Wednesday, December 31, 2008

bila tagged itu terjawab....

Here are the rules*
-List these rules on your blog.
-Share 7 facts about yourself on your blog.
-Tell 6 unspectacular quirks of yours.
-Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
-Link the person who tagged you.
-Leave a comment for each blogger.

7even facts 'bout me:
1. Merupakan anak sulung dlm family (kakak sulung tau) dari 6 adik beradik 4 pompuan dan 2 je lelaki dan yang paling rendah dan chubby dalam family… adik-adik lain semuanyer slim melim jer.
2. Seorang yang begitu obsess dengan kaler purple dari dulu, kini dan selamanya.
3. Seorang yang sangat sensitive, keras hati, manje jugak.berbintang Gemini memang gitu kot….he..he…he
4. Sgt suker membaca samaada novel ataupun majalah…..
5. Suker habiskan masa depan komputer
6. Suke shopping, shopping dan shopping
7. Friendly

6ix unspectacular quirks about me:
1. Suker nangis..pantang sedih sket
2. Geli ngan ulat, ular, cacing dan seangkatan denganya
3. X suker lipat baju…boring
4. kadang-kadang cepat bosan (teruknyer aku)
5. Malas nak study kalau nak exam…….
6. Malas nak g kerje tapi duit nak….

7even people to be tagged:
(Sapa yang kene pulak)

Zai (x kira nak suruh wat jugak)
kapten
Mus
ct
ibukumbang
T
Oh Jasmine
*** as usual, kepada sesapa yg dah pernah buat tag ni, sila abaikan...***

Link the person who tagged you:
Aimi (TQ)

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU
SEMOGA TAHUN-TAHUN YANG MENDATANG AKAN MENJANJIKAN
YANG LEBIH BAIK DARI TAHUN SEMALAM.

Tuesday, December 30, 2008

streamyx......ooooo.......streamyx



Lega rasanye bila dah tukar modem nie, sebelum nie gune modem yang tm bagi. Dah 2 bulan internet asyik problem jer....dah lebih 20X tel dia punyer khidmat pelanggan.HAMPAS SANGAT..... sampaikan Lyn bawak laptop g kedai suruh cek, tapi my laptop ok. Jadi mesti modem yang x ok.....Semalam g Plaza Alam Sentral g beli Modem Aztech N yang bestnyer my internet dah OK.



My Latest LO.....lepas nie dah boleh buat LO balik..YAHOO

Monday, December 29, 2008

Selamat Tahun Baru

Friday, December 26, 2008

sepi itu best

Hari nie sebenarnya malas nek kejer....tapi ramai yang cuti jadik terpaksa ler gagahkan diri g office..tup-tup kak Nor pun cuti gak, alamak tinggal sorang jer kat office nie. Tapi nasib baik SEPI ITU INDAH....dan yang bestnyer cepat jer waktu berlalu. Pagi-pagi lagi dah spoil my mood, coz office x bukak lagi apalagi sebelum orang lain ngamuk cepat-cepat Lyn g ambik kunci kat MP, nasib baik no pin yang ingat-ingat luper tu betol kalau x naya den oiii. Minggu lepas minggu busy sesangat dengan my MIL datang, my family datang x sempat nak hapdet....Banyak citer nak hapdet...esok arrrr

Friday, December 19, 2008

when i miss my mom




Hundreds of dewdrops to greet the dawn,
Hundreds of bees in the purple clover,
Hundreds of butterflies on the lawn,
But only one mother the wide world over.
~George Cooper

*Leganyer result exam dah kuar.....alhamdulilah
******************************************************************

Tadi Kak Mar call

Kak Mar : kau dah tengok result
Me : Dah
Kak Mar : Ok ke
Me : Ok beres
Kak Mar : sem depan kau nak ambik subjek aper
Me : Entah kene tengok lecturer dulu arr
Kak Mar : Tu la pasal...
Me : X nak arr dapat lecturer yang x best (i mean yang kerek-kerek)
Kak Mar : Akak pun sama

*nak ambik law - tapi mengikut kata member2 seclass ku, lecturer yang ajar subject tu kerek gler langsung x bertolak ansur pun...sepatah haram ayat bahasa melayu pun x boleh.... Nasib baik selama nie aku jawab paper exam dalam BI jer coz nak biasakan... aku pun x tau lecturer yang mark paper aku faham ke x...tapi mengikut pengamatan aku diaorang faham kot, kalau x takkan diaorang bagi mark yang ok2 jer..

Thursday, December 18, 2008

Puas Ku tunggu

Semakan Keputusan Peperiksaan
Pelajar-Pelajar Universiti Teknologi Mara
Harap Maaf
Keputusan peperiksaan tidak dapat di paparkan buat masa ini.

Semua keputusan peperiksaan pelajar-pelajar UiTM sedang di proses / kemaskini,
dengan itu anda tidak dapat melihat keputusan tersebut.
Sila layari semula laman ini di lain masa.
Sekian Terima Kasih.

http://istudent.uitm.edu.my

*BENCINYER DENGAN AYAT NIE :(

Wednesday, December 17, 2008

result uitm postpond

geram tul la...punyer ler excited nak tau result exam..tup-tup result ditunda esok pulak. Kan haru tu, kita nie dah arr berdebar gler.

Tuesday, December 16, 2008

..............................

2day aku gembira... gembira yang amat2 sangat. Di harap semoga impian ku (my vision 10 tahun) itu akan tercapai. Di tambah pulak minggu nie my family nak datang.....hooray





.................................................................................

Monday, December 15, 2008

Perhimpunan Bulanan

Ini merupakan rutin bulanan my department. Bagi bulan Disember nie weol buat pada12.12.2008 dan setiap seksyen dikehendaki buat pot luck..my unit kene buat meehoon goreng, apalagi order je la coz my boss hulur duit belanja.Thanx Tuan Haji...bulan depan belanja lagi.



Sunday, December 14, 2008

hari mingguku

Lyn nak ucapkan Selamat Pengantin Baru buat sahabatku Maizun dan pasangannyer Aris semalam...Selamat Menempuh alam baru dan semoga berkekalan hingga hujung nyawa.




Di hari minggu yang mulia ini, Lyn telah memasak lauk-lauk seperti di bawah... :) :)





Saturday, December 13, 2008

kursus lagi

Hari Khamis yang lalu, Lyn telah menghadiri Kursus Etika & Protokol yang diadakan di Auditorium je.......wah sudah melimpah ruah kursus ku tahun nie.....bestnyer kalau boleh bawa ke hadapankn x payah susah-susah memang confirm dah cukup 7 hari untuk tahun depan......
Kursus nie amat berguna sekali.....Thax Unit Latihan yang menganjurkan Kursus nie untuk warga Bahagian Akaun.Tapi tahun depan my unit pulak yang kene handle internal kursus...huwaaaaa...huwaaa...kene kerja keras tu


antara yang begitu berkesan dihati


Penceramah 1-Kapt Razak dari KAGAT


Penceramah 2 Puan Siti Meriam dari INTAN


me.... Batik Day

Friday, December 12, 2008

hujan o hujan

sekarang nie tiap-tiap
hari asyik hujan je....
bila balik keje asyik
ujan je n dimaklumkan
jalan memang jem
sesangatnye
Sian kat Lyn tau...
raya Haji hari tu
raya sorang-sorang
sebab hubby
kene g bertugas di
Bukit Antarabangsa.
Ini adalah antara
gambar-gambar
yang sempat hubby Lyn ambik.


my hubby




Wednesday, December 10, 2008

Pengalaman itu amat bernilai



Ini merupakan pengalaman yang amat2 berhargai bagi Lyn, dapat menyertai pelayaran MV Fajar Samudera dari Lumut ke Langkawi.Walaupun dalam masa yang singkat namun ianya best .....

More here