Tuesday, July 28, 2009

++kelbut@kelam kabut++

Salam...

Kekadang bengang jugak with one bos kat office nie, sket2 nak panggil masuk dalam bilik meeting, sket2 panggil lagi....HISH...HISH. Bagi aku kalau kite kerja ikut rule n teratur mesti x kelbut kan..ikut peraturan yang ditetapkan, jangan nak main short cut je..memang ler senang hari nie tapi kene ler fikir pasal hari yang mendatang. Kalau buat sesuatu tu kene bagi habis satu2 dulu baru buat yang lain plak. Ini x semua nak kejar lastly semua x terkejar. Yang cam bengang banyak tu asyik aku ngan Shanti jer yang kene...naper orang lain dah x wujud kat admin department nie ke. Memang lah kita orang nie boleh di HARAP di ulangi lagi di HARAP tapi jangan lah sampai semua nyer nak tala kat kitaorang jer. Hari nie memang bengang tahap gaban aku sampaikan aku tinggi suare ngan my boss...kekadang sian gak kat boss aku nie, pepehal asyik angguk je. Yang aku x tahan tadi masa kat bilik meeting dia cakap kat kitaorang " kita nie keje kat grey line" yang bermaksud samar-samar....punyer le tinggi bahasa. Bukanyer per may b dia takut aku ngamuk...bagi aku setiap kejer tu kene bagi sama fair kat semua orang. Dah le baru lepas jumpa Puan Nomi pasal sebut harga yang "some one" buat sebelum "kitaorang" buat yang x lengkap. Pas 2 kene lak panggil meeting, maner nyer x berasap telinga nie..

Dengan alasan x cukup staff aku rasa itu adalah alasan yang paling melampau yang aku x bleh nak trime. Kalau sampai 7 orang staff x kan tak cukup lagi kat cover keje kat admin tu. Janganlah sampai yang last kat senarai tugas kat fail meja tu "melakukan kerje2 yang diarahkan dari masa ke semasa" melebihi dari tugas hakiki.

Aku suruh bahagi keje Shanti kat mak DATIN n Shanti buat keje sebutharga dari A-Z.... Siap CC cakap nak bagi tempoh masa sebulan kat mak DATIN handle keje tu, yang kelakarnyer keje yang Shanti nak bagi kat mak DATIN tu cumer merekod segala surat-menyurat dan faks yang masuk ke HSDG...Please takkan itu pun x boleh. Aku rasa anak sedara aku yang umur 8 tahun pun pandai buat. Memang tension sampaikan aku cakap kat boss aku janganlah harapkan ader diploma je tapi tahap keje macam orang yang ader UPSR je... :( :(. Nasib baik bukan aku yang jadik boss kalau x..................

++Rose....rindu kat Rose arrr++

Akak harap Rose graduate ngan teacher tittle yek 12 bulan dari sekarang.


Nota Betis

**Congratulation 2 Cik Din yang 2day dapat 2nd baby...baby boy. Selamat cuti 7 hari yek.

**Esok kene handle lawatan...hu...hu...hu

**Ngape ler ramai sangat yang sengal kat cnie

Post a Comment