Saturday, August 21, 2010

ISO again?????

Salam
Ish kne ISO again….oup dulu kat Akaun Mindef la tapi sekarang nie kat Unit Pentadbiran Sepital. La ngatkan 2 prosedur je yang Unit Pentadbiran buat upe2nyer 5 prosedur – Pengendalian Surat Menyurat-Pengendalian Kenderaan-Kad Touch n Go- Penyelenggaraan Kemalangan Jalan Raya – Tugas2 Pemandu. Wah banyak gle. Tapi aku ngatkan 2 aje dan aku bce la yg 2 i2 sebelum dibuat audit….tpi ble hari kejadian yakni hari di odit kne tanye lagik yg len…. Adakah ia membabitkan aku jugak? Kalau kne-mengena ngan Pemandu serba sedikit kne mengena ngan aku jugak…ho a loh la!!!! Ble tengok spe yang sediakan prosedur tu, boh palih+bengang beb “kalau sekadar copy n paste x cut memang la jadik g2”. X pe la sekurang2nya hebat boleh buat sampai 5 prosedur utk di aplikasikan di Unit Pentadbiran. Heran aku. Buat la 2 dulu pas 2 nanti tambah kemudian. Yg melibatkan Pemandu sampai bape Prosedur. X de maknanya. Setahu aku kite dokumenkan kerja2 yang kte buat bukannya dokumenkan keje yang akan kte buat. Nasib bek ade pengalaman ISO mase kat Akaun Mindef dulu. Aku x tahu la dapat bape banyak NCR. Gasak la!!! Mau 40 NCR kot. Seb bek baru Odit dalaman kalau kne Odit ngan SIRIM mau teberak jadinya. Nak wat cam ne kan. Buat aje la dah nak cakap ape…orang yg copy+paste x cut prosedur tu dah g department len patutnya panggil dye je yg jawab odit hari 2, baru la tau langit tu tetap tinggi. Sekurang2nya aku belajar dari pengalaman lalu. Banyak pengalaman lalu yang amat berharga dan amat berguna untuk diaplikasikan…. X kisah la samaada kecik@besaq jawatan kte i2, kte kne bangga la woi. Ingat senang nak dapat keje GOMEN sekarang nie. Pas 2 jgn lokek nak berkonsi something, kalau x tau tu tanya la jgn berat mulut sgt. X tau la macammana citer selanjutnya mengenai ISO nie. Wait n C aje la. Janganlah selesa dengan keadaan kte sekarang jadi kne usaha sket untuk UP kan diri. Ade peluang kat sume orang. Push urself. Nie untuk diri aku sendiri jugak. Semoga ada rezeki lain untuk kte.


Post a Comment