Thursday, November 11, 2010

berbaur2

Salam
Minggu nie minggu x best...byk tol benda yang tjadi@off. Entahlah nak ngoyat goano g. Kekadang rse bosan giler+tahap gaban kat cni. Keje x doq la beba' benar tp tu la pasal ore' kat sekeliling nie very d x beh.
Tapi nak wat guano dah namanya carik rezeki...life must go on walau apa pun yang terjadi. Buat setakat nie masih lagik terikat ngan perkataan SABAR itu. 
X yah nak bz kat pekara yang kecik2...banyak lagik masaelah besar yang perlu difikirkan. X faham ngan perangai boh2 nie. Tak pe la boh2 nie biasanya sume betul. Hari nie hengen lagik ngan boh. Guano nak wat dah boh....tapi x de angguk2 macam Mr. D tu. Sekali sekala kene gak MEMBELA diri sendiri. Jangan sampai orang pijak atas kepala kte.....
De staff baru masuk my Unit. Tgh pujuk2 mau serah 1 keje aku. Adakah akan tercapai? I hope.....Kadang2 selalu jugak terfikir ngapa la keje yang buat x dihargai pun kalau wat baik2 ek tapi kalau silap sket melenting bagai x hengat donia ini aku yang punya. X faham. Sekurang2nya puji la sket x pun banjer makan pun ok gak. Bukannya nak mintak puji sampai ke langit sekurang2nya boleh buat diri nie senyum sorang2 sudah la.

||
||
||
||
||
||
||
||
V

Kat office tengah sibuk isi borang SKT. Fuh dah 10 tahun isi la beb...dah nek bosan la. Tempat lain dah upgrade gne system aje....ish ketinggalan ek Sepital aku ni. Isi benda yang sme cume senarai tugas dah + 1 lagik. Sabo bebanyak je. Rase2 boring cuti aje..tapi sian plak spe yang kne tolon cover keje aku..hu...hu

Nota Betis:
*Mendongaklah ko ke langit itu pun kalau ko larat nak dongak lme2.
*esok de Anual Lunch...happy sket
Post a Comment