Tuesday, November 30, 2010

Dia sangat cantik-part 1

Salam
Tenet sungguh slow+ly sesangat. Naik fedup tol nak update citer. Tu yang buat by part.

Fuh Nughul amat cantik sangat di hari pernikahan beliau pada 13 November yang lalu. Aku g ngan Faizah. Sory la kekawan ek (Am+Na+Afdal+Eda) sebab tunggu aku sekejap je lama sket kat port biasa kita menunggu i2. Ala lewat sekali-sekala pe salahnya kan......Cume sekali aje....*_____* ngeeeeeeeee.
Ade ke patut Am paksa pakai baju biru.....nak sedondon ngan Nughul katanya. Terpaksa la pakai baju rambu ramba aku tu. :)

"Selamat Menempuh Alam baru buat Nughul n Zuhairy"

++bunga pegang dy sangat cantik...rse aku pun macam nak nikah sekali lagik sambil memegang bunga tangan seperti itu...larikkkkkkkk++

sambung nanti lah ek.

Nota Betis:
*sonoknya hari minggu lepasa ble mak+abah+dadi+baby Zafrina bertandang ke umah. Puas g jalan2. Seb 
  baik Zafrina x meragam.
*Buhsan gle tahap gaban kat office. Entahlah nape? Memang x de mood sesangat.
*ish x perlu la!!!!!
*mau cari games tutup botol la...kne carik balik CD tu....
*gembira jumpa my frendz NoorAily via muka buku.

Thursday, November 25, 2010

Cukur Jambul NurZafrina Adriana

Salam

Majlis cukur jambul Nurzafrina telah diadakan pada 06 November 2010 bertempat di kediaman mak abah aku kat kampung. Kenduri tu dibuat lepas Isyak....tapi masa tu hujan lebat sangat. Memula takut jugak orang x datang tapi al-hamdulilah bila menjelang pukul 9.00 malam aje orang dah ramai. Amin. Walaupun hujan lebat namun nilai kemasyarakatan dan kekampungan itu masih tebal di kampung aku nan tercinta nie.

 Budak kecik comel yang diraikan dan dicukur jambulnya. Cute x gaun tu? Satu hari jalan cari gaun yang sesuai untuk Zafrina nie. Last2 jumpa kat Flea Market Subang Parade. Menangis sakan si comel nie malam tu.....macam tau2 aje jambul dia akan hilang *_____*

 
 Gift untuk tetamu. Aku ngan Deq La beli kat Sayang You@Semua House. Isi perut jajan beli @Cowboy. Mak aku la sibuk2 suruh bagi isi lagik macam2. Layankan aje la.

Bunga rampai segera....ambik daun pandan n bunga kertas yang mak tanam.



Baju Merah Sidah+Baju Biru Deq La
niela tukang basuh pinggan dan mengemas rumah malam tu...ha...ha
 
 
Terima kasih kerana hadir. Lain kali datang lagik ek ke rumah No. 109
 
 Si nakal dan kuat men games "Muaz n Adik Ogy"

Tuan empunya blog aka cik kepada si comel -"Cik Eilyn"
eeee 
mana plak si ibu Zafrina nie ek
:
:
:
:
:
:
:
:
:
 
adik aku yang nme glamernya "DADI"

Kitaorang dalam family memang ad nama glamer aka nama timang2an memasing. 

1. Arbaiyah - panggil Eilyn (ubah eja sket bagi cam nama orang putih)-----------> aku la tu
2.Mohd Rezal - panggil Rizal (x le beza sgt)
3.Nor Saudah - panggil Sidah
4. Zuraidah -panggil Dadi
5.Hairul Nizam -panggil Erol tapi member2 dy panggil TORA
6. Norfadillah - panggil Deq La sebab bongsu

Orang selalu tanye "nape nama ko panggil gtu?"
Aku akan jawab "dulu2 darling tapi kan dah besar2 takkan nak panggil darling lagik kan...sebab  tu yang panggil Eilyn aje"

Agak2 logik x?
 

Nota Betis:
*adui malam tadi x leh tido. Pegi off ngan mamum sebab hanya tido 2 jam sahaja...hu...hu
*makan Ayam Penyet@Bangi lagik. X bosan2
*Hujan lebat.
*

Wednesday, November 24, 2010

AnNual LunCH-parT 3

Salam
Akhirnya dapat menyelesaikan masalah font kat blog aku nie...tu la add coding tu kat sidebar. Punye la susah nak kembalikan tulisan tu. Beriya nak carik kat Edit HTML. Mna la nak jumpe..ha..ha silap sendiri ek.


Last part untuk Anual Lunch nie...saje je bagi berpart-part. Saja je mau tunjuk hadiah yang dapat :)

 aksi terlampau
me n my present

Gambar tu hasil editan dari picnic. Cuba la memang best walaupun x sebest Photoshop.


Nota Betis:
*X leh nak join Futsal lagik la....kaki sakit. X mooo keadaan bertambah teruk.
* bila la hati mau berbunga riang?
* Air kat umah teruk gile colour dia....smlm SYABAS dah datang tapi takkan la makin teruk?

Tuesday, November 23, 2010

AnNual LunCH-parT 2

Salam
Seronoknya rasa ble rupa wajah blogku ini sudah berubah setelah bertahun2 sekian lama x berubah....banyak lagik yang kne adjust. Kat sidebar pun belum adjust lagik.Wat sket2. Esok sambung lagik. Nak ubah tulisan, nak letak gambar lagik.header belum design.....ish banyak keje nie. Tapi hati amat ske sesangat.

Ok lah sambung pasal anual lunch lagik.

Walaupun benda alah nie hanya dibuat dalam masa 2 1/2 jam namun hati HAPPY berbunga riang la la la.
Men teka teki+tuka2 plesent+main sebut2+gurau2 senda+ketawa terbahak2 macam orang gle. Jadi kesimpulannya masing2 happy dapat plesent.....aku dapat plesent dari Paan. Love it tau. Memasing kne sediakan hadiah berharga antara 10-15 ringgit. Pas dapat pulak benda hadiah yang comel2 sebab dapat jawab teka teki. Fuh 1st time dalam idup dapat jawap teka teki sebab selama nie memang x ske teka teki...kalau teka pun x pernah betul. Ayoyo pas tu nak je tau jawapan cepat2 x sabar memanjang sesangat.Tapi bak pe tau ari tu dapat plak ONG jawap teka teki tu. Sebenarnya aku bantai aje, x sangka lak betul tekaanku itu. Ada sesapa jeles x Kak B diaorang nie dapat adiah lebey? Hu...hu...hu

 sebahagian dari hadiah
 kami.....???terasa diri ayu la pulak posing cam tu

 ha..ha lagik  buat mke come'
 jejaka jejaki yang ad kat department Pengurusan
Pengacara majlis (Yatt) yang cuties
 x dapat love besar pun jadiknya x de la menang mse game itu.

Nota Betis:
*Hati masih cam tu...sebenarnya malas nak fikir sangat tapi sememangnya benda tu kne fikir. Sapa yang tolong fikirkan untuk aku nie.
*kekadang x faham betul... dont lebey2. X pernah terlintas pun pada perkara yang bukan2 TAPI.....
*X semestinye kita sentiasa kelihatan gembira, namun di dalam hati hanya Allah sahaja yang tahu.

Saturday, November 20, 2010

AnNual LunCH-parT 1

Salam
walaupun terlampau banyak halangan untuk diaorang menganjurkan majlis nie, 
akhirnya majlis nie berjaya jugak diadakan dengan jayanya...ish cam kursus plak ek. 
Entahlah nape payoh noor nak adjust. 
Buat majlis simple dimple mimple gtu pun de orang jeles seh. Spe pye angkara ekk. 
Bukannya pasal isu cuba untuk memecah belahkan Bahagian Pengurusan tapi dah masing2 de program masing2. X pasal2 kne marah ngan dot dot plak. 
Ala wat bodo aje....he..he. Orang tengah meroyan layankan aje la.

d cuties kad


makanan @ d day...best





Nota Betis:
*banyak crite nak apdet. Nak tukar background n header blog nie. Dah bosan lah tengok...

Thursday, November 18, 2010

Selamat Hari Raya AidilAdha

Salam
Setelah menempuh perjalanan selama 7 jam semalam...lastly dapat jugak berhari raya ngan family. Penat gle sampai kan hari raya x g mana pun...dok kat umah aje.

Selamat Hari Raya AidilAdha
 

Thursday, November 11, 2010

berbaur2

Salam
Minggu nie minggu x best...byk tol benda yang tjadi@off. Entahlah nak ngoyat goano g. Kekadang rse bosan giler+tahap gaban kat cni. Keje x doq la beba' benar tp tu la pasal ore' kat sekeliling nie very d x beh.
Tapi nak wat guano dah namanya carik rezeki...life must go on walau apa pun yang terjadi. Buat setakat nie masih lagik terikat ngan perkataan SABAR itu. 
X yah nak bz kat pekara yang kecik2...banyak lagik masaelah besar yang perlu difikirkan. X faham ngan perangai boh2 nie. Tak pe la boh2 nie biasanya sume betul. Hari nie hengen lagik ngan boh. Guano nak wat dah boh....tapi x de angguk2 macam Mr. D tu. Sekali sekala kene gak MEMBELA diri sendiri. Jangan sampai orang pijak atas kepala kte.....
De staff baru masuk my Unit. Tgh pujuk2 mau serah 1 keje aku. Adakah akan tercapai? I hope.....Kadang2 selalu jugak terfikir ngapa la keje yang buat x dihargai pun kalau wat baik2 ek tapi kalau silap sket melenting bagai x hengat donia ini aku yang punya. X faham. Sekurang2nya puji la sket x pun banjer makan pun ok gak. Bukannya nak mintak puji sampai ke langit sekurang2nya boleh buat diri nie senyum sorang2 sudah la.

||
||
||
||
||
||
||
||
V

Kat office tengah sibuk isi borang SKT. Fuh dah 10 tahun isi la beb...dah nek bosan la. Tempat lain dah upgrade gne system aje....ish ketinggalan ek Sepital aku ni. Isi benda yang sme cume senarai tugas dah + 1 lagik. Sabo bebanyak je. Rase2 boring cuti aje..tapi sian plak spe yang kne tolon cover keje aku..hu...hu

Nota Betis:
*Mendongaklah ko ke langit itu pun kalau ko larat nak dongak lme2.
*esok de Anual Lunch...happy sket

Wednesday, November 10, 2010

Senarai cuti 2011....

Salam
Berdasarkan sumber2 yang boleh dipercayai 100% kat bawah nie senarai cuti bagi tahun 2010 2011. Boleh la plan cuti.  Paling best bulan Februari la, kalau yang keje @Wilayah tu boleh la bercuti panjang. hu...hu. Memula aku pun dah lpe yang aku dah x keje kat Wilayah lagik. Miss u all staff @Acc. Mindef.

Malaysian Public & State Holidays 2011

Cuti Umum Malaysia  dan Cuti Negeri-Negeri Malaysia 2011

Dates

Occasion

For

1 January
Saturday
New Year All states except Johor, Kedah, Kelantan, Perlis & Trengganu
11 January
Tuesday
Hari Hol Almarhum Sultan Johor Johor only
14 January
Friday
Yang di-Pertuan Besar
Negeri Sembilan’s Birthday
Negeri Sembilan only
16 January
Monday
Sultan of Kedah’s Birthday Kedah only
20 January
Thursday
Thaipusam Kuala Lumpur, Putrajaya, Johor, Negeri Sembilan, Perak, Penang & Selangor only
1 February
Tuesday
Federal Territory Day Federal Territory of Kuala Lumpur, Labuan & Putrajaya only
3 February
Thursday
Chinese New Year Nationwide
4 February
Friday
Chinese New Year (2nd Day) All states except Kelantan and Trengganu
15 February
Tuesday
Prophet Muhammad’s Birthday
(Maulidur Rasul)
Nationwide
4 March
Friday
Anniversary of Installation
of Sultan of Trengganu
Trengganu only
30 – 31 March
Wed & Thurs
Sultan of Kelantan’s Birthday Kelantan only
22 April
Friday
Good Friday Sabah & Sarawak only
15 April
Friday
Declaration of Malacca as
a Historical City
Malacca only
19 April
Tuesday
Sultan of Perak’s Birthday Perak only
1 May
Sunday
Labour Day Nationwide
7 May
Saturday
Hari Hol Pahang Pahang only
17 May
Tuesday
Wesak Day Nationwide
17 May
Tuesday
Raja Perlis’ Birthday Perlis only
30- 31 May
Mon & Tues
Harvest Festival
Pesta Kaamatan Sabah
Sabah & Labuan only
1 – 2 June
Wed & Thurs
Sarawak Harvest Festival
Hari Gawai Sarawak
Sarawak only
4 June
Sunday
Malaysian King’s Birthday
Harijadi Agong
Nationwide
29 June
Wednesday
Israk & Mikraj Kedah, Negeri Sembilan & Perlis only
7 July
Thursday
Georgetown Heritage Day Penang – Penang government sectors employees only.
9 July
Saturday
Penang Governor’s Birthday Penang only
20 July
Wednesday
Sultan of Trengganu’s Birthday Trengganu only
1 August
Monday
Awal Ramadan Johor, Kedah & Malacca only
17 August
Wednesday
Nuzul Al-Quran Kelantan, Pahang, Perak, Perlis, Penang, Selangor & Trengganu only
30 – 31 August
Tues & Wed
Hari Raya Aidil Fitri * Nationwide
31 August
Wednesday
National Independence Day
Merdeka
Nationwide
10 September
Saturday
Sarawak Governor’s Birthday Sarawak Only
16 September
Friday
Malaysia Day &
Sabah Governor’s Birthday
Nationwide
Sabah
8 October
Saturday
Malacca Governor’s Birthday Malacca only
24 October
Monday
Sultan of Pahang’s Birthday Pahang only
26 October
Wednesday
Deepavali Nationwide
6 November
Sunday
Hari Raya Aidil Adha *
Hari Raya Qurban
Nationwide
7 November
Monday
Hari Raya Aidil Adha (2nd Day) *
Hari Raya Qurban
Kedah, Kelantan, Perlis & Trengganu Only
22 November
Friday
Sultan of Johor’s Birthday Johor only
27 November
Sunday
Awal Muharram
(Maal Hijrah)
Nationwide
11 December
Sunday
Sultan of Selangor’s Birthday Selangor only
25 December
Sunday
Christmas Nationwide
NOTES: * Subject to change

School Holidays 2011

Cuti Sekolah 2011

All States Except Kedah, Kelantan and Terengganu

  • School Commences : 3rd January 2011
  • 1st Mid Term Break : 12th March – 20th March 2011
  • 2nd Mid Term Break : 28th May – 12th June 2011
  • 3rd Mid Term Break : 27th Aug – 4th Sept 2011
  • End of the Year Break  : 19th November 2011 – 1st January 2012

Kedah, Kelantan and Terengganu

  • School Commences : 2nd January 2010
  • 1st Mid Term Break : 11th March – 19th March 2011
  • 2nd Mid Term Break : 27th May – 11th June 2011
  • 3rd Mid Term Break : 26th Aug – 3rd Sept 2011
  • End of the Year Break : 18th November 2011 – 31st Dec 2011
NOTE : Kedah, Kelantan and Terengganu, Term Break commences a day earlier.

Tuesday, November 9, 2010

Wedding my Off'mate

Salam
Tahniah diucapkan kepada korang ber2 (zulfairuz n Oya) kerana telah selamat menjadi suami isteri. Didoakan semoga jodoh berpanjangan.Aku pergi kenduri belah lelaki aje@batu Arang....seb bek x sesat coz aku dah biasa jalan Puncak Alam tu. Al-hamdulilah selamat sampai ke tempat kejadian. Makanan best wei...:)

 si pengantin, me, iena n norlys
 si pengantin, me, arif n norlys...ngeeee
 apai n oya
 geng serdang.....

Nota Betis:
*bukannye x nak hapdet blog tapi my broadbandng very d slow la...hu...hu

Tuesday, November 2, 2010

ngape ske tulis blog

Salam
Ngape ske tulis blog....pertama2nya dapat luah perasaan, x kisah la orang nak bce ke nak kutuk ke ikut kita la kan sebab i2 blog kte. Pas tu jugak dapat bercerita tentang aktiviti seharian kte. X kire la walau hanya sekadar g makan kat kedai mamak @depan umahkn.... Boleh jugak wat kenang2n sampai anak cucu cicit. Kne plak mcam aku nie memang berjenis yang ske berjalan n berphotog..ngeeeee. Sekurang2nya ada jugak tempat nak masukkan gambo2 tu walaupun mke x lawe mne di tambah ngan ketuaan usia nie. Apa aku pedulik. Aku x kesah pun kalau orang x folow memfolow blog cinonit aku nie, sekadar buat gembirakan diri sendiri. Yeezaaaa. Pas tu aku nie jenis pembaca senyap2. Ske tengok blog orang len yang come'lote' tuh...i like.



Nota Betis:
*Semalam pepagi dah kne panggil ngan TP...mood monday wooo, mencke my face..he..he
*+ keje lagik dalam my senarai tugas...mencinyer
*Kne wat jugak walau rse unfair. Dah tu spe yg nak wat.
*Dislike satu mamat poyo@office...pleaze lah :(

Monday, November 1, 2010

farewell untuk Lia n CC Wan

Salam
sempena keberangkatan Lia n CC Wan ke destinasi yang seterusnya kamiorang di Bahagian Pengurusan telah membuat majlis secara kecil2n untuk mereka berdua. Lia telah mendapat posting di Jay Bee n CC Wan pulang ke Kelate....tahniah.
Sedih jugak berpisah ngan ke2-dua orang nie, al-maklumlah orang kuat Sepital. Lia merupakan PA Pengarah manakala CC Wan pulak adalah orang 'lme' yang tahu sume selok belok Sepital. Semua lorong rahsia dy tau...he..he

Tarikh kejadian : 15.10.10
Hari kejadian: Jumaat
Tempat kejadian :Pantry Belakang
Tema : ikut ske hati
Sponsor makanan : kutip $ n potluck

"MAKAN SAMPAI KENYANG"


 posing gedixs kejap.....

 he..he posinx lagik


Tuai padi antara masak
Esok jangan layu-layuan
Intai kami antara nampak
Esok jangan rindu-rinduan

Kalau ada sumur di ladang
Boleh saya menumpang mandi
Kalau ada umur yang panjang
Boleh kita berjumpa lagi


Nota Betis:
*Bengang ngan Celcom BB nie...hangen ajek :(