Friday, August 13, 2010

3 Ramadhan sudah

Salam

Hari nie dah 3 Ramadhan,….akhir bulan nak sambung cuti Nuzul Quran+National Day dapat banyak woo. Nak habiskan masa berbuka pose ngan my mak n abah. Dah 2 hari masak aje bila balik, ish cam pulaukan bazaar Ramadhan aje….cam x caye. Gigih buat kuih hari2. 1st pose buat buah Melaka semalam buat roti gulung sardine 2 day dah plan nak goreng pisang salai+tepung. Banyak lagik nak buat nie kuih simple2 aje antaranya cekodok pisang+kurma (my favvy), krim caramel, kuih keria……cam rajin aje kan. Cube la untuk tunaikan azam sendiri. Hari2 mau masak ala2 is1 mithali jerk kan. Ala masak pun yang simple dimple aje, se cam nak wat menu siap2 je untuk sebulan pose.

Bulan pose tahun nie walaupun baru 3 ari tapi amat mencabar tahap kesabaran….ish x moo layan sangat la buat sakit hati aje…ble sakit hati mula la nak marah2. Ble marah2 mula ah angin 1 badan. Mintak jauh2 semuanya. Bulan nie jugak nak settlekn keje2 yang tertunggak *ada ke?*. Ala nak settle payment 2 supplier yang ada n nak wat meja pye fail. Ada lagik yang x lengkap….sian kan dah keje bertaun2 baru nak wat fail meja. Kne create sendirik plak tu, tu pasal la lambat sesangat. Al-hamdulilah dah 80% siap pun. Jusiah dah dapat posting ke Sabah mesti dy gembirakan… Kalau borang aku x reject arie tu mesti aku pun jugak dah ke Kuantan kan. Tak pe la may be ada hikmah di sebalik sume nie. May be nak suh aku mlypark2 doq kat kee ell lagik…ayoyo!!

Kay lah sambung ngan gambar2 mase men futsal arie tu, masing2 gedik2 mau bphotog….i like.



Nota Betis:
*Tahniah Gediq dapat baby boy….mesti cute cam Sumayyah kan J
*Ske dengar Suria FM yang DJ Lin tu. Karat2 sumenyer, se kelakor
*ble nak abiskan bace novel “Melur Bunga Ivy” karya Nazurah Aishah nie…..karya dy sebelum nie memang salute abis….thumb up
*cam ne nak ilangkan parut kat mke nie?
Post a Comment