruskan buat kerja sendiri. Janji kerja settle….apa susah. Kekadang terfikir jugak nak buat hal sebab kat office nie ‘sapa buat hal memang kne out pye’. Pas tu spe yang orang atasan x ske pun akan out jugak…ade plak cam tu kan. Biarkan lah mereka………Pepagi sekarang nie sebelum melangkah kaki nak ke office kne niat dulu ‘sahaja aku datang bekerja kerana Allah Taala’. Amin.


Dah domok dah…..hu…hu

Nota betis:
*Bertabahlah kamu wahai hatiku.
*Semoga Allah akan membalas segala perbuatannya.

Post a Comment