Monday, January 31, 2011

Lobi Sepital


Assalamualaikum

Berita tergempar sangat2. Bertambah la glamernyer name Sepital tempat ku mencari rezeki. Syiling Hospital Serdang runtuh…OMG. Aku tau semalam lagik ble Puan Azizah call aku. X dapat bayangkan kalau benda alah tu runtuh time waktu siang hari n pada waktu itu waktu melawat pulak…….Ish memang naya la!!!! Al-hamdullilah kejadian ini tidak mengorbankan nyawa.


Friday, January 28, 2011

Luka itu amat pedih sekali

Assalamualalaikum

Sebenarnya tengah bengang gle ngan seseorang yang telah membuat hati ini amat terluka yang amat sangat2. Hanya Allah sahaja yang tahu. Seseorang yang telah menghina my family, mak ayah aku sekali. Terkilan sangat2 dengan perangai dy. Aku amat benci orang yang hipokrit…berpura2. Aku pun tak tahu la kenapa dy boleh buat aku sampai macam tu sekali. Salah sendiri memang terang2an depan mata tapi masih mencari silap aku. Macam2 pulak tu sampaikan aku dah x mampu lagi nak keluarkan air mata. 

Di dalam situasi ini pun dy masih hantar SMS kat aku dan bagi tau harap kite bersahabat sampai ble2. Sorry 2 say…NO…NO. Aku x de kawan dan akan anggap dy x pernah pun jadik kawan aku. Memang aku benci dy sampai ble2. Setahun bukanlah satu jangka masa yang pendek untuk segala2nya. Hinaan dan tohmahan dy dah cukup untuk aku membenci dy selamanya selagi aku bernyawa.

Bukannya aku x cbe untuk memaafkan dy tapi sesungguhnya dari dasar hati ini aku x boleh……memang x boleh sangat2. Harap faham. X payah la nak sambung ikatan persahabatan i2. Bagi aku semuanya dah x beerti lagik.


Credit 2 pcik google.

Thursday, January 27, 2011

aaaaah biarkan aje lah!!!!!

Assallamualaikum

Sekejap je dah ari Khamis…ske hati sebab next week cuti panjang. Ish nape la x jadik warga Negara Wilayah leh cuti lagik lame kan…. Apply cuti 2 hari dah dapat berhari2. Sebenarnya x sabar nak menanti next week. Ada family trip….best2 walaupun last minute ramai yang x dapat nak join…hu…hu nak buat macam mana.

Ya Allah Ya Tuhanku berikanlah aku tahap kesabaran yang tinggi. Sume nyer last minutes tapi nak jugak…..Nak cakap tidak terus pun x boleh jugak, nanti x pasal2 isu pulak. Hari tu dah isu dah tapi jawap je la. Tempoh masa yang diberikan tu memang x berguna langsung.Kekadang nek fedup jugak. Banyak sangat rayuanku rayuanmu….Time nak mintak tolong bukan main lagik suara merayu2 tapi kalau x de apa urusan tu senyum ngan kite pun x nak. Apa salahnya senyum sikit ngan orang yang bergelar kuli2 batak nie…ala bukannya kne bayar pun. Nak sedapkan hati……sentiasa cakap kat diri sendiri, aaaah biarkanlah. Dah style depa gitu nak buat cam ne.  Banyak lagi yang kene perbaiki. Nak ISO…..

Lama dah x jumpe budak domok nie. Hari tu ibu dy buat video call, terkebil2 budak domok nie memandang achik Lyn dy yang cute mute nie. Rindu ek. Nanti lah kte jumpa kat umah atok dan nenek kat kampung.



Nota betis:
*esok nak g bagi hati nie bersih sket.
*IKEA ad sales sempena CNY, rasa nak pegi tapi………….
*Tadi tahu tentang “sesuatu”…fuh, dah agak lama dah sebenarnya…..X sangka nyer!!!!

Wednesday, January 26, 2011

Sudah jatuh di timpa tangga....

Assalamualaikum

Line BB aku sekarang nie entah nape…time tgh malam baru nak KO OK. Naik hangen gak aku….tapi masih ditahap kesabaran yang terkawal.

Lately bengang habis ngan ‘some one’. Belum apa2 dah kepochi dalam idup aku. Ish ada jugak jalang yang macam tu…tapi dah nama pun jalangkan. X kan lari gunung dikejar kalau kau nak sangat la kan…..Ampun. Fikir la habis2. Sanggup ke hidup dalam tiada keredhaan. 

Pada pendapat aku kan orang yang macam tu memang sanggup buat apa saja untuk capai kepuasan untuk diri dia. Tak pe la, nanti aku orang pertama yang akan ucapkan tahniah dan lepas tu ucap takziah pulak…he…he.

Berapa kali nak bagitau ekkkk….dah x best doq kat “O”  tu. Dah x boleh la…..dah cube pun tapi dah x boleh!!!!! Tolong la aku nie…..Aku nie susah nak benci kat orang tapi tu la kalau dah benci sekali tu benci terus2an. Buat keje pun dah macam x ikhlas dah. Asyik nak marah2 aje…salah sket nak marah orang. Habis la reputasi keje aku….!!!!


Nota Betis:
*nak abiskan bace sume novel2 ku la….Minggu nie nak g beli lagik kat Karnival Karangkraf.
*Indah khabar dari rupe…dalam keadaan dan saat genting nie aku terpaksa la terima jugak.
*Fikir lagik pasal nak posting ke Kuantan…..100% nak la sekarang nie. Moga tercapai. Ingatkan nak tunggu tukar Ketua Perkhidmatan…harem x de pung. Ble nak nek pangkat lagik nie? Kne cepat2 apply..Usaha tangga kejayaan. Sambung study dah x la kot….otak tahap tepu.