Monday, August 23, 2010

Imbas kenangan kat Akaun Mindef

Salam
Beberapa minggu yang lepas bersamaan 08.08 jumpe ngan bebudak x office lame-akaun mindef. Rindu MINDEF habis wei, Memang betul kn bile dah jauh mula la nak windu2an dulu mse kat sne x de rase gini pun. Liza n Cik Ayu pun sama….may be kalau lme2 duduk kat satu department tu rse cam tu kot. Aku doq Akaun Mindef 9 tahun start masuk keje Gomen tahun 2000. Aku ngan Liza memang la otai kat ctu….ha…ha.
Ramai gak yang janji nak dating tapi de hal plak last minit. Jadik kitaorang2 aje. Aku pick up Gedik kat umah dy. Gigih betul mak buyung tu *dah kne belah pun 12hb, selamat ganti pose Gediq”*.
1st men bowling kat Wangsa Walk. Sebenarnya jari aku yg sakit tu x elok lagik tapi dengan gigihnya aku menlontarkan bola bowling warne oren i2. Sib bek jari aku x de pape. Pas 2 g makan kat Ayam Penyet, sambung 3 table pas tu sakan bergelak ketawa. Macam2…. Aku rse kalau ajak Puan Margaret mesti lagik havoc kn. Lain x ek tunggu Det balik dari Sabah dulu kite wat jumpe2 lagik.

Lepas dah kenyang g Karok plak, ala g karaoke terang. Kali ke 2 masuk karok n still x nyanyi pun. X confident nak nyanyi…sore x sedap wei!!!! Sumayyah pun nyanyi tau lagu No Body No Body. Thumb Up 4 Sumayyah. Acik Bai ske la walaupun Sumayyah nyanyi nyorok2.

To Cik Ayu n Liza tQ sebab buat small renion nie, lain kali wat yang besar2 plak. Jemput sume2 buat yang ala2 family day.
 mse makan@Ayam Penyet

 cute kan me n Sumayyah



Nota Betis:
*tingat 1st time masuk keje kat akaun Mindef n jumpa ngan Akauntan Kanan Perbendaharaan masa tu Omar Muslim, malu gle. Pas 2 dy selalu suh aku jadik PA dy kalau Ina cuti. Ala masa tu mude belia lagik. *Tingat jugak kat Kak Imah yang garang kat Admin masa tu. 3x aku nangis kerana Kak Imah. Garang nak mampus.
*Sekyen Pencen pas 2 Seksyen Gaji n Pentadbiran = 9 tahun
Post a Comment