Monday, November 30, 2009

isnin yang.........hu...hu.... :( + sengal :)

Salam....
1st nak ucapkan takziah kat santhi
yang telah kehilangan anak beliau di dalam
kemalangan kat jenjarom sabtu lepas..
harap tabahkan hati yek..
pepagi lagi dah kene ngadap
kene bersoal jawab lak ngan dia pasal
invoice yang berlambak2 tu..
adoi......nak buat cam neq.
aku terpaksa proses la, yang dah lepas berlambak
dan yang menunggu pun berlambak lagi atas meja tu.
Bukak email kene buat surat panggilan meeting la plak,
meeting ALP...pas tu kene buat pasal sebutharga lagi
sebab mc tu nak urgent 2day...
dah ler hari isnin buat suwei mood jeq..
ada gak yang lawaknyer ari nie...
Mr. D datang kat meja aku n tanyer
"naper sekarang nie aku asyik lariq2 jeq dari dia"???????
terkesima skjap aku,
bila la plak aku larik2 dari dia...cume
aku mluat jeq tengok muker dia...ha...ha
pas 2 masa nak g sembahyang tadi dia panggil aku
masa kat kaunter depan, aku g n tanye ade aper cik...
boleh ke dia jawap ingatkan nak larik2 tadik...
adoiiiiiiiii.....x ke kelakar..namenye tu.
rasa cam x kusyuk jeq sembahyang
coz nak tgelak.. :)
adoi dapat tau la plak
kene jadik p. verifikasi stok
untuk 2,3,4 n 7 disember nie
oiiiiittttt....aku keje banyak la...cam ner nak buat yek.
naik angin jeq 1 badan.
Nasib baik 9-10 aku g kursus
camne nak membina imej
"Adakah aku akan muncul ngan imej baru????"
Nota betis:
*sedih jugak ari nie bila dapat tahu memburukkan aku...entah
apa lah yang dia story kat orang.Gugur jugak air mata aku tadi..Very sad.
*Terima kasih Kak I** kerana memahami aku....thanz jugak atas support
memang pun hanya orang yang mengalaminyer sahaja yang tahu...tapi
sesungguhnya Allah itu sentiasa berada di samping orang yang benar..
Tapi sesungguhnya aku x pernah tahu pun yang orang lain pun tahu????

Wednesday, November 25, 2009

tinggal kenangan..

Salam....
nie saje jerq nak imbau kenangan masa kat Mindef doloo doloo..
masa nie ader lwn futsal antara wing...kat acc department
3 wing....yang paling x best wing kitaorang ler
x sporting langsung..
Muke 2,3 ketui nie la ke mana2.
Time tu memang jokes habis
sebab memasing 1st time
main futsal....aku siap tangkap bola gune
tangan kat depan tiang gol...pas 2 siap menjerit g,
apalagi wisel bunyi arrr..he..he..he
maklumlah dah terbiasa tangkap bola netball.
Sesungguhnyer memang havoc beb....
faham2 arrrr
nie la muke yang 2,3 ketui tu....
dari segi gaya berposing memang kalah orang lain
Bayangkan arr main ngan x de pemain simpanan..
semput pun kene sepak gak bola tu..
sorry tau kawan2 kalau2 termain kasar,
tapi ari 2 dah salam2 kan. :)

Nota Betis
-Selamat menyambut hari raya Aidiladha..

Tuesday, November 24, 2009

dalam hati ??

Salam....
baru jap tadi aku buat kuiz kat FB
"apa yang ada dalam hati ada sekarang"
jawapannyer....


he..he...rasa cam sengal jeq kuiz nie
entahlah happy ke tak happy
rerasa happy kot sebab
nak balik raya..he..he


Keje banyak sket sebab nak kejar 15 dis....
kalau nanti kene AP58..
sapa nak jawab.
Semua kene clear la.....kalau x sian supplier


banyak keje tapi balik sharp time tu...
malas arrr nak stay OT
dalam erti kata lain
MALAS.


Korang semua..jangan la terasa hati sebab
skarang aku sunyi jeq...
aku ingat korang semua tau..
nanti bila settle semua, aku contact
n kiter g shopping mopping tau...


Nie sebab aku letak gambar2 kiter masa
main FUTSAL...
Rindu korang kat MINDEF tau.
sesungguhnyer Account Department MINDEF
best..


betullah kata pepatah
"hargailah sesuatu sebelum kita akan menyesal sebab kehilangannya"





Nota betis:

*still...........lagi

*moddy memanjang, adoi cepat tua le aku

Wednesday, November 18, 2009

Happy Birthday

Salam

2day nak wish birthday untuk my luvly adik

yang menyambut birthday


Semoga panjang umur dan murah rezeki

juga untuk my office yang menyambut pada semalam dan 2day
iaitu Kak Lela n Zawazi..
dengan ucapan
yang sama

Semoga panjang umur dan murah rezeki.

Tadi lunch pegi bandar lama Bangi
makan2 sambil celebrate birth Kak Lela...
cam biasa aku makan laksa n mocha ice blended.


Pepagi tadi dah kene attend meeting pasal majlis soq..
harap semuanya berjalan lancar
dah arrr tu kene jadik minah dulang jap...
<< :( >>
Hopefully every thing ok.


Nota betis:

*Hati rawan :(
*nakal ke aku nie.....??

*malas layan idea PCIK (he..he...layak kot) coz takut nanti mesti orang kater2 kat blkg...Please arrr

Monday, November 16, 2009

Mad Monday

Salam....

1st nak citer situasi kat office pagi tadi..
pagi2 dtg keje dah ader keje menanti siap Mr D sound suruh bukak email....
Dah arrr Mad Monday....
Bila aku bukak email ader 3 keje yang menanti...
he..he..ngan membebel2, aku print out semua keje aku..
aku pulun jugak buat semua yang dia suruh, bila dah siap aku highlight n tulis DONE besar2. dah arrr tu letak macam2 surat kat meja, esok pagi baru nak buat...
OMG.
Dari pagi busy sebab nak buat macam2 bender 4 majlis 3 in 1.
(Majlis sambutan deepavali, hari jadi n persaraan)

"aku benci keje yang memerlukan tindakan segera dalam masa last2 minute"

Punyer ler aku bengang sampaikan aku send email kat Mr. D.
Tanda protes tu.
Actually aku tak kisah keje banyak coz
sememangnyer kat admin memang banyak keje tapi tengok arrr dulu cara boss keje.
tak kan semua benda nak SEGERA jeq.
Al-hamdulilah sebelum lunch dah siap kitaorang buat semua keje yang dia suruh..
Walaupun protes tapi keje tatap jalan.
Around pukul 3 petang Mr.D panggil aku n Santhi ngadap dia n tanya macam2.....
gelak aku ngan Santhi pasal mamat tu...
dia cakap TP sound dia..Oppppp.
Siap cakap pasal dinamik la..adhoc la..
Bukannyer x respect kat Mr. D.
respect tu tetap ada sebab dia kan boss kitaorang.
Hanya org yang tau dan faham je yang memahami....
Majlis tu hari khamis nie,
bayangkan hari nie baru nak buat card, nak edar lagik....
yang penting aku malas nak call ALP.
Lantaklah.

********************************************

Petang Sabtu plan nak tengok 2012..
adoi pegi Summit tengok beratur mak datok panjang gler,
last2 x jadik nak tengok wayang..
lain x arrr. Pas tu g makan kat Jhonny la apalagi. Peberet tu.

I like Jhonny...muah...muah
kalau kat Jhonny aku memang order nie ajer....pineapple rice 1 set + ice lemon tea n chicken wings..best

my ice lemon tea...n yam ice-cream

Dah habis makan2 macam biasa arrr g elianto...usha makeup.


Nota betis:

*Hidup perlukan pengorbanan...Semoga Allah sentiasa tetapkan iman aku dan juga kesabaranku

*bila la nak tukar wajah blog aku nie....nak katun2 sket @ x sesuwei untuk aku yang dah nak tua nie...

*bila la nak abiskan baca novel akhir sebuah cinta...best

Sunday, November 15, 2009

@@wink@@

Salam....
Minggu nie merupakan minggu yang amat membosankan, memboringkan, meletihkan,menyampahkan n segala-galanya. Dah le CC Ton posting ke PKN Sungai Buluh di tambah ngan kedatangan CC baru yang telah menambahkan lagi 1 keje aku...Tapi apakan daya semuanya kene terima coz orang lain kat Unit Admin lagi dapat banyak pertambahan keje..Aku cume dapat satu je, itupun ari tu dia nak tambah banyak tapi aku surrender. Walaupun sot...set kat belakang tapi nak buat camner..bak kata Zul5ros pengurusan baru...
"Good Bye CC Ton"
*Semoga terus maju di tempat baru*
Borang posting aku dah ok dihantar ke JKNS. Fuh lega...harap2 dapat posting around bulan 5 next year. Bengang jeq bila TP selalu mention my name dalam meeting hatta masa jamuan semalam pun sebut nama aku.. Aku bukannyer pe, nanti orang kata aku skandal plak ngan orang tua nie....hieee....mintak jauh kan ler semua tu. Sampaikan dah ader orang hint2 jeq. Bengang bebb!!Dah arr kene sediakan laporan penggunaan kenderaan rasmi dari Januari sampai la nie...rekod dah le bersepah-sepah, 1st kene susun dulu...semalam cumer sempat buat 3 bulan jeq...ohhhh lepas nie buat data. Nie semua TP punya angkara..menambahkan keje aku lagi. Aku kan multi purpose.. Dah le bengang ngan Mr.D.
Hati semakin keliru..Aku berada dipersimpangan..tak tahu persimpangan mana yang harus aku ikuti. Nak ikut kata hati atau...Entahlah kekadang pening memikirkan segalanya yang terjadi. Mengapa harus terjadi semua nie??

Friday, November 6, 2009

^my family^

There is only one happiness in life .....to love and to be loved


Wednesday, November 4, 2009

^cerita ini cerita itu^

Salam.....
Semalam g jaga exam PTK 4 SN kat MAEPS, atoi.... sakit kaki maa dah arrr pakai heel,
Aku nie memang jarang sesangat pakai heel :(
penat siot but sekurang-kurangnya ada jugak
pengalaman jaga exam. Nak jadik cikgi
dah x layak kot....
Pas tengahari cabut balik... n g KL jumper rizal.
Sempat jugak g shopping beli tudung n novel baru.
X sabar nak habiskan membaca novel-novel tu..
*luv it*

Kak Lela sms petang tu n bagitau
"CC Ton dapat posting Sungai Buluh"
wah ber+ lagi la ....... (bla, bla,bla)
pening ber+pening...
Pas 2 pagi2 hari aku dah antar borang
posting aku mintak
*nak balik Kuantan*
suruh CC sign, tak kira nak jugak...
harap2 CC n TP approve la.

he...he...nie arr orang2 kat admin HSDG...yang otak gle-gle banyak . Punyer ler seksa nak mencukupkan corum nak bergambar....tu pun Kak Lela x deq sbb dah balik. Punyer lah angin Kak Lela sebab gambar dia x deq siap Zul5Ros potong gambar Kak Lela n gam kan kat celah2 kitaorang. Tengok aku kat sblh En Apai tu terasa cumel jeq.. Bangga beb tapi kalau aku berdiri sblh Shikin memang arr kechubbyan ku amat terserlah... Shikin bila la nak naik keje.....kesian kat dia sbb mabuk teruk.

Aci tak cakap
"dah boring doq kat KL"
kalau Kak Mas dengar nie mau menyumpah sakan
kat aku...
dah 10 tahun hidu udara kat KL nak jugak
ubah-ubah selera plak hidu bau pantai kat Kuantan
"Kak Mas jgn blame me tau"
kita kan dah kawan lamer :)

look kat mata 2....dah pandai pakai eyeliner....ahak..ahak punyer arr bangga, almaklumlah selama nie aku x pernah pun nak mencuba nak pakai benda alah nie. Tengok orang pakai cune la plak, kurang la cket kesepetan mata nie.

*masa g Sunway pyramid coz beli ais-shadow elianto n minum2 kat Old town*

Nota betis

*thax a lot kat member2 yang prihatin...aku sayang korang semua tau.

*Walau apa yang terjadi kene hadapi dengan tenang.....Allah sentiasa bersamamu.

*Andai itu takdirnya...........(best novel nie, rugi x baca)