Friday, December 4, 2009

dont, dont n dont!!!

Salam.....
rase nak jadik jahat la..
sekali sekala nak jugak jadik jahat
asyik orang jeq buat jahat kat kiter
bio kita plak yang balas...ada brani ke???
Namun, masih ingat Allah lagi.
Biarlah orang buat jahat kite,
doa je la
semoga satu hari nanti dia dpt pembalasan.

Keje kat off belambak gle...
kene cover keje santhi about sebutharga.
dah arr sebutharga #56 tu ader problem..
not my fault la.
Aku cume sediakan doc jeq.
banyak g doc yang kene sediakan
naik pening kepala..iya arrr takut silap.
Keje sendiri pun banyak sebab
nak kejar 15hb...takut x sempat nanti
dah kene AP plak.
Sapa yang nak jawab?
Dah arr si SPA Q cam tu....
"SABAR JE LA"

Rindu nye nak makan donut nie...
My favy Al Caponne tu ..
fuh ngan almond yang banyak
memang best.
Esok g Sunway jap ah..
nak g beli JCO donut nie,
terasa dah kat mulut nie... :)

Nota betis:
*Sebak petang td sebab....entahlah terasa hati meleleh gak air mata aku.
I believe my self.

Tuesday, December 1, 2009

biarkan mereka ngan dunia mereka???

salam...
terkdg terfikir
nape la manusia nie selalu busuk hati
kat orang lain yek....
x leh nak tengok org lain senang.
Pas tu yang jadik talam 2 muke pun banyk...entahlah.
harap dijauhkan dari semua tu.
kene plak ader yang ambik tender jadik
RADIO BERGERAK
yang x berbayar.
Rasa nak lempang jeq....
kalau benda yang disebarkan tu betul
x pe, kalau x betul dah jadik fitnah plak...
kata kat orang macam la diri tu perfect sgt.
Aku x pernah suruh orang percaya kat aku
cukuplah aku sentiasa berdoa kat Allah dan
sesungguhnya
Allah maha mengetahui segala2nya.
Namun aku tau my family tahu apa
yang terjadik....
to my family
"sentiasalah doakan Kak Lyn yek"
thanz 4 u all support
i'm appreciate

ok la nie citer raya haji aku
antara kl-malacca-jy b
x deq yang menarik pun
cume jumpa ngan my family

seblm sampai jb sempat lagi
g jalan k melaka....
ala posing sket2 jeq
1st time naik beca tau,
selama nie x sanggup nak naik beca
bukannyer pe...
aku nie kan berat
cian tengok pcik beca tu kayuh
nak bawak beca...

aku ske tul gambar nie
macam best sgt2....


Nota betis:
*minggu nie ader pesta buku Alaf 21 kat Shah Alam...ingat nak g rembat
novel Aisya Sofea yang terbaru....
*
Thaz shahir sbb bawak sambal udang tadi..memang marvelous la.
Pekena plak ngan nasi panas di+ ngan kehadiran bebudak nie..
*Nasib baik meeting sebutharga #56 tadi ok..maklum le bidang terjun.
Ngape la C Spa Q tu cam tu yek...nasib baik aku dah siapkan doc smlm.
Moral of d story kene blaja buat keje orang lain n ambik tau sket2, jgn banyak plak bahaya
nanti asyik kene bambu jeq


Monday, November 30, 2009

isnin yang.........hu...hu.... :( + sengal :)

Salam....
1st nak ucapkan takziah kat santhi
yang telah kehilangan anak beliau di dalam
kemalangan kat jenjarom sabtu lepas..
harap tabahkan hati yek..
pepagi lagi dah kene ngadap
kene bersoal jawab lak ngan dia pasal
invoice yang berlambak2 tu..
adoi......nak buat cam neq.
aku terpaksa proses la, yang dah lepas berlambak
dan yang menunggu pun berlambak lagi atas meja tu.
Bukak email kene buat surat panggilan meeting la plak,
meeting ALP...pas tu kene buat pasal sebutharga lagi
sebab mc tu nak urgent 2day...
dah ler hari isnin buat suwei mood jeq..
ada gak yang lawaknyer ari nie...
Mr. D datang kat meja aku n tanyer
"naper sekarang nie aku asyik lariq2 jeq dari dia"???????
terkesima skjap aku,
bila la plak aku larik2 dari dia...cume
aku mluat jeq tengok muker dia...ha...ha
pas 2 masa nak g sembahyang tadi dia panggil aku
masa kat kaunter depan, aku g n tanye ade aper cik...
boleh ke dia jawap ingatkan nak larik2 tadik...
adoiiiiiiiii.....x ke kelakar..namenye tu.
rasa cam x kusyuk jeq sembahyang
coz nak tgelak.. :)
adoi dapat tau la plak
kene jadik p. verifikasi stok
untuk 2,3,4 n 7 disember nie
oiiiiittttt....aku keje banyak la...cam ner nak buat yek.
naik angin jeq 1 badan.
Nasib baik 9-10 aku g kursus
camne nak membina imej
"Adakah aku akan muncul ngan imej baru????"
Nota betis:
*sedih jugak ari nie bila dapat tahu memburukkan aku...entah
apa lah yang dia story kat orang.Gugur jugak air mata aku tadi..Very sad.
*Terima kasih Kak I** kerana memahami aku....thanz jugak atas support
memang pun hanya orang yang mengalaminyer sahaja yang tahu...tapi
sesungguhnya Allah itu sentiasa berada di samping orang yang benar..
Tapi sesungguhnya aku x pernah tahu pun yang orang lain pun tahu????

Wednesday, November 25, 2009

tinggal kenangan..

Salam....
nie saje jerq nak imbau kenangan masa kat Mindef doloo doloo..
masa nie ader lwn futsal antara wing...kat acc department
3 wing....yang paling x best wing kitaorang ler
x sporting langsung..
Muke 2,3 ketui nie la ke mana2.
Time tu memang jokes habis
sebab memasing 1st time
main futsal....aku siap tangkap bola gune
tangan kat depan tiang gol...pas 2 siap menjerit g,
apalagi wisel bunyi arrr..he..he..he
maklumlah dah terbiasa tangkap bola netball.
Sesungguhnyer memang havoc beb....
faham2 arrrr
nie la muke yang 2,3 ketui tu....
dari segi gaya berposing memang kalah orang lain
Bayangkan arr main ngan x de pemain simpanan..
semput pun kene sepak gak bola tu..
sorry tau kawan2 kalau2 termain kasar,
tapi ari 2 dah salam2 kan. :)

Nota Betis
-Selamat menyambut hari raya Aidiladha..

Tuesday, November 24, 2009

dalam hati ??

Salam....
baru jap tadi aku buat kuiz kat FB
"apa yang ada dalam hati ada sekarang"
jawapannyer....


he..he...rasa cam sengal jeq kuiz nie
entahlah happy ke tak happy
rerasa happy kot sebab
nak balik raya..he..he


Keje banyak sket sebab nak kejar 15 dis....
kalau nanti kene AP58..
sapa nak jawab.
Semua kene clear la.....kalau x sian supplier


banyak keje tapi balik sharp time tu...
malas arrr nak stay OT
dalam erti kata lain
MALAS.


Korang semua..jangan la terasa hati sebab
skarang aku sunyi jeq...
aku ingat korang semua tau..
nanti bila settle semua, aku contact
n kiter g shopping mopping tau...


Nie sebab aku letak gambar2 kiter masa
main FUTSAL...
Rindu korang kat MINDEF tau.
sesungguhnyer Account Department MINDEF
best..


betullah kata pepatah
"hargailah sesuatu sebelum kita akan menyesal sebab kehilangannya"





Nota betis:

*still...........lagi

*moddy memanjang, adoi cepat tua le aku

Wednesday, November 18, 2009

Happy Birthday

Salam

2day nak wish birthday untuk my luvly adik

yang menyambut birthday


Semoga panjang umur dan murah rezeki

juga untuk my office yang menyambut pada semalam dan 2day
iaitu Kak Lela n Zawazi..
dengan ucapan
yang sama

Semoga panjang umur dan murah rezeki.

Tadi lunch pegi bandar lama Bangi
makan2 sambil celebrate birth Kak Lela...
cam biasa aku makan laksa n mocha ice blended.


Pepagi tadi dah kene attend meeting pasal majlis soq..
harap semuanya berjalan lancar
dah arrr tu kene jadik minah dulang jap...
<< :( >>
Hopefully every thing ok.


Nota betis:

*Hati rawan :(
*nakal ke aku nie.....??

*malas layan idea PCIK (he..he...layak kot) coz takut nanti mesti orang kater2 kat blkg...Please arrr

Monday, November 16, 2009

Mad Monday

Salam....

1st nak citer situasi kat office pagi tadi..
pagi2 dtg keje dah ader keje menanti siap Mr D sound suruh bukak email....
Dah arrr Mad Monday....
Bila aku bukak email ader 3 keje yang menanti...
he..he..ngan membebel2, aku print out semua keje aku..
aku pulun jugak buat semua yang dia suruh, bila dah siap aku highlight n tulis DONE besar2. dah arrr tu letak macam2 surat kat meja, esok pagi baru nak buat...
OMG.
Dari pagi busy sebab nak buat macam2 bender 4 majlis 3 in 1.
(Majlis sambutan deepavali, hari jadi n persaraan)

"aku benci keje yang memerlukan tindakan segera dalam masa last2 minute"

Punyer ler aku bengang sampaikan aku send email kat Mr. D.
Tanda protes tu.
Actually aku tak kisah keje banyak coz
sememangnyer kat admin memang banyak keje tapi tengok arrr dulu cara boss keje.
tak kan semua benda nak SEGERA jeq.
Al-hamdulilah sebelum lunch dah siap kitaorang buat semua keje yang dia suruh..
Walaupun protes tapi keje tatap jalan.
Around pukul 3 petang Mr.D panggil aku n Santhi ngadap dia n tanya macam2.....
gelak aku ngan Santhi pasal mamat tu...
dia cakap TP sound dia..Oppppp.
Siap cakap pasal dinamik la..adhoc la..
Bukannyer x respect kat Mr. D.
respect tu tetap ada sebab dia kan boss kitaorang.
Hanya org yang tau dan faham je yang memahami....
Majlis tu hari khamis nie,
bayangkan hari nie baru nak buat card, nak edar lagik....
yang penting aku malas nak call ALP.
Lantaklah.

********************************************

Petang Sabtu plan nak tengok 2012..
adoi pegi Summit tengok beratur mak datok panjang gler,
last2 x jadik nak tengok wayang..
lain x arrr. Pas tu g makan kat Jhonny la apalagi. Peberet tu.

I like Jhonny...muah...muah
kalau kat Jhonny aku memang order nie ajer....pineapple rice 1 set + ice lemon tea n chicken wings..best

my ice lemon tea...n yam ice-cream

Dah habis makan2 macam biasa arrr g elianto...usha makeup.


Nota betis:

*Hidup perlukan pengorbanan...Semoga Allah sentiasa tetapkan iman aku dan juga kesabaranku

*bila la nak tukar wajah blog aku nie....nak katun2 sket @ x sesuwei untuk aku yang dah nak tua nie...

*bila la nak abiskan baca novel akhir sebuah cinta...best

Sunday, November 15, 2009

@@wink@@

Salam....
Minggu nie merupakan minggu yang amat membosankan, memboringkan, meletihkan,menyampahkan n segala-galanya. Dah le CC Ton posting ke PKN Sungai Buluh di tambah ngan kedatangan CC baru yang telah menambahkan lagi 1 keje aku...Tapi apakan daya semuanya kene terima coz orang lain kat Unit Admin lagi dapat banyak pertambahan keje..Aku cume dapat satu je, itupun ari tu dia nak tambah banyak tapi aku surrender. Walaupun sot...set kat belakang tapi nak buat camner..bak kata Zul5ros pengurusan baru...
"Good Bye CC Ton"
*Semoga terus maju di tempat baru*
Borang posting aku dah ok dihantar ke JKNS. Fuh lega...harap2 dapat posting around bulan 5 next year. Bengang jeq bila TP selalu mention my name dalam meeting hatta masa jamuan semalam pun sebut nama aku.. Aku bukannyer pe, nanti orang kata aku skandal plak ngan orang tua nie....hieee....mintak jauh kan ler semua tu. Sampaikan dah ader orang hint2 jeq. Bengang bebb!!Dah arr kene sediakan laporan penggunaan kenderaan rasmi dari Januari sampai la nie...rekod dah le bersepah-sepah, 1st kene susun dulu...semalam cumer sempat buat 3 bulan jeq...ohhhh lepas nie buat data. Nie semua TP punya angkara..menambahkan keje aku lagi. Aku kan multi purpose.. Dah le bengang ngan Mr.D.
Hati semakin keliru..Aku berada dipersimpangan..tak tahu persimpangan mana yang harus aku ikuti. Nak ikut kata hati atau...Entahlah kekadang pening memikirkan segalanya yang terjadi. Mengapa harus terjadi semua nie??

Friday, November 6, 2009

^my family^

There is only one happiness in life .....to love and to be loved


Wednesday, November 4, 2009

^cerita ini cerita itu^

Salam.....
Semalam g jaga exam PTK 4 SN kat MAEPS, atoi.... sakit kaki maa dah arrr pakai heel,
Aku nie memang jarang sesangat pakai heel :(
penat siot but sekurang-kurangnya ada jugak
pengalaman jaga exam. Nak jadik cikgi
dah x layak kot....
Pas tengahari cabut balik... n g KL jumper rizal.
Sempat jugak g shopping beli tudung n novel baru.
X sabar nak habiskan membaca novel-novel tu..
*luv it*

Kak Lela sms petang tu n bagitau
"CC Ton dapat posting Sungai Buluh"
wah ber+ lagi la ....... (bla, bla,bla)
pening ber+pening...
Pas 2 pagi2 hari aku dah antar borang
posting aku mintak
*nak balik Kuantan*
suruh CC sign, tak kira nak jugak...
harap2 CC n TP approve la.

he...he...nie arr orang2 kat admin HSDG...yang otak gle-gle banyak . Punyer ler seksa nak mencukupkan corum nak bergambar....tu pun Kak Lela x deq sbb dah balik. Punyer lah angin Kak Lela sebab gambar dia x deq siap Zul5Ros potong gambar Kak Lela n gam kan kat celah2 kitaorang. Tengok aku kat sblh En Apai tu terasa cumel jeq.. Bangga beb tapi kalau aku berdiri sblh Shikin memang arr kechubbyan ku amat terserlah... Shikin bila la nak naik keje.....kesian kat dia sbb mabuk teruk.

Aci tak cakap
"dah boring doq kat KL"
kalau Kak Mas dengar nie mau menyumpah sakan
kat aku...
dah 10 tahun hidu udara kat KL nak jugak
ubah-ubah selera plak hidu bau pantai kat Kuantan
"Kak Mas jgn blame me tau"
kita kan dah kawan lamer :)

look kat mata 2....dah pandai pakai eyeliner....ahak..ahak punyer arr bangga, almaklumlah selama nie aku x pernah pun nak mencuba nak pakai benda alah nie. Tengok orang pakai cune la plak, kurang la cket kesepetan mata nie.

*masa g Sunway pyramid coz beli ais-shadow elianto n minum2 kat Old town*

Nota betis

*thax a lot kat member2 yang prihatin...aku sayang korang semua tau.

*Walau apa yang terjadi kene hadapi dengan tenang.....Allah sentiasa bersamamu.

*Andai itu takdirnya...........(best novel nie, rugi x baca)

Saturday, October 31, 2009

^terasa macam nak tampar orang^



Salam....
bengang tol kat office semalam..nasib baik boleh sabar g
Ade ke dia nak salahkan aku pasal borang
tempahan makanan...please laaa
selama nie borang tu x bermasalah pun
tetiba bile time jabatan dia macam2
problem. Nasib baik semalam Jumaat
tu la yang terasa macam nak tampar orang
"Ku lemPANG kang"
Last2 aku terus hapdet borang tu
tak tau lah lepas nie nak gapo lagi
Sekolah tinggi2 x kan x faham
nak isi borang yang berbahasa Melayu
yang simple-mimple tu


Pagi2 dah bangun sebab
1st - nak basuh kain yang bertimbun tapi
hari nie ujan la...harap2 tghari nie ada cahaya
matahari
2nd- nak mengharvest kat farmville.....cantiknyer bile
tanam bunga tulip merah n bunga matahari
rasa sayang gle nak mengharvest.








Thursday, October 29, 2009

^ ^ :(

entahlah dah berbulan2 my blog nie x berhapdet.....
dan dalam berbulan2 nie macam2 perkara terjadi dalam my life....
sadis tol, namun di sebalik kesedihan ada kegembiraan.
May b lepas nie impian tinggal impian.
Sedihkan namun kene kuat dan tabah menghadapi segala kemungkinan yang akan terjadi. Dengan suasana kat tempat keje yang macam *******.
Semua tu memerlukan kesabaran...namun setakat nie masih lagi sabar ...
Terima kasih banyak2 atas sokongan dan kekuatan
yang kalian berikan...... Lyn akan ingat dan
hargai sampai bile terutamanya ^mak^abah^my MIL^my siblings^
dan ipar duai....terima kasih kerana memahami
Dalam Facebook plak jumpa kawan-kawan lama, imbau memori zaman dulu2 yang best2 sgt iyalah zaman yang dah x bleh diulang lagi.....biler ler agaknyer nak buat renion......
Rindu plak nak berscrapping.....luv scrapping so much tapi kan
berfarmville tu mengatasi segalanya...
tanam sana tanam cni hu...hu.....
mengabaikan dan membazirkan masa
dan semuanya membuatkan me ^terleka^
kalau ngaji Al-Quran dah boleh katam
now....i have my own car...si cilik oren
ok la daripada x de
itu pun hasil ^simpanan^
my own ^DSLR^ kiranya impian untuk tahun
2009 nie dah tercapai semuanya
tukar andphone baru
sony lagik la.... memula nak beli
blubelly tapi hajat x sampai
cukuplah andphone yang ader cyber shoot
n 3G n yang penting gb nyer banyak..
Tu la orang cakap di sebalik kesedihan terselit kegembiraan
di sebalik sesuatu terselit hikmah yang
^tersembunyi^

Wednesday, September 2, 2009

++terkejut sgt2++


Salam....

Hari Sabtu lepas masa aku sedang duty kat bilik saringan H satu N satu, Noly call n bagi tau pasal Kak Ina xcident kat Gua musang. Terkejut aku sebab kejadian tu melibatkan kehilangan satu nyawa iaitu adik lelaki Kak Ina. Hari nie bila aku call Noly tanya pasal keadaan Kak ina n aku diberitahu bahawa Kak Ina kehilangan seorang lagi adik beliau. Semoga roh mereka ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman...


Petikan dari berita hariaon online Sabtu 29 Ogos 2009
5 parah nahas pulang berbuka
Oleh Ramli Ibrahimmailto:Ibrahimbhkb@bharian.com.my

KERETA Produa Kelisa remuk berlanggar dengan van muatan barang ekspres KTMB di KM 12.5 Jalan Gua Musang - Kuala Lipis, semalam

Kereta bertembung lori ketika hendak pulang kampung bertemu keluarga

GUA MUSANG: Lima beradik dalam perjalanan pulang ke kampung untuk berbuka puasa bersama keluarga, cedera parah apabila kereta Perodua Kelisa yang mereka naiki bertembung dengan lori hantaran ekspres Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) di Kilometer 12.5 Jalan Gua Musang - Kuala Lipis, dekat sini, petang semalam. Kejadian jam 4.10 petang itu juga menyebabkan pemandunya, Mohd Riza Mohamad, 29, tersempit hampir setengah jam di tempat duduknya dalam keadaan berlumuran darah sebelum berjaya dikeluarkan dengan bantuan sepasukan anggota bomba.

Mohd Riza dan empat adik-beradiknya iaitu Roslina, 37; Siti Rohayu, 24; Suhada, 20 dan Azureen yang tidak diketahui umurnya kini dirawat Hospital Gua Musang. Semua mangsa berasal dari Pasir Mas. Bagaimanapun, pemandu lori, Mohd Nor Daud, 41, tidak mengalami sebarang kecederaan. Ketika ditemui di tempat kejadian, Mohd Nor berkata, kejadian itu berlaku dalam keadaan hujan renyai-renyai di kawasan menuruni bukit sebelum kenderaan yang dipandunya bertembung dengan kereta dinaiki lima mangsa.
“Saya memandu lori menaiki bukit dan terpaksa memberhentikan kenderaan apabila melihat Perodua Kelisa yang dinaiki lima beradik itu terbabas ketika menuruni bukit dan memasuki laluan saya. “Selepas itu, van yang saya pandu itu terus dirempuh kereta terbabit hingga kenderaan saya bergerak ke tepi jalan sementara kenderaan dinaiki mangsa pula berpusing ke tepi penghadang jalan,” katanya. Mohd Nor berkata, beliau mengucap panjang apabila melihat kelima-lima beradik itu berlumuran darah dalam keadaan tidak sedarkan diri sebelum meminta bantuan orang ramai yang kebetulan melalui laluan berkenaan bagi mengeluarkan mangsa. “Saya seperti tidak berdaya untuk memberi bantuan kerana trauma melihat kemalangan ngeri itu depan mata,” katanya.
Sementara itu, Pemangku Ketua Polis Daerah, Deputi Superintendan Aziz Hassan, ketika dihubungi mengesahkan mengenai kejadian itu dan semua lima beradik terbabit kini menerima rawatan di HGM termasuk pemandu kereta yang kritikal. Beliau berkata, lima beradik itu dikatakan dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Pasir Mas sebelum bertembung dengan lori membawa barang ekspres KTMB yang dalam perjalanan dari Wakaf Bharu, Tumpat ke Kuala Lumpur. “Pemandu kereta itu dipercayai gagal mengawal kenderaan ketika menuruni bukit menyebabkan terbabas memasuki laluan bertentangan hingga bertembung dengan lori berkenaan,” katanya.

Mohd Riza dan empat adik-beradiknya iaitu Roslina, 37; Siti Rohayu, 24; Suhada, 20 dan Azureen yang tidak diketahui umurnya kini dirawat Hospital Gua Musang. Semua mangsa berasal dari Pasir Mas. Bagaimanapun, pemandu lori, Mohd Nor Daud, 41, tidak mengalami sebarang kecederaan. Ketika ditemui di tempat kejadian, Mohd Nor berkata, kejadian itu berlaku dalam keadaan hujan renyai-renyai di kawasan menuruni bukit sebelum kenderaan yang dipandunya bertembung dengan kereta dinaiki lima mangsa.

“Saya memandu lori menaiki bukit dan terpaksa memberhentikan kenderaan apabila melihat Perodua Kelisa yang dinaiki lima beradik itu terbabas ketika menuruni bukit dan memasuki laluan saya. “Selepas itu, van yang saya pandu itu terus dirempuh kereta terbabit hingga kenderaan saya bergerak ke tepi jalan sementara kenderaan dinaiki mangsa pula berpusing ke tepi penghadang jalan,” katanya. Mohd Nor berkata, beliau mengucap panjang apabila melihat kelima-lima beradik itu berlumuran darah dalam keadaan tidak sedarkan diri sebelum meminta bantuan orang ramai yang kebetulan melalui laluan berkenaan bagi mengeluarkan mangsa. “Saya seperti tidak berdaya untuk memberi bantuan kerana trauma melihat kemalangan ngeri itu depan mata,” katanya.
Sementara itu, Pemangku Ketua Polis Daerah, Deputi Superintendan Aziz Hassan, ketika dihubungi mengesahkan mengenai kejadian itu dan semua lima beradik terbabit kini menerima rawatan di HGM termasuk pemandu kereta yang kritikal. Beliau berkata, lima beradik itu dikatakan dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Pasir Mas sebelum bertembung dengan lori membawa barang ekspres KTMB yang dalam perjalanan dari Wakaf Bharu, Tumpat ke Kuala Lumpur. “Pemandu kereta itu dipercayai gagal mengawal kenderaan ketika menuruni bukit menyebabkan terbabas memasuki laluan bertentangan hingga bertembung dengan lori berkenaan,” katanya.

** Diharap Kak Ina dan keluarga tabah menghadapi segala-galanya**


Wednesday, August 12, 2009

++g Kenduri orang kawin++

Salam....
tarikhnyer aku dah x henggat la...lebih kurang 2 minggu yang lalu kot, me n my hubby g kenduri kawin member dia kat Dewan Perdana Felda. Ala member dia masa rekrut dulu kat marang Terengganu...Any way Selamat Pengantin Baru.
Esok aku dah kene turn duty kat bilik saringan H satu N satu.....Adoi....nasib baik kene turn pagi, kalau x masak la jawapnya. Sekarang nie wabak nie dah semakin teruk. Sampai buat keje pun dah kene pakai mask. Lemas aku. Mintak dijauhkan dari yang x baik2 yek.




Nota Betis:

**Esok kene duty kat Bilik Saringan H1N1

Wednesday, August 5, 2009

++H satu N satu++

Salam...
Hari ini dengan jayanya aku telah berjaya mendapatkan injection 4 H satu N satu....TQ pada kak Hazimah yang buat injection tu ngan lembut gler. Aku merupakan orang yang terakhir di Bahagian Pengurusan nie yang buat injection 2. Itu pun sebab terpaksa coz start tadik kitaorang kene duty kat Bilik saringan H satu N satu itu..Oh TIDAK. Di harap dijauhkan dari apa2 yang tidak diingini.
2day bengang gler ngan Cik F******A yang perasan bagus dan perasan lawa. Hish x kuase. Actually dia nie memang x boleh nak trime pandangan atau teguran orang bawahan kot, takut jatuh standard. GLER betol. Please x semestinyer engkau tu bagus sangat. :( :( ..tadik aku cume bagitau dia yang dalam jadual tu x yah masukkan nama Liza coz dia ngandung..punyer arr dia melenting kat aku. Bengang betol aku, siap sound2 aku. Geramnyer......sesangat sangat!!!!Tolong lah belajar menghargai pandangan dan teguran orang lain.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Hari tu g jalan The Mall, maka terjumpa lah brooch come nie...Suker sesangat sebab dah lama cari brooch yang cenggini. Ala RM5.00 hengget je satu. Kalau boleh nak wat lagik banyak koleksi ler. nanti nak citer pengalaman hari Sabtu bersamaan ngan 1 Ogos 2009.


**Nota Betis
++Semalam merupakan hari yang amat gembira bagi aku. Happy yang amat2 sangat..
++Noly, Selamat pergi berkursus BTN di Negeri Perlis Indera kayangan. Semoga selamat kembali ke KL.
++Korang2 aku dah send gambar hari tu,cumer aku hutang send gambar ngan KAK MAS.. KAK MAS nanti ekkkk kiter emailkan gambar tu. Jangan marah tau, birthday dah dekat nie.


Monday, August 3, 2009

++tiada terkata++

Salam.....
Kadang-kadang Tuhan menyembunyikan matahari, Dia datangkan petir dan kilat untuk menguji kita. Kita tertanya-tanya ke mana hilangnya matahari. Rupa-rupanya Tuhan hendak berikan pelangi kepada kita....
Bayangkan bila hati nie hancur, terkadang terfikir mengapa aku yang harus menempuh semua ini....itu semua amat mengharapkan ketabahan. Namun...siapa yang tahu?????
**Nota Betis
{Criter Nur Kasih tu best sangat..begitu menyentuh hati. Lyn baru sahaja habiskan depan my lappy coz tengok criter tu via youtube coz sblm nie x pernah pun tengok citer tu.}
{Semoga esok memberi sinar for me...hopefully}

Tuesday, July 28, 2009

++kelbut@kelam kabut++

Salam...

Kekadang bengang jugak with one bos kat office nie, sket2 nak panggil masuk dalam bilik meeting, sket2 panggil lagi....HISH...HISH. Bagi aku kalau kite kerja ikut rule n teratur mesti x kelbut kan..ikut peraturan yang ditetapkan, jangan nak main short cut je..memang ler senang hari nie tapi kene ler fikir pasal hari yang mendatang. Kalau buat sesuatu tu kene bagi habis satu2 dulu baru buat yang lain plak. Ini x semua nak kejar lastly semua x terkejar. Yang cam bengang banyak tu asyik aku ngan Shanti jer yang kene...naper orang lain dah x wujud kat admin department nie ke. Memang lah kita orang nie boleh di HARAP di ulangi lagi di HARAP tapi jangan lah sampai semua nyer nak tala kat kitaorang jer. Hari nie memang bengang tahap gaban aku sampaikan aku tinggi suare ngan my boss...kekadang sian gak kat boss aku nie, pepehal asyik angguk je. Yang aku x tahan tadi masa kat bilik meeting dia cakap kat kitaorang " kita nie keje kat grey line" yang bermaksud samar-samar....punyer le tinggi bahasa. Bukanyer per may b dia takut aku ngamuk...bagi aku setiap kejer tu kene bagi sama fair kat semua orang. Dah le baru lepas jumpa Puan Nomi pasal sebut harga yang "some one" buat sebelum "kitaorang" buat yang x lengkap. Pas 2 kene lak panggil meeting, maner nyer x berasap telinga nie..

Dengan alasan x cukup staff aku rasa itu adalah alasan yang paling melampau yang aku x bleh nak trime. Kalau sampai 7 orang staff x kan tak cukup lagi kat cover keje kat admin tu. Janganlah sampai yang last kat senarai tugas kat fail meja tu "melakukan kerje2 yang diarahkan dari masa ke semasa" melebihi dari tugas hakiki.

Aku suruh bahagi keje Shanti kat mak DATIN n Shanti buat keje sebutharga dari A-Z.... Siap CC cakap nak bagi tempoh masa sebulan kat mak DATIN handle keje tu, yang kelakarnyer keje yang Shanti nak bagi kat mak DATIN tu cumer merekod segala surat-menyurat dan faks yang masuk ke HSDG...Please takkan itu pun x boleh. Aku rasa anak sedara aku yang umur 8 tahun pun pandai buat. Memang tension sampaikan aku cakap kat boss aku janganlah harapkan ader diploma je tapi tahap keje macam orang yang ader UPSR je... :( :(. Nasib baik bukan aku yang jadik boss kalau x..................

++Rose....rindu kat Rose arrr++

Akak harap Rose graduate ngan teacher tittle yek 12 bulan dari sekarang.


Nota Betis

**Congratulation 2 Cik Din yang 2day dapat 2nd baby...baby boy. Selamat cuti 7 hari yek.

**Esok kene handle lawatan...hu...hu...hu

**Ngape ler ramai sangat yang sengal kat cnie

Monday, July 27, 2009

++tension n fail meja++


Salam...
Hari nie mad Monday..tension, bengang semua ader. May b 2day ari Isnin kot...mod kurang senang arr ditambah plak ngan kelakuan someone yang agak menyakitkan hati. Kekadang kita nie kene hormati jugak orang lain walaupun orang lain tu tidak berjawatan tinggi (aku le tu). Tadi bengang sangat dengan one department yang buat bengkel,....oh my god sama kalut dia punyer staf sama ngan dia punyer ketua Jabatan. Bukan salah aku, caterer tu kau yang pilih. Selama nie aku handle function yang ratus-ratus orang x deq problem pun tapi yang nie baru 50 orang pun dah kecoh....BENGANG sungguh. Cuber untuk meyiapkan fail meja dalam minggu nie..dia punyer layout dah siap cumer tinggal nak touch up je sket g......maklumlah baru nie kan ader tambahan kerje lagi.

Thursday, July 23, 2009

++zup...++

Salam..
entry nie malas nak tepek gambar arrr.....sebenarnyer banyak bebenor gambar yang nak masukkan dalam my blog tapi kan MALAS sesangat. Sekarang nie asyik terkena kenan main gamezzz kat FB, memang best sampai luper segala-galanyer.
Kerje kat office banyak, n berjanggut jugak ler aku nak abiskan. Al-hamdulilah hari nie dah settle tinggal nak buat payment jer kat suppliers. LEGA..

Nota Betis:-
*tengah syok melayan ladang2ku di FB. Best bangat beb.
*Oh kawan2ku jangan gossipkan aku.... ha...ha...ha

Wednesday, July 15, 2009

++hati yang kiciwa++

Salam..

Sepanjang 2 minggu nie....memang betul2 bz kat office, dapat lak tugas baru...ermmmm aper boleh buat, kene terima n kene buat sehabis mungkin. Kekadang(ye ke rasenyer hari2) aku bising gak(dalam erti kata lain MERUNGUT)....macam tadi, dah ler kene masuk meeting ALP, pas tu balik lambat lak...belum campur ngan semalam lagi kene masuk meeting gak....punyer arr boring gler habis 1 muka surat buku nota aku ngan lukisan orang yang sedang boring. Tapi aku kene struggle handle semua nie, ke pasal aku nie banyak mulut sgt, jadik orang ingatkan aku tak deq keje...oh no...o...n no. Mane boleh keje sambil diam2 jer lagi ler ber+ tensionnyer. Kalau dah hari2 kene masuk meeting bukan ke keje x jalan cam tu... Pas tu malam kat umah dah penat, novel pun banyak lagi yang x sempat baca.. dah 2 x Sabtu datang keje..adoi (mengeluh lagi ni). Esok nak g Office lama...wa..rindunyer ngan korang semua. Nak ucap sket kat Kak Nor....tq ler coz ingatkan via sms tadi, memang dah bulatkan dalam kalender aarrr.



++KAK NOOR, HAPPY BIRTHDAY++



Esok kiter g makan soto yang best tu sama-sama tau...nak lepak+nak nyembang+dan lagi2 + nak ambik gambar lar sempena esok pakai baju batik..ala baju batik yang sama tu x potong g arr...malas benor nak pegang gunting dan mc jahit. Alamatnyer tahun depan arr buat.


Jika hidup nie mudah, senang memang x adventure kan????


Tuesday, July 7, 2009

++sedih++

Hari nie sedih la pulak.....

Monday, July 6, 2009

++hati gumbira++

Salam.....
Hari nie sangat gembira krn telah berjaya menyelesaikan PENGAKHIRAN 5 sebutharga...aku dan Santhi tersenyum lebar sambil nak mlompat-lompat....Trimas banyak-banyak kat Timb. Pengarah (Pengurusan) En. Mat yang banyak memberi tunjuk ajar dan seterusnya memainkan peranan yang amat penting dalam meeting petang tadi. Fuh...memang lega habis sebab sebutharga bagi tender pembekalan toner dah okay...Sebutharga 2 yang dah lama tertunggak. Syukur walaupun mulut membebel2 buat sebutharga, kitaorang berjaya....Santhi, thax a lot berbanyak coz kita berdua telah berkerjasama dengan jayanyer....bukannyer membebel sebab buat kejer x ikhlas tapi membebal kat si mak DATIN yang dok relex memanjang jer. X sia-sia g kejer hari Sabtu.....n ader banyak lagi sebutharga yang harus diselesaikan..CAYUK..CAYUK. Tapi ader gak yang bengangnyer coz my CC suruh kitaorang buat buka sebutharga yang baru tutup...argh..selamber jer aku sound CC, takkan asyik kitaorang jer yang buat, suruh la mak DATIN lak.

me n tudung purple ariani....huh..huh, my asben cukup x sker kalau aku pakai tudung style cam nie. Dia kater cam Indon...OMG...aku beli tudung tu mahai2 kat ariani ader ke patut dia kater cam INDON.

Dokumen-dokumen yang perlu disediakan untuk meeting pemilihan sebutharga....kene berhati2 sgt2 sebab takut nanti tersalah dokumen..dah la panjang2 berjela dia punyer kertas, kene photocopy satu-satu, n sambung..cerewet sgt. Hanya orang yang sabar jer berjaya buat (alamak puji diri sendiri lak)

lagi dan lagi.....

Untuk my X office mate Bahagian Akaun Kementerian Pertahanan Malaysia dari aku muler start keje ngan Gomen tahun 2000 hingga tahun 2009....dari aku muda belia hingga lah aku berdua-duaan. Selama 9 tahun keje kat saner aku cume kejer kat Bahagian Akaun jer walaupun orang lain dah berpindah randah, aku still kat ctu cume aku bertukar Unit sahaja. First lapor diri aku doq kat Unit Pencen, menguruskan pencen2 dan ganjaran askar, pas tu seksyen tu bubar n aku ditarik ke Seksyen Gaji, tak lama lepas tu aku ditukarkan ke Unit Pentadbiran dan Perkhidmatan....Aku rindu korang semua tau sampai biler2....Suka duker 9 tahun tu lama tau



Antara yang membawa erti kat aku....

family day kat PD....masa nie puas jugak la nak mengadjust rentak BORIA


nie masa Pertandingan aerobik Puspanita Peringkat Kebangsaan.....dapat la jugak pakaian terbaik dan final 10 yang terbaik.


futsal....ohhhh 1st time menyepak bola, selama nie cuma pandai menangkap bola jer...kat bawah nie gambar masa g mencadat sotong kat Marang trengganu...memang best...pengalaman yang amat berharga dengan naik bot yang x der toilet pun, semalaman di laut nasib baik x mabuk...orang lain dah mabuk sakan aku n panjang sakan menghabiskan makan sotong yang dimask kat dalam bot.
nie bersama geng netball mindef.....
gambar nie plak ngan geng Kelab Rekreasi....time nie memang best. Nie adalah salah satu aktiviti yang club nie buat. Nantilah kalau rajin aku nak letak gambar2 masa g Program anak angkat kat Sepintas, Camping kat Chamang, Bentong...Program jati diri kat N9..pergi Jati diri kat melaka...memang banyak ler kenangan ngan club nie. KAK MAS thanz a lot kerana kau sudi melayan karenah ku yang suker bergambar ini n juga kenangan ngan Mat Jiwang yang aku cukup benci sekarang nie...WHY?????

Nota Betis
*Semoga esok memberi seribu erti untuk aku.... aku amat berharap sgt2
*Biler ler nak jumper Noly.....nak ambik minyak wangi

Sunday, July 5, 2009

++majlis kawin Shikin n Hady Ali++

Salam.....
Aku, Faizah n Jusiah tlh g ke umah Shikin d Kuala Lubu Baru sempena 'wedding day' dia pd 13 Jun..Asben aku antar sampai highway sebab kitaorang x tau jalan ....alhamdulilah tanpa berbekalkan kad jemputan yang semuanyer tertinggal kat office, kami gagah jugak g redah....dengan berbekalkan alamat yang Shikin sms jer....sampai gak ke umah Shikin. Wow Shikin u re cute n cantik sangat masa tu...maklumlah shikin nie kat off memang x pernah bermekap....jadik memang naik seri ler...Shikin adalah geng ber'4' kitaorang g ukur jalan-setiap Jumaat.
Shikin......:) :) ingat x time En. D****h belanjer kiter makan kat Bangi ari tu....entah ape tah tetiba nak blanjer makan lak...mesti sebab nak suruh masuk meeting Ahli Lembaga Pelawat , (??alamak minit mesyuarat blum siap g lar). Memang joker habis. Kesian kat diakan sanggup lalu jalan jauh coz nak tunjukkan kedai Nasi Dagang yang best...di + dengan hujan lagi (opppppp...)

Faizah, Shikin, me n Juesiah...


d pelamin

bilik tido

Sempat posing lagi 2...

now u re Puan Shikin....

Nota Betis
*Semalam g keje ngan Santhi arrr coz kene siapkan doc tender 4 meeting Monday nie. Alhamdullilah dah siap. Walaupun office senyap dan sunyi namun ku teruskan juga....aku kan penakut gler...
*7 Julai nak cuti ..... x kira walaupun cuti dibekukan sempena H1N1 nie aku nak cuti jugak.....pandai2 ler adjust

Tuesday, June 30, 2009

+sabtu yang best+

Salam....
Hari Sabtu ari tu pagi2 lagi Rosni ambik aku n g Alaf21 Shah Alam coz nak beli novel...30% diskaun lagi, best sangat. Memula plan nak beli 2 buah novel je..tup..tup 5 buah yang aku rembat. Hari nie kami ader projek besar..nak g jumper member yang dah berkurun dah x jumpa. Aku, Azu n Rosni g Taman Pinggiran Mahkota g umah Hasnor. Bestnyer jumpe korang..bersembang sampai x henggat dunia.

Friendship 4ever.....alahai Pn Hasnor naper arr tutup mater..

Sessi lepak, bersembang, bergumbira, menggilai siap biler ingat kenangan kat sekolah dulu..

Yang bestnyer bila balik dari berjimba tadi, abah dan mak dah sampai.....tujuan utama diaorang datang sebab nak antar buah-buahan kat anak kesayangan dia nie....bestnyer dapat makan buah doyan yang gugur dari pokok sendiri..luv u abah mak. Sebonet penuh buah durian fuh..memang puas arr makan.



Nota Betis
*sorry CC sebab ari Sabtu dah buat2 luper nak g office...malas arr sebab dah plan baik punyer.
*Still bengang ngan si BANGANG kat office....makan gaji buta ke
????????