Tuesday, July 28, 2009

++kelbut@kelam kabut++

Salam...

Kekadang bengang jugak with one bos kat office nie, sket2 nak panggil masuk dalam bilik meeting, sket2 panggil lagi....HISH...HISH. Bagi aku kalau kite kerja ikut rule n teratur mesti x kelbut kan..ikut peraturan yang ditetapkan, jangan nak main short cut je..memang ler senang hari nie tapi kene ler fikir pasal hari yang mendatang. Kalau buat sesuatu tu kene bagi habis satu2 dulu baru buat yang lain plak. Ini x semua nak kejar lastly semua x terkejar. Yang cam bengang banyak tu asyik aku ngan Shanti jer yang kene...naper orang lain dah x wujud kat admin department nie ke. Memang lah kita orang nie boleh di HARAP di ulangi lagi di HARAP tapi jangan lah sampai semua nyer nak tala kat kitaorang jer. Hari nie memang bengang tahap gaban aku sampaikan aku tinggi suare ngan my boss...kekadang sian gak kat boss aku nie, pepehal asyik angguk je. Yang aku x tahan tadi masa kat bilik meeting dia cakap kat kitaorang " kita nie keje kat grey line" yang bermaksud samar-samar....punyer le tinggi bahasa. Bukanyer per may b dia takut aku ngamuk...bagi aku setiap kejer tu kene bagi sama fair kat semua orang. Dah le baru lepas jumpa Puan Nomi pasal sebut harga yang "some one" buat sebelum "kitaorang" buat yang x lengkap. Pas 2 kene lak panggil meeting, maner nyer x berasap telinga nie..

Dengan alasan x cukup staff aku rasa itu adalah alasan yang paling melampau yang aku x bleh nak trime. Kalau sampai 7 orang staff x kan tak cukup lagi kat cover keje kat admin tu. Janganlah sampai yang last kat senarai tugas kat fail meja tu "melakukan kerje2 yang diarahkan dari masa ke semasa" melebihi dari tugas hakiki.

Aku suruh bahagi keje Shanti kat mak DATIN n Shanti buat keje sebutharga dari A-Z.... Siap CC cakap nak bagi tempoh masa sebulan kat mak DATIN handle keje tu, yang kelakarnyer keje yang Shanti nak bagi kat mak DATIN tu cumer merekod segala surat-menyurat dan faks yang masuk ke HSDG...Please takkan itu pun x boleh. Aku rasa anak sedara aku yang umur 8 tahun pun pandai buat. Memang tension sampaikan aku cakap kat boss aku janganlah harapkan ader diploma je tapi tahap keje macam orang yang ader UPSR je... :( :(. Nasib baik bukan aku yang jadik boss kalau x..................

++Rose....rindu kat Rose arrr++

Akak harap Rose graduate ngan teacher tittle yek 12 bulan dari sekarang.


Nota Betis

**Congratulation 2 Cik Din yang 2day dapat 2nd baby...baby boy. Selamat cuti 7 hari yek.

**Esok kene handle lawatan...hu...hu...hu

**Ngape ler ramai sangat yang sengal kat cnie

Monday, July 27, 2009

++tension n fail meja++


Salam...
Hari nie mad Monday..tension, bengang semua ader. May b 2day ari Isnin kot...mod kurang senang arr ditambah plak ngan kelakuan someone yang agak menyakitkan hati. Kekadang kita nie kene hormati jugak orang lain walaupun orang lain tu tidak berjawatan tinggi (aku le tu). Tadi bengang sangat dengan one department yang buat bengkel,....oh my god sama kalut dia punyer staf sama ngan dia punyer ketua Jabatan. Bukan salah aku, caterer tu kau yang pilih. Selama nie aku handle function yang ratus-ratus orang x deq problem pun tapi yang nie baru 50 orang pun dah kecoh....BENGANG sungguh. Cuber untuk meyiapkan fail meja dalam minggu nie..dia punyer layout dah siap cumer tinggal nak touch up je sket g......maklumlah baru nie kan ader tambahan kerje lagi.

Thursday, July 23, 2009

++zup...++

Salam..
entry nie malas nak tepek gambar arrr.....sebenarnyer banyak bebenor gambar yang nak masukkan dalam my blog tapi kan MALAS sesangat. Sekarang nie asyik terkena kenan main gamezzz kat FB, memang best sampai luper segala-galanyer.
Kerje kat office banyak, n berjanggut jugak ler aku nak abiskan. Al-hamdulilah hari nie dah settle tinggal nak buat payment jer kat suppliers. LEGA..

Nota Betis:-
*tengah syok melayan ladang2ku di FB. Best bangat beb.
*Oh kawan2ku jangan gossipkan aku.... ha...ha...ha

Wednesday, July 15, 2009

++hati yang kiciwa++

Salam..

Sepanjang 2 minggu nie....memang betul2 bz kat office, dapat lak tugas baru...ermmmm aper boleh buat, kene terima n kene buat sehabis mungkin. Kekadang(ye ke rasenyer hari2) aku bising gak(dalam erti kata lain MERUNGUT)....macam tadi, dah ler kene masuk meeting ALP, pas tu balik lambat lak...belum campur ngan semalam lagi kene masuk meeting gak....punyer arr boring gler habis 1 muka surat buku nota aku ngan lukisan orang yang sedang boring. Tapi aku kene struggle handle semua nie, ke pasal aku nie banyak mulut sgt, jadik orang ingatkan aku tak deq keje...oh no...o...n no. Mane boleh keje sambil diam2 jer lagi ler ber+ tensionnyer. Kalau dah hari2 kene masuk meeting bukan ke keje x jalan cam tu... Pas tu malam kat umah dah penat, novel pun banyak lagi yang x sempat baca.. dah 2 x Sabtu datang keje..adoi (mengeluh lagi ni). Esok nak g Office lama...wa..rindunyer ngan korang semua. Nak ucap sket kat Kak Nor....tq ler coz ingatkan via sms tadi, memang dah bulatkan dalam kalender aarrr.



++KAK NOOR, HAPPY BIRTHDAY++



Esok kiter g makan soto yang best tu sama-sama tau...nak lepak+nak nyembang+dan lagi2 + nak ambik gambar lar sempena esok pakai baju batik..ala baju batik yang sama tu x potong g arr...malas benor nak pegang gunting dan mc jahit. Alamatnyer tahun depan arr buat.


Jika hidup nie mudah, senang memang x adventure kan????


Tuesday, July 7, 2009

++sedih++

Hari nie sedih la pulak.....

Monday, July 6, 2009

++hati gumbira++

Salam.....
Hari nie sangat gembira krn telah berjaya menyelesaikan PENGAKHIRAN 5 sebutharga...aku dan Santhi tersenyum lebar sambil nak mlompat-lompat....Trimas banyak-banyak kat Timb. Pengarah (Pengurusan) En. Mat yang banyak memberi tunjuk ajar dan seterusnya memainkan peranan yang amat penting dalam meeting petang tadi. Fuh...memang lega habis sebab sebutharga bagi tender pembekalan toner dah okay...Sebutharga 2 yang dah lama tertunggak. Syukur walaupun mulut membebel2 buat sebutharga, kitaorang berjaya....Santhi, thax a lot berbanyak coz kita berdua telah berkerjasama dengan jayanyer....bukannyer membebel sebab buat kejer x ikhlas tapi membebal kat si mak DATIN yang dok relex memanjang jer. X sia-sia g kejer hari Sabtu.....n ader banyak lagi sebutharga yang harus diselesaikan..CAYUK..CAYUK. Tapi ader gak yang bengangnyer coz my CC suruh kitaorang buat buka sebutharga yang baru tutup...argh..selamber jer aku sound CC, takkan asyik kitaorang jer yang buat, suruh la mak DATIN lak.

me n tudung purple ariani....huh..huh, my asben cukup x sker kalau aku pakai tudung style cam nie. Dia kater cam Indon...OMG...aku beli tudung tu mahai2 kat ariani ader ke patut dia kater cam INDON.

Dokumen-dokumen yang perlu disediakan untuk meeting pemilihan sebutharga....kene berhati2 sgt2 sebab takut nanti tersalah dokumen..dah la panjang2 berjela dia punyer kertas, kene photocopy satu-satu, n sambung..cerewet sgt. Hanya orang yang sabar jer berjaya buat (alamak puji diri sendiri lak)

lagi dan lagi.....

Untuk my X office mate Bahagian Akaun Kementerian Pertahanan Malaysia dari aku muler start keje ngan Gomen tahun 2000 hingga tahun 2009....dari aku muda belia hingga lah aku berdua-duaan. Selama 9 tahun keje kat saner aku cume kejer kat Bahagian Akaun jer walaupun orang lain dah berpindah randah, aku still kat ctu cume aku bertukar Unit sahaja. First lapor diri aku doq kat Unit Pencen, menguruskan pencen2 dan ganjaran askar, pas tu seksyen tu bubar n aku ditarik ke Seksyen Gaji, tak lama lepas tu aku ditukarkan ke Unit Pentadbiran dan Perkhidmatan....Aku rindu korang semua tau sampai biler2....Suka duker 9 tahun tu lama tau



Antara yang membawa erti kat aku....

family day kat PD....masa nie puas jugak la nak mengadjust rentak BORIA


nie masa Pertandingan aerobik Puspanita Peringkat Kebangsaan.....dapat la jugak pakaian terbaik dan final 10 yang terbaik.


futsal....ohhhh 1st time menyepak bola, selama nie cuma pandai menangkap bola jer...kat bawah nie gambar masa g mencadat sotong kat Marang trengganu...memang best...pengalaman yang amat berharga dengan naik bot yang x der toilet pun, semalaman di laut nasib baik x mabuk...orang lain dah mabuk sakan aku n panjang sakan menghabiskan makan sotong yang dimask kat dalam bot.
nie bersama geng netball mindef.....
gambar nie plak ngan geng Kelab Rekreasi....time nie memang best. Nie adalah salah satu aktiviti yang club nie buat. Nantilah kalau rajin aku nak letak gambar2 masa g Program anak angkat kat Sepintas, Camping kat Chamang, Bentong...Program jati diri kat N9..pergi Jati diri kat melaka...memang banyak ler kenangan ngan club nie. KAK MAS thanz a lot kerana kau sudi melayan karenah ku yang suker bergambar ini n juga kenangan ngan Mat Jiwang yang aku cukup benci sekarang nie...WHY?????

Nota Betis
*Semoga esok memberi seribu erti untuk aku.... aku amat berharap sgt2
*Biler ler nak jumper Noly.....nak ambik minyak wangi

Sunday, July 5, 2009

++majlis kawin Shikin n Hady Ali++

Salam.....
Aku, Faizah n Jusiah tlh g ke umah Shikin d Kuala Lubu Baru sempena 'wedding day' dia pd 13 Jun..Asben aku antar sampai highway sebab kitaorang x tau jalan ....alhamdulilah tanpa berbekalkan kad jemputan yang semuanyer tertinggal kat office, kami gagah jugak g redah....dengan berbekalkan alamat yang Shikin sms jer....sampai gak ke umah Shikin. Wow Shikin u re cute n cantik sangat masa tu...maklumlah shikin nie kat off memang x pernah bermekap....jadik memang naik seri ler...Shikin adalah geng ber'4' kitaorang g ukur jalan-setiap Jumaat.
Shikin......:) :) ingat x time En. D****h belanjer kiter makan kat Bangi ari tu....entah ape tah tetiba nak blanjer makan lak...mesti sebab nak suruh masuk meeting Ahli Lembaga Pelawat , (??alamak minit mesyuarat blum siap g lar). Memang joker habis. Kesian kat diakan sanggup lalu jalan jauh coz nak tunjukkan kedai Nasi Dagang yang best...di + dengan hujan lagi (opppppp...)

Faizah, Shikin, me n Juesiah...


d pelamin

bilik tido

Sempat posing lagi 2...

now u re Puan Shikin....

Nota Betis
*Semalam g keje ngan Santhi arrr coz kene siapkan doc tender 4 meeting Monday nie. Alhamdullilah dah siap. Walaupun office senyap dan sunyi namun ku teruskan juga....aku kan penakut gler...
*7 Julai nak cuti ..... x kira walaupun cuti dibekukan sempena H1N1 nie aku nak cuti jugak.....pandai2 ler adjust