Thursday, July 29, 2010

Ketika Allah memilihmu untukku....

 Salam
ini adalah ayat2 yang begi2 indah 
dan telah ku copy dari FB
Fahamilah



Ketika Allah Memilihmu Untukku..


Padamu yang Allah pilihkan dalam hidupku..
Ingin ku beri tahu padamu..
Aku hidup dan besar dari keluarga bahagia..
Orang tua yg begitu sempurna..
Dengan cinta yg begitu membuncah..
Aku dibesarkan dgn limpahan kasih yang tak terhingga..
Maka, padamu ku katakan..
Saat Allah memilihmu dalam hidupku,
Maka saat itu Dia berharap, kau pun sanggup melimpahkan cinta padaku..
Memperlakukanku dgn sayang yang begitu indah..


Padamu yang Allah pilihkan untukku..
Ketahuilah, aku hanya wanita biasa dengan begitu banyak kekurangan dalam diriku,
Aku bukanlah wanita sempurna, seperti yang mungkin kau harapkan..
Maka, ketika Dia memilihmu untukku,
Maka saat itu, Dia ingin menyempurnakan kekuranganku dgn keberadaanmu.
Dan aku tahu, Kaupun bukanlah laki-laki yang sempurna..
Dan ku berharap ketidaksempurnaanku mampu menyempurnakan dirimu..
Karena kelak kita akan satu..
Aibmu adalah aibku, dan indahmu adalah indahku,
Kau dan aku akan menjadi 'kita'..


Padamu yg Allah pilihkan untukku..
Ketahuilah, sejak kecil Allah telah menempa diriku dgn ilmu dan tarbiyah,
Membentukku menjadi wanita yg mencintai Rabbnya..
Maka ketika Dia memilihmu untukku,
Maka saat itu, Allah mengetahui bahwa kaupun telah menempa dirimu dgn ilmuNya.. Maka gandeng tanganku dalam mengibarkan panji-panji dakwah dalam hidup kita..
Itulah visi pernikahan kita..
Ibadah pada-Nya ta'ala..


Padamu yg Allah tetapkan sebagai nahkodaku..
Ingatlah.. Aku adalah mahlukNya dari tulang rusuk yang paling bengkok..
Ada kalanya aku akan begitu membuatmu marah..
Maka, ketahuilah.. Saat itu Dia menghendaki kau menasihatiku dengan hikmah,
Sungguh hatiku tetaplah wanita yg lemah pada kelembutan..
Namun jangan kau coba meluruskanku, karena aku akan patah..
Tapi jangan pula membiarkanku begitu saja, karena akan selamanya aku salah..
Namun tatap mataku, tersenyumlah..
Tenangkan aku dgn genggaman tanganmu..
Dan nasihati aku dgn bijak dan hikmah..
Niscaya, kau akan menemukanku tersungkur menangis di pangkuanmu..
Maka ketika itu, kau kembali memiliki hatiku..


Padamu yang Allah tetapkan sebagai atap hunianku..
Ketahuilah, ketika ijab atas namaku telah kau lontarkan..
Maka dimataku kau adalah yang terindah,
Kata2mu adalah titah untukku,
Selama tak bermaksiat pada Allah, akan ku penuhi semua perintahmu..
Maka kalau kau berkenan ku meminta..
Jadilah hunian yg indah, yang kokoh…
Yang mampu membuatku dan anak-anak kita nyaman dan aman di dalamnya..


Padamu yang Allah pilih menjadi penopang hidupku…
Dalam istana kecil kita akan hadir buah hati-buah hati kita..
Maka didiklah mereka menjadi generasi yg dirindukan syurga..
Yang di pundaknya akan diisi dgn amanah-amanah dakwah,
Yang ruh dan jiwanya selalu merindukan jihad..
Yang darahnya mengalir darah syuhada..
Dan ku yakin dari tanganmu yg penuh berkah, kau mampu membentuk mereka..
Dengan hatimu yg penuh cinta, kau mampu merengkuh hati mereka..
Dan aku akan selalu jatuh cinta padamu..


Padamu yang Allah pilih sebagai imamku…
Ku memohon padamu.. Ridholah padaku,
Sungguh Ridhomu adalah Ridho Ilahi Rabbi..
Mudahkanlah jalanku ke Surga-Nya..
Karena bagiku kau adalah kunci Surgaku..




~terima kasih atas segalanya~

Wednesday, July 28, 2010

mau lens

Salam
kamera ini banyak berjasa kat aku
ala cik canon aje
x mampu la nak bernikon bagai
sebab utama beli camera nie
nak ambik gambor banyak2
maklum la ske sangat berposinx
tapikan
kite nak lens lagik power
spe nak sponser nie?

pic kredit to:pcik google
~ble la nak rajin jahit tali camera nie edi-c katun2~
ala chumel gi2

Tuesday, July 27, 2010

kesan penuaan

Salam
sekarang nie aku dah kenal dan gne
conceler aka penutup parut
ha...ha
sebelum nie x pernah nak kenal pun benda alah nie
sejak2 muka berparut nie dah kenal la
sedih woooo 
tetibe aje muke naik bintik2
memula jumpa dr n dy bagitau i2 alegik
tapi lelama tgn nie gatal je nak kutil2 benda alah tu
apalagi tinggal parut la
urm...nak buat cam ne
jadik terpaksa la mencari jalan penyelesaiannyer
kerna terpaksa beb
dulu memula sedih gle tengok muke
tambah2 ble ad orang tegur2
kenapa muke tu? Jerawat ke?
kenapa tiba2 ada jerawat?
sedih jugak
tapi dah lama2 buat bodo aje
ala nak wat cam ne
perubahan hormon kot
sebab DAH TUA!!!!

Pic: kredit to pcik google - 
aku menggunakan conceler jenama stage....berbaloi2 :)


Nota Betis:
*terasa tertekan ngan keje...hu...hu tapi kalau x de cabaran mesti x bestkn
*mak abah datang anto buah2n. Thanx....luv u

Wednesday, July 21, 2010

kemensah-part 3

Salam
mau citer kejadian yang menimpa diriku
ahakz 
lawak gle pun ade
first
konon2nya nak bergayut cenggini
akhirnya setelah mencuba jugak
x dan kemana
dah jatuh 
debusssss...dalam air
ngan jari2 aku piawai
ouh x dapat nak menampung berat badan wei
nie kne jgn jadik chubby aka montel
tapi kan bangga gak
sekurang2nya aku dah cbe
rsenye silap taktik kot..ha..ha
pas 2 plak
kaki aku pulak
terpijak kayu reput 
oup reput ke

adoiyai..nasib2
tapi aku ade bukti tau
kenapa plak time aku duk landing nak jadik mamarazi plak yang kne
padahal
sebelum nie diaorang bergambo sakan
 x de pape pun
ish...ish nasib je

nie gambo sebelum kejadian i2 menimpa aku tau
seb bek cik canon aku x de pape....
kalau x mau den meraung kot
marah dy orang kat aku
ko sayangkan camera lagik dari kaki...
he...he
 *tgk aah muke ku i2.....ish jerawat batu ke hapa tah*

Nota Betis:
*bengang gle dengan jiran yang berlagak....dah la berlagak x bertimbang rasa pulak. Pasal paking la....entahlah. Seb bek  
  baru drive kete waja kalau BMW ke x tau la mencokeng nyer guane?ish geram betul ble pk2 balik...bangang. Small matter  
  je pun...padahal paking sebelah tu kosong beb!!!!BODOH.........
*bengang gle nie :(

Tuesday, July 20, 2010

kemensah-part 2

Salam
Actually memang hapi sesangat
sekurang2nya dapt mengurangkan rasa duka di hati
hu...hu..hu
see we all
havoc+happi kn
 all pic taken by Poji KP....marveles beb

Nota Betis:
*penat 2day @offic kne jadik r-c-rer 4 KIK sok....berapa x briefing daaa....entah ape2...
*Petang tadi ade training futsal@bangi.....lenguh segala bagai otot aku nie....maklum la dah lme nor ngak buat regangan.....but happy lor..
*cbe untuk bahagiakn diri sendiri
*terima kasih sumone kerana sudi meminjamkan bahu... ngeeee

Monday, July 19, 2010

kemensah-part 1

Salam
nie adalah plan pardolfc
pe salahnyer join kn
ala dak2 off aje
pepagi lagik dah stay kat tempat yg dijanjikan iaitu blok C
ha...ha oup spe la yang lambat sgt nie 
janji melayu pukul 8.30 pagi
janji orang putih dah jadik berpukul2 dah
memasing kne bawah bahagian masing2
x ditentukan....bawa la apa2 aje
aku cme bawak 2 cartoon ayeq tin ajo
malas aah nak memasak bagai
jadik memasing sponser jadik le cenggini
banyakkan sampai x habis ooo
  upenyer kat cni kne bayar
parking bayar, nak masuk memang la kne bayar
nak gne pondok pun bayar
anyway x pe aah 
yang penting happy
sebelum sampai ke tempat kejadian
sempat lagi  kamiorang berposinx
dan i2 adalah perkara wajib
tapi kitaorang x picnic kat tempat yg kitaorang gigih bergambo nie
p tempat len


pic:kredit jugak 2 Cha

*sambung lagik next part....
ad kejadian yg menimpa ku....

~lappy de problem screen.....sedih betul. Seb bek ade computer Deq la nie....~

Nota Betis:
*something yg terjadi.....biarlah hanya Allah yg membalasnya. Redha
*mungkin setiap sesuatu i2 sudah ditentukan oleh Allah
*must be happi

Saturday, July 17, 2010

g blkg zoo aje

Salam
ari nie g buang karat2 kat otak nie
hurm......
njoy sesangat
sambung sok aaah
mau titun la
penat


sini la kitaorang pegi
walau x se best sungai sendat
tapi njoy
lagipun
belakang zoo negara aje.

Friday, July 16, 2010

nak relek2

salam
fuh, ngak sabar mau tunggu besok ya
mau lypaking kat kemensah ngan budak2 off
mau mandi2+mau makan2
harap otak nie buleh rileks sket
see ya!!!!

kredit 2:pcik google

Thursday, July 15, 2010

bubur nasi

salam
ari tu x de selero selera nak makan
makan maka dengan gigihnyer 
membuat bubur nasi
senang aje kan
ambil segenggam beras.....basuh2
letak kat rice cooker ngan air yg banyak
maka jadi lah bubur
amat sedap dimakan ngan 
ikan bilis+telur masin+bawang goreng
aku x ske beli bawang goreng
maka edisi goreng bawang la plak
tu yang golap sket
alamak tetibe tingat bubur nasi aka moi@kg baru
best

Nota Betis:
*adoi terdelete la plak segala bagai benda alah tu
*rse nak nangis jap....spe yg sdi hulurkn bahu.

Wednesday, July 14, 2010

adoi streamyx

salam
bengang btol ngan line streamyx nie
dah 2 week line kejap ad kejap x do
hadoi naik hangen den
call 100
brapa x nak call woi
modem sudah tuko
melayang 60 hengget beli modem baru
line tetap same aje
tunggu sampai next week
kalau prob lagik........

Tuesday, July 13, 2010

terkilannye.....


salam
terkilannye rse hati nie kat seseorang
entahlah
sukar nak digambarkan
andainya kau bisa memahami
fahamilah dan ingatilah
x tau nak cakap macamana
x tau nak luah macamana
cbe untuk setenang mungkin

Sunday, July 11, 2010

cinta hati

salam 

~I believe that to truly luv, is d ultimate
expression of d will to life.
A heart that truly luv is forever young~

 ketiga2 bebudak kat dalam kalau berjumpe memang havoc abis la umah@ Lepar...Pas tu asyik ngan chanell 611 aje. Jgn harap la nak tgk tv citer lain......
Cik lyn n ashinyer....kaki posinx jugak

Nota Betis:
*mau sentiasa mde walaupun umur semakin meningkat......

Saturday, July 10, 2010

life must go on

Salam
Walau apa pun yg terjadi
hidup mesti diteruskan jugak
walaupun ad ske+dke
itulah adat kehidupan
kalau ad orang benci kte
x semestinyer x de orang yg sayang kte kn
~ho aloh la~
 
Nota Betis:
Don't find love, let love find you. That's why it's
called falling in love, because you don't force
yourself to fall, you just fall

Friday, July 9, 2010

mai makan aiskerim

salam
la saje je nak jemput nie
"mai jemput makan aiskerim"


Nota Betis: 
*line streamyx cam bengong aje.....kejap2 ade kejap2 x de hangin tollll
*nak balik kg 2day....

Thursday, July 8, 2010

citer mid vale

Salam
situasi kejadian ketika selepas di makeover
pelagik g jalan2@mid vale aaah
kebetulan ari tu ade Pameran Pengantin
ada aaah orang yg xcited nak tengok
wah sungguh comel2
ermmmm.....se nak kawin semula
poyos aje
ngat entry  nie x
nie lah orang yg telah makeoverkn aku
alahai sungguh lembut

lepas 2 kitaorang g makan2
aku cam besa aah
ske makan western kat cni
oup teruja wat scrapping...n i loike sooo much
aku nie teruja gle ngan layout yang fliffy wat
dri dulu2 lagik
sejak zaman berfotopages lagik
sooo cute+miut sesangat
bile la nak mahir cam dy

Pas 2 g jale2 kat Pameran Pengantin tuh
fuh cune gle pelamin dy
dah la my favvy kaler
ngah imagine sanding kat ctu
******wah********

Tuesday, July 6, 2010

make over@stage

Salam
ske bangat ble den di make over@ stage
free lagik
den nie bukannyer pandai bemakeup pun
ske beli brg makeup
belambak brg makeup yg den beli
ske sgt mbazir $
makeup beriye2 pun time kawin dulu aje
see my face setelah di make over
i like makeup mate 
mate ku yg 'KUYU' nie nampak cam besar aje


~bengang betul ngan streamyx lately, asik de prob aje.....~

Nota Betis:
*Alhamdulilah dah 2 hari pose sunat ek.....bukan ganti tau
*x dapat nak p teambuilding jumaat nie...frust jugak, apakan daya ada hal yg lebih penting dan perlu diberi  
  keutamaan

Sunday, July 4, 2010

blog walking

Salam
wah gigih betul hari2 update blog
kononnyer nak menjadi pem'blogger' tegar
hu...hu x de maknenye
sekarang nie aku ske betul wat
blog walking aka menengok2 blog orang
best n nikmat teruja
macam2 citer
tapi aku ske blog yg ala2 cute n chumel mcm aku

^_* n ^_*
credit 2:Jamiedellscraps

Rindu betul nak berscrapping
dapat wat 1 LO layout pun jadik la
hilang windu sket
~ADIOS~

Nota Betis:
*andai ku tahu dari dulu lagi.......


Saturday, July 3, 2010

crite monyet

Salam
kali nie nak tulis blog edi-c esei nak jawap exam@UITM tapi gne base Melayu aaah ^_*.
Ala citer monyet dah lme sebenarnyer..tapi x de la bertahun2, cume 2 week ago aje.....hari tu g Kuala Selangor umah adik, mak n abah pun ad kat sne....dah byk x g Kuala Selangor nie tapi x penah pun terniat nak g Bukit Melawati nie....apalagi ajak aah sume orang "jom kite g naik tram nak?". Sume on saje... Sebelum tu kitaorang g Pasar malam@Tanjung Kerang Karang dulu. Den kn ske makan kuih2....fuh sakan betul memborong...Nak naik kat Bukit Melawati nie kalau hari minggu kne naik tram n kne bayar dewasa 3 hengget budak 1 hengget * ingat2 lupe plak* rse betul dah. Sebenarnye x de pe pun kat atas nie, cume monyet2 yg jinak n boleh dipegang2......sanggup ke nak pegang? Den takut aaaah......
tengok aaah tu siap nak salam2 ngan monyet tu...siyes wei monyet kat cni jinak2 belake
monyet makan kacang :) mahal gle kacang panjang kat atas nie, sehengget 3 urat aje.....nak wat cam ne diaorang pun bizness gak. Kalau tau tadi beli kat pasar malam Tanjung Karang aje.
  ske gambo nie, terserlah ketakutan ku
 
ish bebudak nie sungguh berani 
gaye model yang terpinggir
@ salah satu meriam yg ad kat ctu

mak n abah
 me n ashi

Nota Betis:
*smlm g Up Town Shah Alam...gigih nak beli legging....ha...ha
*x sabar nak make over@stage mid esok....agak2 cantik x ek? 
*ble la nak g IKEA nie, nak beli kain carten nak wat tali kamela n cute beg 4 my gadjet
*sangat ske wat blog walking sekarang nie...luv

Friday, July 2, 2010

rse masam :(

Salam
sekarang nie hati sungguh x gembira
entah la mcm2 ada
semoga Allah akan permudahkan segalanya
kekadang rse mcm nak posting
hu...hu 
frust gle ble posting ku dulu reject
rse nak apply balik
tpi kne pujuk atoq suh sign aaah
tu yang malas tu
kalau lme2 rsenya mau mke tua dari usia aku nie
arie2 asik bebel aje....
Pening den
cakap salah x cakap lagik la salah
semuanyer nak perfect
aku yang menguruskan nie 
nasib la doq kat admin
tapi aku kne bersyukur 
ble doq kat tempat yg byk keje
sekurang2nyer kte banyak belajo 
banyak perkara
sejak service ngan gomen nie
dah 8 taun den doq admin
naik bosan deh...
walaupun lain2 tompat
tpi fungsinyer tetap sme
mau apply nek pangkat lagik ke?
di + ngan beban keje yg len
oup nanti dulu aaah
my vision 10 years tu kne aplikasikan
kalau x sia2 aje buat vision
walaupun aku  rse masam kat office aku 
tapi aku sentiasa bersyukur yang 
aku ade keje
keje gomen plak tu
aku ade pendapatan sendiri
aku dah boleh beli kete sendiri
dah x pinjam kete ore' tu
dan aku sentiasa + 
aku kje teruk2 x pe
sekurang2nyer dpt rezeki halal
pas tu di kelilingi ngan kawan2 yg best+havoc
aku plak sentiasa happy
w/pun ke'happian' ku i2
disalahertikan
hu..hu 
sedih tau ble de org labelkan aku ngan perkataan
GATAL
pliz la
terasa gle b**i aku tau


Nota Betis:
*dunt ask me again about d matter...i know